A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatbarát Kihívás a hontalan állatokért - Pedagógusok és szülők is csatlakozhatnak!

2023. augusztus 08., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Pedagógusok, szülők és gyerekek csatlakozását várják a szervezők az Állatbarát Kihíváshoz, amely augusztusban a hontalan állatok örökbefogadásának népszerűsítéséről szól - tájékoztatta az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság az MTI-t.



A közleményben idézik Ovádi Pétert, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztost, aki hangsúlyozta: az állatvédelem fontos ügye mindenkit érint, ezért pedagógusok, szülők és gyerekek fognak össze az árva állatok örökbefogadásának elősegítéséért. Az örökbefogadás nemcsak az állatok életét mentheti meg, hanem az emberek életét is gazdagíthatja, hozzájárulva a boldog és egészséges társadalom kialakulásához - közölte.

 

Az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság kezdeményezésére az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány által januárban indított Állatbarát Kihívás augusztusban az örökbefogadás népszerűsítéséről szól a hontalan állatok világnapja alkalmából.

 

Az augusztus 14. és 20. között zajló kihíváshoz pedagógusok, szülők és gyerekek csatlakozását várják a szervezők.

 

A résztvevők interjút készíthetnek állatmenhelyen dolgozókkal a létesítmény működéséről, az állatok sorsáról. Az interjú megjelenik majd az allatvedelmitemahet.hu és az allatvedelemgyerekeknek.hu weboldalakon, a szöveget a szervezők az [email protected] e-mail címre várják.

 

 

Pedagógusok és szülők csatlakozhatnak az Állatbarát Kihíváshoz a hontalan állatokért
Pedagógusok és szülők csatlakozhatnak az Állatbarát Kihíváshoz a hontalan állatokért
Fotó: Unsplash - Vitaliy Zalishchyker

 

 

A kihívás részeként a résztvevők kidolgozhatnak egy kreatív és érzelmeket megmozgató örökbefogadási kampányt is, amely lehet plakát, rövidfilm, képregény vagy közösségimédia-poszt, amely felhívja a figyelmet az állatokra és az állatmenhelyekre, valamint bátorítja az embereket az örökbefogadásra.

 

Emellett a résztvevők önkéntes munkát vállalhatnak egy állatmenhelyen, adományt gyűjthetnek a gazdátlan állatok számára. Az önkéntes tevékenység közben készített fotókat a szervezők kommentben várják az Állatvédelmi Témahét Facebook-oldalára.

 

A közleményben a kormánybiztos arra bátorít mindenkit, hogy a leendő állattartók fontolják meg az örökbefogadás lehetőségét, és legyenek nyitottak az állatok iránti szeretetre és gondoskodásra, hozzátéve, hogy az örökbefogadással nemcsak új családtaghoz juthatnak, hanem példamutató módon segíthetik az állatvédők és állatmenhelyek fáradhatatlan munkáját. Az eseményre jelentkezni a https://allatvedelmitemahet.hu/ internetes oldalon lehet, ahol további részletetek találhatók.

 

 

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Praktiker JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát Hírek - Címlapon
Bizonyított: sokkal jobban érezzük magunkat, ha pár percig simogatunk egy kutyát
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők Hírek - Címlapon
Állatvédelmi ösztöndíjprogramra pályázhatnak diplomás jelentkezők