A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutyás Critical Mass lesz októberben Budapesten

2019. szeptember 24., 16:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Kutyás Critical Mass felvonulást rendeznek október 12-én Budapesten - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.



A ZöldEb - Kutyás Érdekvédelmi Egyesület közleménye szerint hárommillió kutyát tartanak Magyarországon, az emberek több mint harmada él olyan háztartásban, ahol legalább egy kutya is lakik velük. Budapesten közel félmillió ebet tartanak, azaz csaknem minden negyedik ember tart kutyát a fővárosban, amely még európai szinten is kiemelkedő szám.

 

A magas kutyatartási kedv azonban akaratlanul a konfliktusok megnövekedésével is együtt jár. A szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a szabad kutyázás lehetőségeit, a megfelelő feltételek híján pedig a felelős kutyatartás szabályainak betarthatósága is csorbul - írják.

 

 

Felvonulnak a kutyások Budapesten
Felvonulnak a kutyások Budapesten


 

A szervezet a rendezvénnyel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretné felhívni arra, hogy "a kutyák velünk, köztünk élnek", és "senkit nem érhet hátrány csak azért, mert négylábú családtaggal osztja meg otthonát".
 

Az egyesület szerint a feltételek javulásával és a városi kutyás lehetőségek bővítésével a minimálisra lehetne csökkenteni a kutyatulajdonosok és a nem kutyás közösség közti feszültséget. A Kutyás Critical Mass célja, hogy "kutyatulajdonos és nem kutyás ne csak elviselje egymást, hanem együtt osztozzon a mindenki számára kellemesen élhető városi környezeten".
 

A felvonulás, amelyre békés, jól szocializált kutyákat és felelős gazdikat várnak, a Szent István-bazilikától indul és a Hősök teréig tart - olvasható a közleményben.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: pinterest.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra NyusziSTOP-ot kérnek az állatvédők húsvétra
Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák húsvétkor gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.

Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata
Folytatódik és kibővül a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatasszisztált foglalkozássorozata; év végéig 150 intézményben háromszáz érzékenyítő foglalkozást terveznek kutyák, macskák, hüllők és rovarok "közreműködésével" - mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Budapesten.

Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra! Légy felelős: ne ajándékozz élő állatot húsvétra!
Élő állat helyett jobb ötlet a csokinyuszi! Döntsünk felelősen: biztos, hogy hosszú évekre, akár évtizedekre is felelősséget tudunk vállalni az állatkáért?

Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat Indul a 2024-es állatvédelmi oktatási pályázat
Már hat kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények az állatvédő és állatbarát címek elnyerésére.

Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a Thália Színházban Művészek az állatvédelemért címmel indított programot szombaton.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megható videó egy kölyökkutya megmentéséről Hírek - Címlapon
Megható videó egy kölyökkutya megmentéséről
Tabuk, és tévhitek – „Szegény segítő kutya” Hírek - Címlapon
Tabuk, és tévhitek – „Szegény segítő kutya”