A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában

2022. december 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére. 

„Kész őrület, ami itt van” - hallhatjuk a beszámolóban a férfi hangját, amint végigtekint a harckocsik és tankok roncsain. Yannick egy frissen felszabadított területre látogatott el barátjával Kijev környékén, és ahogy ott álltak ledöbbenten, egyszer csak felbukkant egy magányos kutya:

 

Ott volt ez a gyönyörű husky, orosz tankok roncsai között keresett ennivalót. Körülöttünk szaladgált, majd felugrált ránk. Borzasztóan éhes volt... Azért jöttünk, hogy megnézzük, miben tudunk segíteni. Végül úgy döntöttünk, nem hagyhatjuk itt.

 

A következő 3-4 napban Koda nagyon nyugtalan volt, időbe tellett, mire rájött, hogy biztonságban van, és nem kell többé ülve szundikálnia:

 

"Egyszerre volt bájos és mókás, de valami biztosan történt vele, hogy állandóan éber volt, és figyelte a környezetét. Vigyáztam rá, hogy mindig jó sok szeretetben legyen része. Folyton a nyomomban volt, mindenhova követett, nagyon jól érezte magát velem. A kettőnk között kialakult kapcsolat miatt elhatároztam, hogy segíteni fogok a háború miatt elárvult kutyákon.”

 

 

 

 

Így jött létre a Koda Küldetése nevű szervezet: „Célul tűztem ki, hogy biztonságos menedéket nyújthassak a kutyáknak. Egy helyet, ahol megnyugodhatnak, letehetik a feszültséget, és más állatmentőket is szerettem volna támogatni a felszabadított területeken. Koda mindig el akart kísérni a háború sújtotta városokba.”

 

Kelet-Ukrajna több részén is segítenek a rászoruló négylábúaknak. Élelmet, vizet és kutyaházakat visznek az ott lakó állatoknak, és etetőpontokat állítanak fel egy-egy helyen. Eddig 15 állomást telepítettek országszerte, a hontalanná vált kutyákat és macskákat pedig magukkal viszik a menhelyre:

 

Jelenleg úgy 30 kutyáról és 12 macskáról gondoskodom a menhelyen. Koda rengeteget segít nekemKiderült, hogy nagyon jó apuka. Amikor vele játszom, és a többi kutya meglátja ezt, ők is odajönnek hozzánk. Szeretnék mindegyiküknek végleges otthont találni.

 

Minden, amit teszünk csak az adományoknak köszönhetően válik lehetővé. A misszió nemcsak rólam és Kodáról szól, hanem mindenkiről, akinek segítségre van szüksége. Nagyon örülünk, hogy tehetünk értük valamit.”

 


 

Koda Küldetése - Ha támogatni szeretnéd, itt megteheted: 

 

https://kodasmission.com/

 

Facebook

 

Instagram

 


 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát Egy ház párkányára mászott ki egy férfi Zágráb belvárosában, hogy megmentsen egy kutyát
A járókelők tapssal és ujjongással jutalmazták a hős férfit, aki megmentette a bajba jutott négylábút.

Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben Plüssjátékával a szájában kóborolt a német juhászkutya a szakadó esőben
Hónapokon át élt kóbor kutyaként – reménytelenül rótta az utcákat, próbált életben maradni. Egyetlen társa egy plüssjáték volt, amelyet rendületlenül cipelt magával, bármerre járt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen Az állatvédelem közös ügyünk – szakmai konferencia volt a rendőrségen
A felelős állattartás, az állatok ellen elkövetett bűncselekmények és a megelőzés fontossága is témája volt annak a szakmai konferenciának, amelyet a rendőrség Teve utcai székházában tartottak 2023. április 5-én.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Irodakutya.com Brimo partysátor EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Nem szólhat bele a társasház, tarthatsz-e kutyát a lakásodban! Hírek - Címlapon
Nem szólhat bele a társasház, tarthatsz-e kutyát a lakásodban!
Tudd biztonságban kedvencedet, míg távol vagy - luxuskörülmények között! Hírek - Címlapon
Tudd biztonságban kedvencedet, míg távol vagy - luxuskörülmények között!