A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szeretet egy ölelésben - Különleges tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét

2023. április 07., 11:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
„Most, ha lenézek a karomra, úgy érzem, mintha ott lenne ő is, és megölelne. Ez segít elviselni a hiányát." 

Egy kutya barátsága csodálatos ajándék lehet, ha készen állunk rá, hogy elfogadjuk, és beengedjük szívünkbe. Hat évvel ezelőtt Sebastian, a kedves keverék kopogtatott Anna szívének kapuján, felajánlva életre szóló szeretetét - a fiatal hölgy pedig igent mondott rá. Elválaszthatatlan társak voltak, igazi jóban-rosszban kötelék volt kettejüké:

 

„Különleges volt a számomra, a legjobb barátok lehettünk mi ketten" - mesélte a lány egy interjúban.

 

Az egyik ilyen különleges mozzanat, mellyel kifejezte gazdija iránti érzéseit Sebastian, a következőképp festett: odakucorodott mellé, nóziját belefúrta tenyerébe, két kis mancsával pedig átfogta a lány karját.

 

 

Anna Halcin és legjobb barátja, Sebastian kutya
Anna Halcin és legjobb barátja, Sebastian kutya
Fotó: thedodo.com

 

 

Ez a gesztus csak az övék volt, és a kis keverék mindig tudta, mikor van rá gazdijának a legnagyobb szükségeÁm egyszer eljött a nap, amikor el kellett engednie kedvencét.

 

Anna szíve darabjaira hullott. Hónapokon át nehezére esett elfogadni, hogy Sebastian átkelt a Szivárványhídon, és többé már sohasem ölelhetik meg egymást. Ám egy szép napon merész ötlete támadt, mellyel méltó módon őrizheti meg kutyája emlékét:

 

„Olyasmire gondoltam, ami mindig velem van, bármi történjék is. Egy tetoválás? Tökéletes megoldásnak tűnt!”

 

 

Szeretet egy ölelésben - Egyedi tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
Szeretet egy ölelésben - Egyedi tetoválás őrzi elhunyt kutyája emlékét
Fotó: Anna Helcin

 

 

Egyértelmű volt, hogy a tinta Sebastiant fogja ábrázolni, méghozzá abban a pozícióban, amely a kettejük közötti szeretet jelképévé vált az évek során. Ahogy élete során egy öleléssel adta tudtára gazdijának, hogy mindig számíthat rá, csodálatos lelke most már a karjára tetovált kutyaorr és két mancs formájában teszi ezt:.

 

„Ha lenézek a karomra, úgy érzem, mintha ott lenne ő is, és megölelne. Ez segít elviselni a hiányát.”

 

Bár négylábú barátja már az örök vadászmezőkön szaladgál, ma is mosolyt csal Anna arcára, akárhányszor ránéz karjára, vagy megérinti a rajzot. Megtört szíve nyugalomra lel, hacsak egy pillanatra is, hiszen Sebastian vele van, ahogy a múltban tette.

 

 

Sebastian kutyus örökké él gazdája szívében
Sebastian kutyus örökké él gazdája szívében
Fotó: Anna Helcin

 

 

Történetük sorstársaikhoz eljutott a közösségi oldalakon keresztül, és nagyon sok gyászoló gazdi merített erőt belőle. Rengetegen meghatódtak képeik láttán, dicsérő szavakkal illették és jókívánságokkal árasztottak el a lányt. Megosztották saját történetüket, és azt is, milyen egyedi megoldásokkal állítottak emléket szeretett kedvencüknek:

 

„Még olyan kutyusokról is kaptam fotókat, akik nagyon hasonlítottak rá, én pedig mindegyikükben őt látom. Szeretek úgy gondolni rá, mintha ezen alkalmakkor egy kicsit ő is ott lenne, és azt üzenné nekem: Szia, Anyu!

 

A búcsú mindig fájdalmas, időbe telik, mire békére lel a megsebzett szív. Egy dolog azonban bizonyos: Sebastian ölelése tovább él.

 

 

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Anna Halcin/thedodo.com
Cikk első megjelenése: 2022. április 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná Bizalom – 6 jel, hogy a kutyád az életét is Rád bízná
A kötelék gazdi és kutyája között hihetetlenül erőteljessé válhat, értéke számokban nem mérhető. Egymás iránti szeretet, megbecsülés, de mindenek felett bizalom, amin alapszik. Milyen jelekből tudhatod, hogy kedvenced bízik benned?

Miért bökdös az orrával a kutyám? Miért bökdös az orrával a kutyám?
Figyelemre vágyik, finomságot szeretne, aggódik értünk vagy a segítségünket kéri? Íme 10 fontos üzenet, melyet a kutyaorr közvetíthet felénk!

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap Így várja a golden retriever a kertjükben élő mókusok látogatását minden áldott nap
"Bámulatosan gyengéd és szeretetteljes kutya, aki egy szép napon egyszer csak beleszeretett egy kis mókusba, aki a kertünkben él egy fán.”

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Ebugatta Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért csikorgatja a kutya a fogait? Hírek - Címlapon
Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére Hírek - Címlapon
Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére