A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában

2022. december 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.



 

„Kész őrület, ami itt van” - hallhatjuk a beszámolóban a férfi hangját, amint végigtekint a harckocsik és tankok roncsain. Yannick egy frissen felszabadított területre látogatott el barátjával Kijev környékén, és ahogy ott álltak ledöbbenten, egyszer csak felbukkant egy magányos kutya:

 

Ott volt ez a gyönyörű husky, orosz tankok roncsai között keresett ennivalót. Körülöttünk szaladgált, majd felugrált ránk. Borzasztóan éhes volt... Azért jöttünk, hogy megnézzük, miben tudunk segíteni. Végül úgy döntöttünk, nem hagyhatjuk itt.

 

A következő 3-4 napban Koda nagyon nyugtalan volt, időbe tellett, mire rájött, hogy biztonságban van, és nem kell többé ülve szundikálnia:

 

"Egyszerre volt bájos és mókás, de valami biztosan történt vele, hogy állandóan éber volt, és figyelte a környezetét. Vigyáztam rá, hogy mindig jó sok szeretetben legyen része. Folyton a nyomomban volt, mindenhova követett, nagyon jól érezte magát velem. A kettőnk között kialakult kapcsolat miatt elhatároztam, hogy segíteni fogok a háború miatt elárvult kutyákon.”

 

 

 

 

Így jött létre a Koda Küldetése nevű szervezet: „Célul tűztem ki, hogy biztonságos menedéket nyújthassak a kutyáknak. Egy helyet, ahol megnyugodhatnak, letehetik a feszültséget, és más állatmentőket is szerettem volna támogatni a felszabadított területeken. Koda mindig el akart kísérni a háború sújtotta városokba.”

 

Kelet-Ukrajna több részén is segítenek a rászoruló négylábúaknak. Élelmet, vizet és kutyaházakat visznek az ott lakó állatoknak, és etetőpontokat állítanak fel egy-egy helyen. Eddig 15 állomást telepítettek országszerte, a hontalanná vált kutyákat és macskákat pedig magukkal viszik a menhelyre:

 

Jelenleg úgy 30 kutyáról és 12 macskáról gondoskodom a menhelyen. Koda rengeteget segít nekemKiderült, hogy nagyon jó apuka. Amikor vele játszom, és a többi kutya meglátja ezt, ők is odajönnek hozzánk. Szeretnék mindegyiküknek végleges otthont találni.

 

Minden, amit teszünk csak az adományoknak köszönhetően válik lehetővé. A misszió nemcsak rólam és Kodáról szól, hanem mindenkiről, akinek segítségre van szüksége. Nagyon örülünk, hogy tehetünk értük valamit.”

 


 

Koda Küldetése - Ha támogatni szeretnéd, itt megteheted: 

 

https://kodasmission.com/

 

Facebook

 

Instagram

 


 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai Hírek - Címlapon
Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai
Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Hírek - Címlapon
Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében