A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A rendőrkapitányságon talált szerető otthonra a bántalmazott kóbor kutya

2016. július 11., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Gyakran egy hajszálon múlik, hogyan alakul az életünk. Gorgi a bántalmazott kóbor kutya is a véletlen szerencsének köszönheti, hogy rátalált a szerető otthonra, egy gazdára, aki biztonságot nyújt neki - és még munkát is kapott! Megható történet!



Gorgi, az alultáplált és bántalmazott kutya Puerto Rico-i Bayamon utcáin kóborolt ki tudja mióta étlen szomjan. Egy nap a rendőrség fele bóklászott - nem is számított arra, hogy itt leli meg azt, ami hiányzik az életéből: a szeretet, a törődést, az otthont.

 

A kapitányságon dolgozó rendőröktől mindent megkap, amire egy kutyának csak szüksége lehet
A kapitányságon dolgozó rendőröktől mindent megkap, amire egy kutyának csak szüksége lehet
Fotó: thedodo.com

 

“Ijedt volt és nagyon félénk, ugyanakkor kereste a szeretetet és a védelmet. Egyértelműen látszott rajta, hogy bántották, nagyon rossz állapotban volt, régóta éhezhetett” - mondta a Tony Montesinos őrmester. “Adtunk neki élelmet és vizet. Egészen estig velünk maradt, aztán továbbállt.”

 

Hamar kiderült, hogy ez több volt egy egyszerű találkozásnál. Másnap Gorgi visszatért a kapitányságra. A tisztek látva a kutya ragaszkodását és azt, mennyire élvezi a törődő, szerető közeget, amibe belecsöppent, úgy döntöttek: megmentik Gorgit az utcai élettől. Közösen összeadták a pénzt az állatorvosi vizsgálatokra, kezelésekre.

 

A rend éber őre lett a bántalmazott kutyából
A rend éber őre lett a bántalmazott kutyából
Fotó: thedodo.com

 

Munka közben a rendőrkutyának is kell egy kis pihenés...
Munka közben a rendőrkutyának is kell egy kis pihenés...
Fotó: thedodo.com

 

Azzal, hogy Gorgi a rendőrséget tekintette új otthonának és a rendőröket új gazdáinak, adta magát az ötlet, hogy ő is “munkát kapjon” a kapitányságon, így most az állomás felügyelőjeként, őrzőjeként dolgozik. Megtisztelő pozícióját egy kis jelvény és rendőrségi hámja is jelzi. Legfontosabb feladata azonban mégis talán az, hogy megnyugtató barátként, megbízható társként vesz részt a kapitányságon dolgozó rendőrök mindennapjaiban.

 

Kutya a rendőrkapitányságon: csökkenti a stresszt, feldobja a napot
Kutya a rendőrkapitányságon: csökkenti a stresszt, feldobja a napot
Fotó: thedodo.com

 

“Érezhetően csökkenti a feszültséget, a stresszt a kapitányságon”- mondta Montesinos őrmester. “Mindenki szereti őt. Mindene meglesz, amire csak szüksége van, egészen élete végéig. Nem kell többet nélkülöznie, míg köztünk él.”

 

A legnagyobb dolog, amit a rendőröktől kapott a befogadott kutya: szeretet és biztonság
A legnagyobb dolog, amit a rendőröktől kapott a befogadott kutya: szeretet és biztonság
Fotó: thedodo.com

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2016. május 25.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ne vásárolj szaporítótól kutyát! Hírek - Címlapon
Ne vásárolj szaporítótól kutyát!
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes! Hírek - Címlapon
Kedvenceink titkos élete - itt az új előzetes!