A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány


2023. április 07., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben 2023. április 3. és május 22. között első alkalommal hirdeti meg a magyarországi civil állatvédő szervezetek népszerűsítését célzó kampányát, amely egyben felhívás arra is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékát regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők. A kampány keretei között egy online nyereményjáték is kezdetét veszi, ahol egyrészt mindenki kiállhat a számára legkedvesebb állatvédő szervezet mellett, másrészt akár 1000 kg tápadományhoz is juttathatja az általa támogatott szervezetet. A kampány szakmai partnere az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja.



 

Magyarország a kutyát és macskát tartó háztartások arányát tekintve Európa élmezőnyébe tartozik, a lakosság egyre több egzotikus állatot tart, és növekszik az érdeklődés a gazdasági haszonállatok és a vadon élő állatok jólléte iránt is. Hazánkban az állatmentés – közhasznú – feladatát jellemzően állatvédő civil szervezetek vállalták magukra, elkötelezett munkát végeznek annak érdekében, hogy új, felelős gazdát keressenek a gazdátlan kutyáknak, macskáknak, valamint ivartalanítással igyekezzenek megfékezni a kóborállat-állomány bővülését. A több száz társállatokkal foglalkozó szervezet mellett némely állatvédő alapítvány, egyesület a sérült vadon élő állatok védelmére specializálódott, emellett haszonállatvédő szervezetek is működnek. Az állatvédelem helyzete nem könnyű: a COVID-19 járvány alatt sokan társállatot vettek magukhoz, amelyek egy részére a karanténidőszak végeztével már nem tartanak igényt. A háborús infláció hatására még több állat került utcára, és a gazdasági terhek növekedésével az adományozási kedv is csökkent.

 

 

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány
Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk Az Állatvédelem Alapítvány
Fotó: Unsplash - Camylla Battani

 

 

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos hangsúlyozta: az adóhatóság adatai szerint az elmúlt években az adózók fele sem ajánlotta fel az adója 1%-át jótékony célokra, így bőven van tartalék a rendszerben. Akik még nem döntöttek személyi jövedelem adójuk 1%-ának sorsáról, fontos, hogy tudják: ha állatvédő szervezeteket jelölnek meg kedvezményezettnek, szó szerint életeket menthetnek, hiszen ezeket az összegeket az állatvédők szerencsétlen sorsú, beteg vagy sérült állatok gyógykezelésére, megfelelő ellátására fordítják. A kormánybiztos felhívta a figyelmet: május 22-ig van még lehetőség az 1% feletti rendelkezésre.

 

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte: a frissen bejegyzett Alapítvány legfőbb feladata a megelőzés és az ismeretterjesztés, de feltétlen támogatásukról szeretnék biztosítani az országban működő állatvédő civil szervezeteket is. Hozzátette: bíznak abban, hogy mind többen vesznek részt ebben az első ízben megszervezett kampányban, segítik az állatvédelmet és ennek civil letéteményeseit. A kampányban bárki (magánszemély, szervezet) részt vehet, aki kedvet érez hozzá, és rendelkezik közösségi média fiókkal, valamint okostelefonnal. A játék során az állatszeretet megnyilvánulásait és a kreativitást fogjuk díjazni, a cél pedig az, hogy felkeltsük az emberek figyelmét a téma iránt, és minél több platformon népszerűsítsük az állatvédelmet.

 

A játékos feladat egy maximum 8 másodperces videó elkészítése 2023. április 31-ig, amelyben a jelentkező egy élő állattal (például saját kutyájával, lovával, tengerimalacával, vagy a háttérben egy mókussal stb.) látható, és tisztán, érthetően annyit mond: „Én is az állatvédőket támogatom!”. A videó készítése során maradéktalanul oda kell figyelni az abban szereplő állat jóllétére. Ezt követően a videót fel kell tölteni – nyilvános láthatósági beállítással – a jelentkező Facebook, Instagram vagy TikTok oldalára a #kozosugyunkazallatvedelem hashtaggel, és annak megjelölésével, hogy amennyiben a videót beválasztják a legjobbak közé, az ezért járó nyeremény mely civil állatvédő szervezethez kerüljön. Az Alapítvány által összeállított zsűri a leglátványosabb, legötletesebb videókat választja ki. A győztes által megjelölt szervezet 1 tonna (1000 kg), a második helyezett 500 kg, a harmadik helyezett 300 kg tápadományban részesül, de a legtöbb pozitív reakciót kapott videót is díjazzák 200 kg táppal.

 

További részletek a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány online felületein találhatóak.

 

A kampány arca, az első videó főszereplője Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja.

 

A játékszabályokat itt mondja el:

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton 277 állatvédő civil szervezet nyert el támogatást a számukra kiírt pályázaton
Az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek meghirdetett 500 millió forintos keretösszegű pályázaton 277 szervezet nyert el támogatást - közölte az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos kedden Budapesten.

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com JULIUS-K9 EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét Hírek - Címlapon
Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
Állatot tartani húsvétkor is nagy felelősség! Hírek - Címlapon
Állatot tartani húsvétkor is nagy felelősség!