A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Így örült a vak kutya a rég nem látott gazdáinak

egy csodálatos gyógyulás végeredménye...


2017. február 24., 13:45


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Duffy cukorbetegsége miatt mindkét szemére megvakult. Gazdái már beletörődtek abba, hogy így kell leélnie életét, de egy speciális szemműtétnek köszönhetően újra megcsillant a remény!Duffy gyógyulásának története milliók szemébe csalt már könnyeket az interneten keresztül.

 

A menhelyről örökbefogadott ír terrier számtalanszor megfordult az állatorvosi rendelőben az utóbbi években. Családja gondoskodásának hála azonban életvidám kutyusként élte mindennapjait, még az egyre súlyosbodó cukorbetegsége sem törhette le jókedvét.

 

Ám egy nap sokkoló felfedezést tettek: kiderült, hogy Duffy nem lát! Méghozzá egyik szemére sem! Ez az új helyzet nemcsak a gazdikat, hanem a kutyát is megviselte, de kitartóan folytatták a kezeléseket. Sikerült stabilizálni diabéteszét, így orvosai egy speciális eljárás mellett döntöttek, mely hasonló esetekben korábban már bevált.

 

A gazdik bizakodtak benne, hogy a műtét segíteni fog, arra azonban aligha gondoltak, hogyan is fogja érinteni magát a kutyust látásának visszanyerése.

 

A megható videó azokat a boldog pillanatokat rögzítette, mikor hosszú idő után Duffy újra - immár látóként - köszönthette szeretett családjának tagjait. Hónapok teltek el azóta, hogy utoljára nézhetett szemükbe - örömében velük együtt sírt!

 

 

 

A cukorbetegség sajnos vakságot is okozhat a kutyáknál. Olvassátok el alábbi cikkünket, melyben részletesebben is írunk az állapot kialakulásáról és kezelési lehetőségeiről. Ezt a cikkünket ide kattintva találod!

 

 

 

Forrás: barkpost.com
Indexkép forrás: barkpost.com
Cikk első megjelenése: 2015. július 26.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat? Kutyadolgok - Mitől olyan jó a gazdi lábán rágcsálni kedvenc játékukat?
Kutyáink néha egészen furcsa dolgokat művelnek, de mi így szeretjük őket. Ismerős az a jelenet, amikor egy délutáni pihenés közben egyszer csak felkapja kedvenc játékát, odaszalad hozzád, majd letottyan a lábadra, és ott kezdi el nyúzni? Vajon miért csinálja?

Biztos szereti a kutyád, ha megöleled? Biztos szereti a kutyád, ha megöleled?
Videófelvételek elemzése során arra jutottak a kutatók, hogy a kutyák legszívesebben elkerülnék az ölelést.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas Tündéri videó: Minden évben bemutatja kutya barátjának kicsi gidáit a szarvas
A golden retriever lelkesen besegít a gidácskák gondozásába!

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Beagle Club Online Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
20 összetevő, amit kerülj el, ha kutya sampont választasz Hírek - Címlapon
20 összetevő, amit kerülj el, ha kutya sampont választasz
Gondolatok a kölyökkutya neveléséről Hírek - Címlapon
Gondolatok a kölyökkutya neveléséről