A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében

2022. december 01., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.



 

A gazdára váró állatok fényképes, és szöveges bemutatkozása megtekinthető az alapítvány honlapján, de a kiválasztott állatról bővebben a szervezet emailcímén is lehet érdeklődni - olvasható az állatotthon MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Az alapítvány munkatársai, ha szükséges, az állatok hazaszállításában is tudnak segíteni.

 

A program célja, hogy a menhelyi állatok melegséget vigyenek olyan magányosan élő, az ünnepeket egyedül töltő emberek életébe, akik szeretik az állatokat. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az ilyenkor ideiglenesen befogadott kutyák és macskák nagyrésze végleges otthonra is lel a befogadónál.

 

„Lehet, hogy a mai világban közhelynek tűnik, én mégis hiszem, hogy a szeretet az élet fő mozgatórugója. Ez az éltető érzés mégis egyre több ember számára tartós hiánycikké vált. Sokan drága és káros szenvedélyekkel próbálják pótolni e hiányt, pedig az űrt tökéletesen kitöltheti egy hűséges kutya vagy egy doromboló cica társasága. Az állatok szeretete ingyenes, őszinte, mulattató, ráadásul nekik szinte soha nincsenek rossz napjaik” - vallja Dr. Király Péter a Rex Alapítvány alapítója.

 

A Rex Alapítvány az elmúlt harminc év alatt több mint 20 ezer állatnak segített gazdát találni, a szeretetfutár akció keretében pedig mintegy 120 állat talált otthonra.

 

 

 

 

 

Forrás: MTI
Cikk első megjelenése: 2022. november 14.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak MTI Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Hírek - Címlapon
Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant Hírek - Címlapon
„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant