A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A legcukibb börtönőr - Zserbó, a kábítószer-kereső tanonc

2018. augusztus 02., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Most még ő a legaranyosabb kis tanonc a kutyavezetők kezében, hamarosan azonban rettegett rendőrkutyává válik, kiképzését követően kiváló kábítószer-kereső kutya válhat belőle.



A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága szolgálati állatállományába vették fel Zserbót, az apró németjuhászt. Mindössze 11 hetes a kis kutya, de már most elkezdte a tanulást a Váci Fegyház és Börtön kutyavezetőinek keze alatt, hogy egyszer majd felnőtt társai nyomába lépjen és segítse a kétlábúak munkáját.

 

Zserbó és vezetője, Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester
Zserbó és vezetője, Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester
Fotó: BVOP

 

Az őrző-védő kutyák jelenléte a büntetés-végrehajtási intézetekben a biztonság érdekében fontos, de egyre nagyobb hangsúlyt kap és teret hódít a megelőzési és felderítési tevékenység során a kábítószer-kereső és nyomkövető kutyák szerepe is - írja a bv.gov.hu.

 

Zserbó, a kölyök németjuhász játékosan tanulja az új feladatokat
Zserbó, a kölyök németjuhász játékosan tanulja az új feladatokat
Fotó: BVOP

 

A váci börtönben eddig egy kutya dolgozott kábítószer-keresőként, Zserbó a tervek szerint mellette fog majd dolgozni. A kölyök gazdája Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester, aki 10 már éve dolgozik a büntetés-végrehajtás kötelékében, ezen belül 8 éve kutyavezetőként.

 

 

 


Indexkép forrás: BVOP

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Állatmentő és kutyái szenvedtek halálos balesetet Sülysápon Hírek - Címlapon
Állatmentő és kutyái szenvedtek halálos balesetet Sülysápon
Fejlesztések a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen Hírek - Címlapon
Fejlesztések a Fonyódi Kutyás Fürdetőhelyen