A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában

2022. december 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére. 

„Kész őrület, ami itt van” - hallhatjuk a beszámolóban a férfi hangját, amint végigtekint a harckocsik és tankok roncsain. Yannick egy frissen felszabadított területre látogatott el barátjával Kijev környékén, és ahogy ott álltak ledöbbenten, egyszer csak felbukkant egy magányos kutya:

 

Ott volt ez a gyönyörű husky, orosz tankok roncsai között keresett ennivalót. Körülöttünk szaladgált, majd felugrált ránk. Borzasztóan éhes volt... Azért jöttünk, hogy megnézzük, miben tudunk segíteni. Végül úgy döntöttünk, nem hagyhatjuk itt.

 

A következő 3-4 napban Koda nagyon nyugtalan volt, időbe tellett, mire rájött, hogy biztonságban van, és nem kell többé ülve szundikálnia:

 

"Egyszerre volt bájos és mókás, de valami biztosan történt vele, hogy állandóan éber volt, és figyelte a környezetét. Vigyáztam rá, hogy mindig jó sok szeretetben legyen része. Folyton a nyomomban volt, mindenhova követett, nagyon jól érezte magát velem. A kettőnk között kialakult kapcsolat miatt elhatároztam, hogy segíteni fogok a háború miatt elárvult kutyákon.”

 

 

 

 

Így jött létre a Koda Küldetése nevű szervezet: „Célul tűztem ki, hogy biztonságos menedéket nyújthassak a kutyáknak. Egy helyet, ahol megnyugodhatnak, letehetik a feszültséget, és más állatmentőket is szerettem volna támogatni a felszabadított területeken. Koda mindig el akart kísérni a háború sújtotta városokba.”

 

Kelet-Ukrajna több részén is segítenek a rászoruló négylábúaknak. Élelmet, vizet és kutyaházakat visznek az ott lakó állatoknak, és etetőpontokat állítanak fel egy-egy helyen. Eddig 15 állomást telepítettek országszerte, a hontalanná vált kutyákat és macskákat pedig magukkal viszik a menhelyre:

 

Jelenleg úgy 30 kutyáról és 12 macskáról gondoskodom a menhelyen. Koda rengeteget segít nekemKiderült, hogy nagyon jó apuka. Amikor vele játszom, és a többi kutya meglátja ezt, ők is odajönnek hozzánk. Szeretnék mindegyiküknek végleges otthont találni.

 

Minden, amit teszünk csak az adományoknak köszönhetően válik lehetővé. A misszió nemcsak rólam és Kodáról szól, hanem mindenkiről, akinek segítségre van szüksége. Nagyon örülünk, hogy tehetünk értük valamit.”

 


 

Koda Küldetése - Ha támogatni szeretnéd, itt megteheted: 

 

https://kodasmission.com/

 

Facebook

 

Instagram

 


 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle Egy évvel mentése után ilyen boldog életet él a kísérleti telepről gazdisodott beagle
Szívmelengető látni, milyen kíváncsisággal és örömmel veti bele magát az életbe a kutya, aki korábban semmit nem látott a világból.

Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után Rengetegen mentik a bajba jutott állatokat a Maui szigetén pusztító tűz után
A megrázó katasztrófa után az emberek nemcsak egymásnak, de az elveszett és talált házikedvenceknek is igyekeznek segíteni.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Váratlan fordulatot vett a legénybúcsú, amikor meghallották egy kutya segélykérő ugatását Váratlan fordulatot vett a legénybúcsú, amikor meghallották egy kutya segélykérő ugatását
A szomorú bernáthegyi ott hevert a térdig érő sárban, és csak várta, hogy valaki segítsen rajta...

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai Hírek - Címlapon
Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai
Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Hírek - Címlapon
Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében