A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatbarát Kihívás a hontalan állatokért - Pedagógusok és szülők is csatlakozhatnak!

2023. augusztus 08., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Pedagógusok, szülők és gyerekek csatlakozását várják a szervezők az Állatbarát Kihíváshoz, amely augusztusban a hontalan állatok örökbefogadásának népszerűsítéséről szól - tájékoztatta az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság az MTI-t.A közleményben idézik Ovádi Pétert, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztost, aki hangsúlyozta: az állatvédelem fontos ügye mindenkit érint, ezért pedagógusok, szülők és gyerekek fognak össze az árva állatok örökbefogadásának elősegítéséért. Az örökbefogadás nemcsak az állatok életét mentheti meg, hanem az emberek életét is gazdagíthatja, hozzájárulva a boldog és egészséges társadalom kialakulásához - közölte.

 

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság kezdeményezésére az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány által januárban indított Állatbarát Kihívás augusztusban az örökbefogadás népszerűsítéséről szól a hontalan állatok világnapja alkalmából.

 

Az augusztus 14. és 20. között zajló kihíváshoz pedagógusok, szülők és gyerekek csatlakozását várják a szervezők.

 

A résztvevők interjút készíthetnek állatmenhelyen dolgozókkal a létesítmény működéséről, az állatok sorsáról. Az interjú megjelenik majd az allatvedelmitemahet.hu és az allatvedelemgyerekeknek.hu weboldalakon, a szöveget a szervezők az [email protected] e-mail címre várják.

 

 

Pedagógusok és szülők csatlakozhatnak az Állatbarát Kihíváshoz a hontalan állatokért
Pedagógusok és szülők csatlakozhatnak az Állatbarát Kihíváshoz a hontalan állatokért
Fotó: Unsplash - Vitaliy Zalishchyker

 

 

A kihívás részeként a résztvevők kidolgozhatnak egy kreatív és érzelmeket megmozgató örökbefogadási kampányt is, amely lehet plakát, rövidfilm, képregény vagy közösségimédia-poszt, amely felhívja a figyelmet az állatokra és az állatmenhelyekre, valamint bátorítja az embereket az örökbefogadásra.

 

Emellett a résztvevők önkéntes munkát vállalhatnak egy állatmenhelyen, adományt gyűjthetnek a gazdátlan állatok számára. Az önkéntes tevékenység közben készített fotókat a szervezők kommentben várják az Állatvédelmi Témahét Facebook-oldalára.

 

A közleményben a kormánybiztos arra bátorít mindenkit, hogy a leendő állattartók fontolják meg az örökbefogadás lehetőségét, és legyenek nyitottak az állatok iránti szeretetre és gondoskodásra, hozzátéve, hogy az örökbefogadással nemcsak új családtaghoz juthatnak, hanem példamutató módon segíthetik az állatvédők és állatmenhelyek fáradhatatlan munkáját. Az eseményre jelentkezni a https://allatvedelmitemahet.hu/ internetes oldalon lehet, ahol további részletetek találhatók.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya
Plüssökből sosem elég! Arabella kutyus pedig azt is tudja, hogyan lophatja be magát bárkinek a szívébe. Hát nem édes?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Praktiker JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát Hírek - Címlapon
Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Hírek - Címlapon
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők