A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A tacsik bűvöletében – már öt éve!

Jubilál a Tacskó Találkozó!


2019. december 18., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Apró lábak, hossz test – a tacskó az a kutya, akit még a nem-kutyások is azonnal felismernek. Imádnivaló személyiségükbe azonnal bele lehet szeretni – és rengetegen válnak „tacsifüggővé”. Nem hibáztatjuk őket: a tacskók igazán szerethető kutyák! De talán kevesen gondolnák, hogy a tacskóknak hála mekkora összetartó közösség alakult ki!



A legtöbb gazdi azt mondaná, az ő kutyája a legszebb, legokosabb, legjobb fej. (És nem is tévednek! :) ) Ezen a vonalon indulva pedig egyértelmű, hogy hasonlóan vélekednek a fajtákról is. Természetes hát, ha keresik a hasonló gondolkodású gazdikat, és kedvenceiket: a gazdiknak máris van legalább egy közös témája, a kutyák pedig jót játszhatnak fajtatársaikkal. Barátságok szövődnek így szép lassan, újabb és újabb bekapcsolódó gazdikkal és kutyákkal… mígnem kialakul egy nagy, összetartó közösség.

Amihez jó tartozni.

 

 

Paluska Péter és tacsija, Mazsi
Paluska Péter és tacsija, Mazsi
Fotó: Paluska Péter

 

 

Ilyen utat járt be az ország egyik legnagyobb kutyás baráti társasága, közössége is: ők a tacsisok. A Tacskó Találkozó jövőre ünnepli az ötödik születésnapját – ennek apropóján beszélgettünk annak megálmodójával, Paluska Péterrel ennek a nagyszerű közösségnek a megalakulásáról, szép pillanatiról és a jövőbeli tervekről.

 

 

-   Jövőre egy kisebb jubileuma lesz a Tacskó Találkozónak: 5 évesek lesztek! 
-   Igen, öt évesek leszünk. 2015.április 25-én volt az első TacsiTali a Hajógyári-szigeten, sosem felejtem el azt a napot. Akkor elindult valami… :) És azóta is dübörög a TT!
 

 

A Tacskó Találkozó évről évre nagy sikerrel kerül megrendezésre
A Tacskó Találkozó évről évre nagy sikerrel kerül megrendezésre
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 


-   Nagyszerű csapat alakult ki ez idő alatt. Mennyien vagytok most tacsisok, tacsikedvelők? Milyen közösség alakult ki?

-   Igen szuper a közösség, nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hitt bennünk és velünk tartott és velünk tart. Nagyon sokan vagyunk a csoportban és az oldalainkon is. Rengeteg visszajelzést kapunk, hogy jól csináljuk, amit csinálunk és persze kapunk építő kritikát is, aminek szintén örülünk, hiszen így tudjuk javítani azokat a dolgokat a TacsiTalin amivel az emberek nem teljesen elégedettek. Nemrégiben ezért is csináltunk egy közvélemény kutatást, hogy fejlődni tudjunk. Muszáj megemlítenem a csapatomat, akik nélkül nem lennék sehol, hiszen anno egyedül kezdtem a szervezést, mostanra kialakult egy több fős csapat, akik minden tekintetben segítenek (és elviselnek :D ) A Tacskó Találkozót a közösségi oladalunkon egyébként már több mint 8000 tacsikedvelő követi!

 

 

A Tacskó Találkozó csapata
A Tacskó Találkozó csapata
Fotó: Hivatalos Tacskó Találkozó

 

 

-   Honnan indultatok? Hogyan alakult ki a találkozó és a közösség, mi adta az ötletet és hogyan lett az ötletből valóság?

-   2015-ben indultunk, akkor jött az ötlet. Saját kutyusom Mazsola adta az ihletet. Kíváncsi voltam, hogy kinek van még tacsija az országban, létrehoztam a tacskó találkozó csoportot , amely azóta is sikeres. Az első találkozó után úgy éreztem, hogy ezt folytatni kell, egyre népszerűbbek lettünk és egyre nagyobb lett az érdeklődés is. Nagyon kemény, de boldog utat jártunk be. Kaptunk hideget és meleget egyaránt, voltak nagyon fájdalmas időszakok is… De úgy érzem ez is kellett ahhoz, hogy ennyire sikeresek legyünk, és hogy ennyi mindent elérjünk. Mindig rengeteget dolgozunk a találkozókon, hogy színvonalasak maradjunk.

 

 

Pillanatkép egy Tacskó Találkozóról
Pillanatkép egy Tacskó Találkozóról
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

-   Mi a legszebb emléked, vagy mi az a legjobb dolog, amit kiemelnél az elmúlt évekből?
-   Nem tudok kiemelni egyet, mert minden TT egy hatalmas élmény, rengeteg pozitív emberrel találkozok és beszélgetek, az bánt mindig, hogy nem tudok mindenkivel egyenként, mert tudom, hogy sokan szeretnének. Ilyenkor én extázisban vagyok, hiszen közel egy éves munkánk van abban az egy napban, és nagyon fontos, hogy jól sikerüljön, és mindenki elégedett legyen, minden rendben legyen. A stábom profi és mindeknek megvan a feladata, de én akkor is mindig mindenhol ott akarok lenni és mindenbe bele kell látnom.

 

 

Minden Tacskó Találkozón több száz tacsi hozza el gazdáját
Minden Tacskó Találkozón több száz tacsi hozza el gazdáját
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

-   Az első találkozó óta nagyon sokat jótékonykodtatok is… 
-   A legfontosabb dolog, amit tehetünk! Szükség van rá, mert az egyesület nem számíthat más segítségre, csak a civil emberek jószívűségére. Mi a kezdetek óta a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentést támogatjuk minden bevétellel és adománnyal. Mi akkor vagyunk boldogok, ha nagyon sok adomány gyűlik össze az árva tacsiknak, hiszen a szórakozás, a találkozás mellett a fajtamentés támogatása a cél.

 

 

Tacsik és gazdáik alkotnak egy hatalmas, összetartó közösséget
Tacsik és gazdáik alkotnak egy hatalmas, összetartó közösséget
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

-   És hogy ne csak a múltról beszéljünk: hogy tervezitek a jövőt? 
-   2020. április 25-én az öt éves jubileumot szeretnénk megünnepelni, tervezünk egy szülinapi zsúrt, amelyre szeretettel várunk majd mindenkit :) Természetesen az időponton kívül legyen minden meglepetés egyelőre :)
Készülünk már a VII. Hivatalos Tacskó Találkozóra is, amire nagyon sok tervünk és ötletünk van, ennek is megvan már az időpontja és helyszíne is, de még picit szeretnénk titokban tartani. A hetes szám most különleges, hiszen a hetedik TT lesz és Mazsi, a tacsitali arca és ihletője idén lett 7 éves! :) Lesznek adománygyűjtő napjaink is.
A tervekhez hozzátartozik az is, hogy szívesen vesszük azoknak a cégeknek, magánembereknek a jelentkezését, akik valamilyen módon szeretnének a Hivatalos Tacskó Találkozóhoz csatlakozni, mint támogató, szponzor. 
 

 

 

A Tacsó Találkozó oldalait itt érheted el:

 

Tacskó Találkozó Csoport
Hivatalos Tacskó Találkozó facebook oldala
Instagram: 
@tacskotalalkozohun

E-mail: [email protected]

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

 Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől Apró tacskó kölyköt mentettek a NAV munkatársai biztos halál elől
Egy forgalmas külterületen lettek figyelmesek az apró kölyökkutyára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – természetesen azonnal a segítségére siettek!

Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája! Ismét kiskutyát mentettek a Magyar Közút munkatársai – Íme, Emká kis kollégája!
Munkavégzés közben figyeltek fel a Magyar Közút munkatársai a hosszú fűben megbújó kis apróságra – a kiskutya bundája átázott az esőtől, fázott és nagyon félt – szerencsére a jószívű közutasok nem hagyták sorsára!

Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban Smile, a legkisebb magyar mentőkutya is segít a túlélők felkutatásában Törökországban
Magyarország egyetlen mentő-tacskója is fáradhatatlanul kutat a romok között, hogy segíthessen a túlélőkön.

Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó! Tacskók mindenütt – közeleg az idei Hivatalos Tacskó Találkozó!
Közeleg az év egyik legjobban várt kutyás eseménye: idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hivatalos Tacskó Találkozó. Idén is izgalmas programokkal várják a kutyákat és gazdákat – nem csak tacsisoknak!

Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó Séta a hóban? Kösz, de nem! - Takarója alá bújt a tacskó, miután hozzáért mancsához a hó
"Jujj, ez nagyon hideg! Én aztán bele nem teszem a tappancsom még egyszer!" És ezzel sarkon fordult a kicsi kutya, majd szaladt vissza a jó meleg szobába, a puha takaró menedékébe.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
És tényleg! Egy twitterező szerint a kutyatappancs valójában egy koalát formáz Hírek - Címlapon
És tényleg! Egy twitterező szerint a kutyatappancs valójában egy koalát formáz
Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára Hírek - Címlapon
Frissítve! Veszélyes kutyát sétáltatni most a Hajógyári-szigeten - vaddisznó támadt rá egy vizslára