A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ünnepeld sztárokkal és kutyákkal az Állatok Világnapját!

Gianni, Debreczeni Zita, Mádai Vivien és DBLTY a Rex Állatszigeten


2019. szeptember 26., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




2019. október 5-én nagyszabású rendezvénnyel ünnepli az Állatok Világnapját a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Az év legfontosabb rendezvényéről nem hiányozhatnak a sztárok sem, akik ezzel az akcióval hívják fel mindenki figyelmét az ember és állat kapcsolatának erősítésére.



Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az Állatok Világnapjának gondolata. Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

 

Október 5-én már reggel 10 órától várják a látogatókat a Rex Állatszigeten. Egy kutyás bemutató nyitja a napot, majd a gyerekek ámulatára számítanak a Szép Ernő Színház interaktív mesejátékának előadóművészei.

 

A rendezvény két házigazdája Timkó Eszter és Magyar Attila, akik déltől igazi vendéglátóként adják majd a kilincset a sztároknak és szakembereknek a színpadon. Elsőként Mádai Vivien beszélget majd Tóth Katinka kutatóval a kisgyerekes családok és kutyák kapcsolatáról és az esetleges felmerülő problémákról.

 

 

Állatok Világnapja a Rex Állatszigeten

 

 

Őt követi Gianni Annoni és Debreczeni Zita, akik dr. Király Péter állatorvossal beszélgetnek az ivartalanítás körüli esetleges dilemmákról és tévhitekről.

 

 

Majd a Z-generáció kedvelt vloggerét, Trunkó Tamást (DABLTY) kérdezzük S.O.S. a Földnek! környezetvédelem témában, avagy hogyan éli meg Tamás generációja a jelenkor problémáit.

 

 

A beszélgetések szünetében agility bemutatót, a BRFK BF Bűnügyi Technikai Osztály Bűnügyi Kutyavezetői Alosztály kutyás bemutatóját, valamint örökbefogadható Rexes ebek különleges felvonulását követhetik nyomon az Állatok Világnapjára kilátogatók.

 

Az eseményt egy mindenkit magával ragadó Salsa Fiesta zárja.

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash/Gabriel Crismariu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten Minden Kutyás Egyeteme – ingyenes előadások és izgalmas programok a Rex Állatszigeten
Szombaton, az Engedelmes kutyák napján rendezik meg a havonta jelentkező Minden Kutyás Egyeteme rendezvénysorozat első állomását a Rex Állatszigeten, amelyen a különböző kutyás sportok bemutatása mellett előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők.

Rendőrök segítenek az árva állatoknak gazdira találni Rendőrök segítenek az árva állatoknak gazdira találni
Árva állatokkal pózolnak az egyenruhások, hogy így segítsenek nekik mielőbb gazdit találni!

Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját Háromnapos fesztivállal ünnepli a fővárosi állatkert az állatok világnapját
Háromnapos Állat- és Növényszeretet Fesztivállal ünnepli szombattól hétfőig az állatok világnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit Tiszafüreden mutatták be először a gazdijogsit
A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány negyedik alkalommal rendezte meg Dogs ‘n Nature - kutyával a természetben elnevezésű jótékonysági eseményét. A rendezvény célja, hogy az eseményből befolyt összeggel a tiszafüredi Gyepmesteri Telep kutyáit támogassák. Az idei összeg, melyet a résztvevők segítségével gyűjtött az alapítvány, 150.000 Ft volt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből Hírek - Címlapon
Rendhagyó fotósorozat: kutyák alulnézetből
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja Hírek - Címlapon
Orrlenyomatukkal azonosítaná a kutyákat a kínai startup applikációja