A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Ajánló

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal!

2019. szeptember 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Ajánló
Nincs annál jobb élmény, mint amikor átléped a saját korlátaidat, erőn felül teljesítesz és célba érsz. Ez a nyers erő versenye!A nyers erő és a hatalmas szív találkozása: nem csak a kihívásról, de a jótékonyságról is szól szeptember utolsó hétvégéje. Ekkor kerül megrendezésre Gyálon a legújabb kutyás kihívás, a DogAtlon kutyás terepfutó verseny a Minőségi Barf webáruház támogatásában. Ez a verseny mégis kicsit más lesz, mint a többi - legalábbis a szervezők ezt ígérik minden nevezőnek és nézőnek. Nem más ihlette ugyanis a versenyt, mint Rákóczi Renáta kick-box világbajnok, aki az extrémsport vetélkedőben is helyt állt, tapasztalatait és élményeit pedig beépítették a DogAtlon pályájába.

 

A versenyen  ügyességi feladatokat és akadályokat egyaránt le kell majd küzdenie a kutya-gazda párosoknak. Lesznek kúszópályák, árkok, alagutak, gátak, de még csúszdák is! A felszíni akadályok mellett magasságokban is teljesítenie kell a versenyzőknek.  Az akadályok között persze a minél jobb idő elérésének érdekében a párosok futva teszik meg a távot. Mindezt víz, sár és homok nehezíti - bár a pálya nem teljesíthetetlen, próbára fogja tenni a kutya-gazda párosokat!  Egy biztos: a nézők, szurkolók sem fognak unatkozni a pálya szélén!

 

 

A nyers erő, a kitartás és az akarat versenye lesz a DogAtlon
A nyers erő, a kitartás és az akarat versenye lesz a DogAtlon
Fotó: DogAtlon

 

 

A verseny, amihez nyers erő kell

A DogAtlon két nehézségű pályát is kínál: az indulók a könnyebb, 4 kilométer hosszú pályán mérhetik össze tudásukat, amit 12 kúszó, magassági és ügyességi akadály nehezít, míg a még keményebbek a haladó pályán indulhatnak. Utóbbi 6 kilométer hosszú és 17 akadályt tartalmaz. Erő, akarat és kitartás - ezek nélkül nem sikerülhet. 

 

"Szívügyünk a kutyák egészsége. A kutyaegészség egyik alappillére pedig a mozgás. A sportoló kutyák egészségére ugyanakkor különös figyelmet kell fordítani, hiszen szervezetük nagyobb igénybevételnek van kitéve. Ezért is éreztük fontosnak, hogy a rendezvény mellé álljunk. Hiszünk abban, hogy a nyers etetési módszerrel adhatjuk meg kutyánknak azt, amire szüksége van a boldog, egészséges élethez." - mondta Korsós András a Minőségi Barf Kft. ügyvezetője.

 

 

Különleges, modern akadályok, igazi kihívás gazdinak és kutyának kezdő és haladó szinteken!
Különleges, modern akadályok, igazi kihívás gazdinak és kutyának kezdő és haladó szinteken!
Fotó: DogAtlon

 

 

Nem csak erő, de szív is kell!

A kétnapos verseny második napján nem csak a csapatok versenye zajlik majd, hanem a jótékonysági futás is, ahol hírességekkel és sportolókkal futnak együtt az állatbarátok egy jó ügyért. A DogAtlon jelen lévő állatvédő szervezetek és fajtamentések árva kutyáinak részvételével. A nevezési díjak egy része is a szervezetekhez kerül majd!

 

Különleges nyeremény - az utolsóknak!

Minden versenyen értékes ajándékokat, díjakat nyernek a legjobban teljesítők. A DogAtlon azonban nem csak ők, de a csoportonként utolsó két-két befutók is nyereménnyel gazdagodnak: A Minőségi BARF Kft. számukra készül ajándékkal: “ Ez nem egy úgynevezett vigaszdíj lesz, vagy ehhez hasonló. Sőt! Minden versenyzőt értékelünk: az utolsóknak pedig külön ajándékkal készülünk, hogy segíthessük őket a további versenyekre való felkészülésükben. Filozófiánk szerint a fejlődés a legfontosabbb, az út, amit a kutya és gazdája bejárnak, míg egyre szebb eredményeket érnek el együtt. - mondta Korsós András - Emellett hasonló ajándékkal készülünk a versenyen induló legidősebb kutyának, valamint a legfiatalabbnak is. E két korban különösen fontos az ízületek és úgy általában az egészség támogatása. A nyersetetés erre egy kifejezetten jó eszköz.”

 

 

Sár, víz és homok nehezíti a DogAtlonon indulók dolgát
Sár, víz és homok nehezíti a DogAtlonon indulók dolgát
Fotó: DogAtlon

 

 

Nem csak a versenyzőkre gondolnak

A versennyel párhuzamosan megismerkedhetnek a látogatók a kitelepült szolgáltatókkal, termékeikkel, de, mint fentebb is szó volt róla, több állatvédő szervezet és fajtamentés is kint lesz. Érdemes kilátogatni, hiszen különleges akciókkal és termékekkel is készülnek a kutyásoknak. 

A DogAtlon támogatójaként a Minőségi Barf nem csak a helyszínen, de webáruházában is hatalmas akciókkal várja a kutyásokat egész hétvégén.

 

 

Nem csak versenyzőként, nézőként, de leendő gazdiként is érdemes tehát kilátogatni a DogAtlonra szeptember 28-29-én – izgalmas verseny, színes vásár és akciók, valamint örökbefogadható kutyusok várnak minden érdeklődőt a gyáli motocross pályán.

 

 

 


Indexkép forrás: DogAtlon

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Feszegesd a határaidat a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó versenyen! Feszegesd a határaidat a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó versenyen!
Sár, homok, víz, izgalmas akadályok - idén is megrendezésre kerül a Dogs Cross kutyás terep akadályfutó verseny! A tavalyi nagy sikerre való tekintettel ráadásul kibővített létszámhatárral várja a kutyás nevezőket a verseny.

Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig Egyszerűen szeretjük a kutyákat és hiszünk abban, amit csinálunk – út egy apró üzlettől egy országos webáruházig
Miért a Minőségi BARF? Talán az olvasó számára meghökkentőnek tűnik ez az egyszerű, de mégis tolakodó kérdés, pedig többször is láttuk, olvastuk a közösségi médiában, hogy szeretnének minél többen, minél többet megtudni erről a cégről. Ez nem véletlen, hiszen sikersztori az övék, nem is kétséges, talán ki lehet mondani, piacvezető termékkínálat tekintetében egész Közép-Kelet Európában. Kérdéseinket Kalas Évának, a cég ügyvezetőjének tettük fel.

Fussunk a kutyánkkal - kezdő szett Fussunk a kutyánkkal - kezdő szett
A kutyás futás mint sport, egyre nagyobb tömegeket vonz. Kedvencünkkel való időtöltés szempontjából is az egyik leghasznosabb, hiszen nem csak a kutya-ember kapcsolatot építi, hanem a szükséges napi testmozgást is biztosítja mindkét fél számára. De hogyan is kezdjük el? Milyen felszerelések szükségesek ahhoz, hogy ez a mozgásforma a kutyának és az embernek is biztonságos legyen?

Kutyák száguldoztak az arborétumban Kutyák száguldoztak az arborétumban
Kutyás edzés volt az ismét tavasziasra fordult időben a kaposvári Kalanderdőben. A festői szépségű Deseda-tó partján sportoltak a gazdik kedvenceikkel.

Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások Kiskutyák nyersetetése - aggályok, félelmek, megoldások
Azt már lehet tudni, hogy egyre népszerűbb a nyers hússal történő etetés a négylábúak gazdáinak körében. Ez nem meglepő, hiszen élettani előnyei egyre inkább megmutatkoznak. Magyarországon sem újkeletű dologról van szó, csak az utóbbi időben terjedt el látványosan. Azonban sok kiskutyás gazdi pont azért nem áll át, mert a túl nagy adagokat lehet venni csomagban és bonyolult ezáltal az adagolás. Nézzük néhány megoldást, hogyan lehet megkönnyíteni a kiskedvencünk érdekében ezt a helyzetet.

Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak
A karácsony a szeretet ünnepe, hangzik el az ismert mondat. Ez természetesen így van, de valljuk be, ki ne hagyta volna legvégére szeretett négylábúját, még akkor is, ha a mindennapokban a szívében első helyen szerepel a kiskedvenc. Nincs ezzel semmi baj, nézzünk néhány ötletet az utolsó pillanatokra a nyers étrenden élő kutyusoknak!

A nyersen etetés alapszabályai A nyersen etetés alapszabályai
Sokakban merülhet fel az a kérdés, hogy vajon, amikor nyersen adunk ételt kedvencünknek, kitesszük-e a legnagyobb jószándékunk mellett is veszélyforrásnak Őket. Nos, a válasz igen. Leginkább akkor, ha olyan fontos alapelveket nem tartunk be, amelyeket saját étkezésünk során is figyelembe veszünk. Cikkünkben sorba vesszük a leglényegesebb szabályokat.

Húst házhoz, az ünnepek előtt Húst házhoz, az ünnepek előtt
Ahogy az a híradásokból mindig hallható, bizony a webáruházból rendelők jóval korábban kell gondolkodjanak, ha bizonyosan meg akarják kapni a rendelt terméket otthonukba. De vajon mi a helyzet, amikor kényes terméket, mondjuk húsárut rendelünk?

Európa legjobb szánhúzó kutyái érkeznek Magyarországra Európa legjobb szánhúzó kutyái érkeznek Magyarországra
A szánhúzó kutyák legjobbjai érkeznek hazánkba, hogy összemérjék tudásukat a különböző kutyás sportokban a FISTC Európa - bajnokságon. A látványos és izgalmas versenyre minden érdeklődőt várnak, a belépés ingyenes!

Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen! Nyers húst rendelni az interneten? Nem lehetetlen!
Egyre többet fordulunk az internetes webáruházakhoz, ha valamire szükségünk van. Ruhák, a legkülönbözőbb eszközök, lakberendezési tárgyak vagy akár egyes élelmiszerek esetében is könnyebben tudunk vásárolni a neten: megspóroljuk az időt, az üzemanyagot, az idegeskedést, keresgélést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Ismét csak egy felfüggesztettet ítélt a bíróság egy kutya gyilkosának Hírek - Címlapon
Ismét csak egy felfüggesztettet ítélt a bíróság egy kutya gyilkosának
Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten Hírek - Címlapon
Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten