A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Amikor a mesék valósággá válnak: egy mentett róka és egy kutya különös barátsága

2020. október 13., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Mintha csak egy Disney mesébe csöppennénk a brit lány képeit látva: egy házikedvenc és egy vadállat különös barátságát dokumentálja fotóival. A két állatot a véletlen hozta össze, mára már azonban elválaszthatatlan barátok!



 

Valószínűleg minden kutya- és állatbarát ismeri Disney meséjét 1981-ből, A róka és a kutyát. Van az úgy, hogy a mesék a való életben is megelevenednek: ez történt Pauline Ashanolla kedvenceivel is. 

 

A történet áprilisban kezdődött, mikor egy pár rátalált a nagyjából két hetes rókakölyökre. Az apróság rendkívül rossz állapotban volt, állatvédő szervezetet pedig nem találtak a közelben, akik fogadni tudták volna a kis rókát, ezért Paulinehez fordultak, akiről tudták, minden állaton igyekszik segíteni. A lány nem is mondott nemet: rövid mérlegelés után úgy döntött, a kis róka marad, holott tudta, hosszú idő lesz, míg felépül. Az apróság a Marley nevet kapta. Nagyon rossz bőrben volt: testét legyek és kullancsok borították, súlyosan férges volt. 

 

 

Az apró kis róka életét az utolsó utáni pillanatban érkezett segítség mentette meg
Az apró kis róka életét az utolsó utáni pillanatban érkezett segítség mentette meg
Fotó: Kennedy News and Media

 

 

Pauline több kutyával, köztük a négyéves bulldoggal, Ernievel osztotta meg otthonát. “Kicsit aggódtam, hogy fog kijönni Marley a kutyákkal. Ernie eleinte félt tőle, nem szerette. Lassan azonban megszokta a jelenlétét, szép lassan egyre közelebb kerültek egymáshoz.” - idézi Paulinet a People - “Nagyjából három hét telt el, majd elkezdtek játszani is egymással. Egy nap egyszercsak elkezdtek együtt rohangálni, és azóta legjobb barátok.”

 

 

Már együtt is alszik a kutya és a róka
Már együtt is alszik a kutya és a róka
Fotó: Kennedy News and Media

 

 

Egész nap együtt vannak, egymás mellett. Még a sétákon is.
Egész nap együtt vannak, egymás mellett. Még a sétákon is.
Fotó: Kennedy News and Media

 

 

A két négylábú azóta mindent együtt csinál, elválaszthatatlan barátok lettek. Együtt alszanak, egész nap egymással játszanak, együtt sétálnak. 

 

Marley négy hónapig szorult gyógyszeres kezelésre. Az első hat hétben 90 percenként etette Pauline. “Sok segítséget kaptam az állatorvosoktól és a rókamentőktöl, de nagyon sok energia és nagy elkötelezettség volt a gondozása. Feladtam az álommunkám, mert jött ez a kis róka, de megérte, hogy ennyire boldognak és egészségesnek láthatom.” 

 

 

Pauline és Marley
Pauline és Marley
Fotó: Kennedy News and Media

 

 

Ráadásul az a barátság, ami Ernie és Marley között alakult, szívmelengető. “Olyanok, mint A róka és a kutya című mesében. Ernie olyan szelíd és kedves vele: bár úgy néz ki mint egy kis bunyós, valójában egy nagy bébi.”

 

 

Mintha csak A róka és a kutya mese elevenedne meg
Mintha csak A róka és a kutya mese elevenedne meg

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban Ezek voltak a legnépszerűbb kutyafajták 2023-ban
A francia bulldogok és a labrador retrieverek ismét taroltak.

Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére Már a Crufts-on is odafigyelnek a turcsi orrú kutyák egészségére
2025-től csak bizonyos egészségügyi feltételek megléte esetén nevezhetnek a nyomott orrú kutyák a világ legnagyobb kutyakiállítására.

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik? Máshogy viszonyulnak a rövid orrú kutyák az emberekhez, mint a hosszabb orrú társaik?
Legalábbis ami a problémamegoldás és segítségkérést illeti. A rövid orrú kutyák ugyanis hajlamosabbak emberi segítséget kérni, ha problémákkal szembesülnek, mint közepes orrhosszú társaik - állapították meg legújabb vizsgálatuk alapján az ELTE Természettudományi Kar (TTK) Etológia Tanszékének munkatársai.

Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek Kutyák százai nézték meg a legújabb Mancs őrjárat mozifilmet, és ezzel rekordot döntöttek
Kétszáznál is több négylábú jelent meg a Mancs őrjárat – A szuperfilm első nyilvános bemutatóján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Beagle Club Online Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
“Mi most is gondolunk rátok!” - Menhelyi árva kutyáknak gyűjtöttek a kaposvári ovisok Hírek - Címlapon
“Mi most is gondolunk rátok!” - Menhelyi árva kutyáknak gyűjtöttek a kaposvári ovisok
Egy mentett kutya segíti a tudósokat az orkák megmentésében Hírek - Címlapon
Egy mentett kutya segíti a tudósokat az orkák megmentésében