A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában

2022. december 02., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére. 

„Kész őrület, ami itt van” - hallhatjuk a beszámolóban a férfi hangját, amint végigtekint a harckocsik és tankok roncsain. Yannick egy frissen felszabadított területre látogatott el barátjával Kijev környékén, és ahogy ott álltak ledöbbenten, egyszer csak felbukkant egy magányos kutya:

 

Ott volt ez a gyönyörű husky, orosz tankok roncsai között keresett ennivalót. Körülöttünk szaladgált, majd felugrált ránk. Borzasztóan éhes volt... Azért jöttünk, hogy megnézzük, miben tudunk segíteni. Végül úgy döntöttünk, nem hagyhatjuk itt.

 

A következő 3-4 napban Koda nagyon nyugtalan volt, időbe tellett, mire rájött, hogy biztonságban van, és nem kell többé ülve szundikálnia:

 

"Egyszerre volt bájos és mókás, de valami biztosan történt vele, hogy állandóan éber volt, és figyelte a környezetét. Vigyáztam rá, hogy mindig jó sok szeretetben legyen része. Folyton a nyomomban volt, mindenhova követett, nagyon jól érezte magát velem. A kettőnk között kialakult kapcsolat miatt elhatároztam, hogy segíteni fogok a háború miatt elárvult kutyákon.”

 

 

 

 

Így jött létre a Koda Küldetése nevű szervezet: „Célul tűztem ki, hogy biztonságos menedéket nyújthassak a kutyáknak. Egy helyet, ahol megnyugodhatnak, letehetik a feszültséget, és más állatmentőket is szerettem volna támogatni a felszabadított területeken. Koda mindig el akart kísérni a háború sújtotta városokba.”

 

Kelet-Ukrajna több részén is segítenek a rászoruló négylábúaknak. Élelmet, vizet és kutyaházakat visznek az ott lakó állatoknak, és etetőpontokat állítanak fel egy-egy helyen. Eddig 15 állomást telepítettek országszerte, a hontalanná vált kutyákat és macskákat pedig magukkal viszik a menhelyre:

 

Jelenleg úgy 30 kutyáról és 12 macskáról gondoskodom a menhelyen. Koda rengeteget segít nekemKiderült, hogy nagyon jó apuka. Amikor vele játszom, és a többi kutya meglátja ezt, ők is odajönnek hozzánk. Szeretnék mindegyiküknek végleges otthont találni.

 

Minden, amit teszünk csak az adományoknak köszönhetően válik lehetővé. A misszió nemcsak rólam és Kodáról szól, hanem mindenkiről, akinek segítségre van szüksége. Nagyon örülünk, hogy tehetünk értük valamit.”

 


 

Koda Küldetése - Ha támogatni szeretnéd, itt megteheted: 

 

https://kodasmission.com/

 

Facebook

 

Instagram

 


 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről Annie hercegnő - Ilyen vidáman telnek egy 19 éves kutya napjai, mióta kihozták a menhelyről
Annie kutyus már nagyon-nagyon öreg volt, amikor előző gazdái leadták a menhelyre. Az állatmentőknek hála azonban újra kiült pofijára a boldog mosoly. Szívmelengető videó!

Ezen az írországi menhelyen a kutyusok választhatják ki karácsonyi ajándékukat Ezen az írországi menhelyen a kutyusok választhatják ki karácsonyi ajándékukat
Nem lehet betelni a videójukkal, annyira aranyosak!

A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre A karácsonyfa veszélyei kedvenceinkre
Fényfüzér, girlandok, hógömbök és mézes-mázas díszek... Lássuk, mi mindenre kell odafigyelni, hogy kutyáink és macskáink számára is biztonságban teljenek az ünnepek!

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai Hírek - Címlapon
Videósorozatot készítettek kutatásaikról az ELTE etológusai
Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Hírek - Címlapon
Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében