A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal!

2019. szeptember 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló




Nincs annál jobb élmény, mint amikor átléped a saját korlátaidat, erőn felül teljesítesz és célba érsz. Ez a nyers erő versenye!



A nyers erő és a hatalmas szív találkozása: nem csak a kihívásról, de a jótékonyságról is szól szeptember utolsó hétvégéje. Ekkor kerül megrendezésre Gyálon a legújabb kutyás kihívás, a DogAtlon kutyás terepfutó verseny a Minőségi Barf webáruház támogatásában. Ez a verseny mégis kicsit más lesz, mint a többi - legalábbis a szervezők ezt ígérik minden nevezőnek és nézőnek. Nem más ihlette ugyanis a versenyt, mint Rákóczi Renáta kick-box világbajnok, aki az extrémsport vetélkedőben is helyt állt, tapasztalatait és élményeit pedig beépítették a DogAtlon pályájába.

 

A versenyen  ügyességi feladatokat és akadályokat egyaránt le kell majd küzdenie a kutya-gazda párosoknak. Lesznek kúszópályák, árkok, alagutak, gátak, de még csúszdák is! A felszíni akadályok mellett magasságokban is teljesítenie kell a versenyzőknek.  Az akadályok között persze a minél jobb idő elérésének érdekében a párosok futva teszik meg a távot. Mindezt víz, sár és homok nehezíti - bár a pálya nem teljesíthetetlen, próbára fogja tenni a kutya-gazda párosokat!  Egy biztos: a nézők, szurkolók sem fognak unatkozni a pálya szélén!

 

 

A nyers erő, a kitartás és az akarat versenye lesz a DogAtlon
A nyers erő, a kitartás és az akarat versenye lesz a DogAtlon
Fotó: DogAtlon

 

 

A verseny, amihez nyers erő kell

A DogAtlon két nehézségű pályát is kínál: az indulók a könnyebb, 4 kilométer hosszú pályán mérhetik össze tudásukat, amit 12 kúszó, magassági és ügyességi akadály nehezít, míg a még keményebbek a haladó pályán indulhatnak. Utóbbi 6 kilométer hosszú és 17 akadályt tartalmaz. Erő, akarat és kitartás - ezek nélkül nem sikerülhet. 

 

"Szívügyünk a kutyák egészsége. A kutyaegészség egyik alappillére pedig a mozgás. A sportoló kutyák egészségére ugyanakkor különös figyelmet kell fordítani, hiszen szervezetük nagyobb igénybevételnek van kitéve. Ezért is éreztük fontosnak, hogy a rendezvény mellé álljunk. Hiszünk abban, hogy a nyers etetési módszerrel adhatjuk meg kutyánknak azt, amire szüksége van a boldog, egészséges élethez." - mondta Korsós András a Minőségi Barf Kft. ügyvezetője.

 

 

Különleges, modern akadályok, igazi kihívás gazdinak és kutyának kezdő és haladó szinteken!
Különleges, modern akadályok, igazi kihívás gazdinak és kutyának kezdő és haladó szinteken!
Fotó: DogAtlon

 

 

Nem csak erő, de szív is kell!

A kétnapos verseny második napján nem csak a csapatok versenye zajlik majd, hanem a jótékonysági futás is, ahol hírességekkel és sportolókkal futnak együtt az állatbarátok egy jó ügyért. A DogAtlon jelen lévő állatvédő szervezetek és fajtamentések árva kutyáinak részvételével. A nevezési díjak egy része is a szervezetekhez kerül majd!

 

Különleges nyeremény - az utolsóknak!

Minden versenyen értékes ajándékokat, díjakat nyernek a legjobban teljesítők. A DogAtlon azonban nem csak ők, de a csoportonként utolsó két-két befutók is nyereménnyel gazdagodnak: A Minőségi BARF Kft. számukra készül ajándékkal: “ Ez nem egy úgynevezett vigaszdíj lesz, vagy ehhez hasonló. Sőt! Minden versenyzőt értékelünk: az utolsóknak pedig külön ajándékkal készülünk, hogy segíthessük őket a további versenyekre való felkészülésükben. Filozófiánk szerint a fejlődés a legfontosabbb, az út, amit a kutya és gazdája bejárnak, míg egyre szebb eredményeket érnek el együtt. - mondta Korsós András - Emellett hasonló ajándékkal készülünk a versenyen induló legidősebb kutyának, valamint a legfiatalabbnak is. E két korban különösen fontos az ízületek és úgy általában az egészség támogatása. A nyersetetés erre egy kifejezetten jó eszköz.”

 

 

Sár, víz és homok nehezíti a DogAtlonon indulók dolgát
Sár, víz és homok nehezíti a DogAtlonon indulók dolgát
Fotó: DogAtlon

 

 

Nem csak a versenyzőkre gondolnak

A versennyel párhuzamosan megismerkedhetnek a látogatók a kitelepült szolgáltatókkal, termékeikkel, de, mint fentebb is szó volt róla, több állatvédő szervezet és fajtamentés is kint lesz. Érdemes kilátogatni, hiszen különleges akciókkal és termékekkel is készülnek a kutyásoknak. 

A DogAtlon támogatójaként a Minőségi Barf nem csak a helyszínen, de webáruházában is hatalmas akciókkal várja a kutyásokat egész hétvégén.

 

 

Nem csak versenyzőként, nézőként, de leendő gazdiként is érdemes tehát kilátogatni a DogAtlonra szeptember 28-29-én – izgalmas verseny, színes vásár és akciók, valamint örökbefogadható kutyusok várnak minden érdeklődőt a gyáli motocross pályán.

 

 

 


Indexkép forrás: DogAtlon

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után A kutyák is átélhetik a runner's high érzését futás után
Ha szeretsz futni, és megtapasztaltad már azt az euforikus boldogságot, ami egy-egy kiadósabb edzés után elöntheti az embert, talán nem ér váratlanul, ha azt állítjuk, hogy négylábú barátainknál sem ritka a jelenség. Mi okozza és mire kell figyelni, ha kedvencünkkel együtt futnánk?

Feszegesd a határaidat a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó versenyen! Feszegesd a határaidat a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó versenyen!
Sár, homok, víz, izgalmas akadályok - idén is megrendezésre kerül a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó verseny! A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ráadásul kibővített létszámhatárral várja a kutyás nevezőket a verseny.

Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig
Miért a Minőségi BARF? Talán az olvasó számára meghökkentőnek tűnik ez az egyszerű, de mégis tolakodó kérdés, pedig többször is láttuk, olvastuk a közösségi médiában, hogy szeretnének minél többen, minél többet megtudni erről a cégről. Ez nem véletlen, hiszen sikersztori az övék, nem is kétséges, talán ki lehet mondani, piacvezető termékkínálat tekintetében egész Közép-Kelet Európában. Kérdéseinket Kalas Évának, a cég ügyvezetőjének tettük fel.

Fussunk a kutyánkkal - kezdő szett Fussunk a kutyánkkal - kezdő szett
A kutyás futás mint sport, egyre nagyobb tömegeket vonz. Kedvencünkkel való időtöltés szempontjából is az egyik leghasznosabb, hiszen nem csak a kutya-ember kapcsolatot építi, hanem a szükséges napi testmozgást is biztosítja mindkét fél számára. De hogyan is kezdjük el? Milyen felszerelések szükségesek ahhoz, hogy ez a mozgásforma a kutyának és az embernek is biztonságos legyen?

Kutyák száguldoztak az arborétumban Kutyák száguldoztak az arborétumban
Kutyás edzés volt az ismét tavasziasra fordult időben a kaposvári Kalanderdőben. A festői szépségű Deseda-tó partján sportoltak a gazdik kedvenceikkel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ismét csak egy felfüggesztettet ítélt a bíróság egy kutya gyilkosának Hírek - Címlapon
Ismét csak egy felfüggesztettet ítélt a bíróság egy kutya gyilkosának
Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten Hírek - Címlapon
Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten