A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét

2022. április 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Most, ha lenézek a karomra, úgy érzem, mintha ott lenne ő is, és megölelne. Ez segít elviselni a hiányát."Egy kutya barátsága csodálatos ajándék lehet, ha készen állunk rá, hogy elfogadjuk, és beengedjük szívünkbe. Hat évvel ezelőtt Sebastian, a kedves keverék kopogtatott Anna szívének kapuján, felajánlva életre szóló szeretetét - a fiatal hölgy pedig igent mondott rá. Elválaszthatatlan társak voltak, igazi jóban-rosszban kötelék volt kettejüké:

 

„Különleges volt a számomra, a legjobb barátok lehettünk mi ketten" - mesélte a lány egy interjúban.

 

Az egyik ilyen különleges mozzanat, mellyel kifejezte gazdija iránti érzéseit Sebastian, a következőképp festett: odakucorodott mellé, nóziját belefúrta tenyerébe, két kis mancsával pedig átfogta a lány karját.

 

 

Anna Halcin és legjobb barátja, Sebastian kutya
Anna Halcin és legjobb barátja, Sebastian kutya
Fotó: thedodo.com

 

 

Ez a gesztus csak az övék volt, és a kis keverék mindig tudta, mikor van rá gazdijának a legnagyobb szükségeÁm októberben eljött a nap, amikor el kellett engednie kedvencét.

 

Anna szíve darabjaira hullott. Hónapokon át nehezére esett elfogadni, hogy Sebastian átkelt a Szivárványhídon, és többé már sohasem ölelhetik meg egymást. Ám egy szép napon merész ötlete támadt, mellyel méltó módon őrizheti meg kutyája emlékét:

 

„Olyasmire gondoltam, ami mindig velem van, bármi történjék is. Egy tetoválás? Tökéletes megoldásnak tűnt!”

 

 

Szeretet egy ölelésben - Egyedi tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
Szeretet egy ölelésben - Egyedi tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
Fotó: Anna Helcin

 

 

Egyértelmű volt, hogy a tinta Sebastiant fogja ábrázolni, méghozzá abban a pozícióban, amely a kettejük közötti szeretet jelképévé vált az évek során. Ahogy élete során egy öleléssel adta tudtára gazdijának, hogy mindig számíthat rá, csodálatos lelke most már a karjára tetovált kutyaorr és két mancs formájában teszi ezt:.

 

„Ha lenézek a karomra, úgy érzem, mintha ott lenne ő is, és megölelne. Ez segít elviselni a hiányát.”

 

Bár négylábú barátja már az örök vadászmezőkön szaladgál, ma is mosolyt csal Anna arcára, akárhányszor ránéz karjára, vagy megérinti a rajzot. Megtört szíve nyugalomra lel, hacsak egy pillanatra is, hiszen Sebastian vele van, ahogy a múltban tette.

 

 

Sebastian kutyus örökké él gazdája szívében
Sebastian kutyus örökké él gazdája szívében
Fotó: Anna Helcin

 

 

Történetük sorstársaikhoz eljutott a közösségi oldalakon keresztül, és nagyon sok gyászoló gazdi merített erőt belőle. Rengetegen meghatódtak képeik láttán, dicsérő szavakkal illették és jókívánságokkal árasztottak el a lányt. Megosztották saját történetüket, és azt is, milyen egyedi megoldásokkal állítottak emléket szeretett kedvencüknek:

 

„Még olyan kutyusokról is kaptam fotókat, akik nagyon hasonlítottak rá, én pedig mindegyikükben őt látom. Szeretek úgy gondolni rá, mintha ezen alkalmakkor egy kicsit ő is ott lenne, és azt üzenné nekem: Szia, Anyu!

 

A búcsú mindig fájdalmas, időbe telik, mire békére lel a megsebzett szív. Egy dolog azonban bizonyos: Sebastian ölelése tovább él.

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Anna Halcin/thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal Sétára fel - 5 érv amellett, hogy minden nap kimozdulj kutyáddal
Mi történik, ha kedvenced meghallja a kérdést: Menjünk sétálni? Rögtön felfigyel rá? Izgatottá válik? Legtöbbször igen, ami remekül jelzi, miként érez a sétákkal kapcsolatban. Indulááás!

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

Miért is jó, ha van kutyád? Miért is jó, ha van kutyád?
Hosszú ideje győzködöd kedvesedet vagy családtagjaidat arról, hogy legyen kutyus a háznál? Megfelelő körülmények esetén, illetve, ha elegendő szabadidőd van, az alábbi indokok segíthetnek meglágyítani a szívüket.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya Német juhászkutyájuk védte meg a család kisfiát, mikor rátámadt egy kutya
Azonnal reagált a fenyegetésre, és elkergette az ellenséges négylábút. Drámai videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor Rehabportál Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítség az ukrajnai menhelyeknek: eddig közel 18 tonna eledelt szállítottak ki a magyarok Hírek - Címlapon
Segítség az ukrajnai menhelyeknek: eddig közel 18 tonna eledelt szállítottak ki a magyarok
Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek Hírek - Címlapon
Tízmillió forintig pályázhatnak támogatásra a civil állatvédő szervezetek