A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ismét csak egy felfüggesztettet ítélt a bíróság egy kutya gyilkosának

2019. szeptember 25., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Bosszút akart állni testvérén a fiatal férfi, mert az kapcsolatba lépett az exbarátnőjével - a családi viszálynak a testvér francia bulldogja lett az áldozata.



Ismét nem született olyan ítélet a bíróságon, mely elrettentésül szolgálhatna azoknak, akik állatok bántalmazására vetemedhetnek. Egy értelmetlenül kioltott kutyaélet ezúttal 8 hónap börtönt érne - ám azt egy év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős. 

 

A férfi testvérére volt dühös, mert az elszerette tőle barátnőjét. Felindultságában először a testvére autóját rongálta meg, majd figyelme az őt ugató Fifire irányult. A kistestű kutyát többször is felemelte, eldobta, majd baltát ragadott. Vallomása során bevallotta, pontosan tudta, hova kell ütnie, hogy az állat azonnal meghaljon, korábban ugyanis egy hentesnél dolgozott. 

 

 

Felfüggesztettet kap a francia bulldogot meggyilkoló férfi
Felfüggesztettet kap a francia bulldogot meggyilkoló férfi

 

 

Elkeserítő a helyzet az állatvédelem, és az állatkínzás büntetése terén. Hiába a rengeteg figyelemfelhívó tüntetés, megmozdulás, a média által hozott esetek, érdemben kevés változás történik. Holott a törvényi háttér meg lenne, még ha annyira nem is szigorúan, mint az ideális lenne, a bíróságokon nagyon ritkán születik olyan ítélet, mely precedensként, és ami még fontosabb, elrettentésként használhatna. Egy-egy nagyobb (akár milliós) pénzbüntetés, és/vagy valóban letöltendő börtönbüntetés lenne az, ami elindítaná a változást…

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik Háromszor nagyobb eséllyel élnek rövidebb életet a rövid orrú kutyák, mint hosszabb orrú társaik
Egy új tanulmány ismét azt igazolta, hogy a rövidorrú, úgynevezett brachycephal típusú kutyák akár rövidebb életet is élhetnek orruk miatt.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját! Hírek - Címlapon
Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját!
A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal! Hírek - Címlapon
A nyers erő versenye - Küzdj le minden akadályt kutyáddal!