A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant

2022. december 01., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'. 

Amerikában a hatalmas távolságok miatt gyakran légi úton oldják meg a kutyák áthelyezését a túlzsúfolt menhelyekről olyan szervezetekhez, melyek rehabilitálni tudják őket. Önkéntesek segítségével, állatbarátok adományainak köszönhetően válnak lehetségessé ezek az utak.

 

Múlt kedden 53 gazdikereső kutyát szállított az egyik repülőgép, amikor meghibásodás következtében meg kellett szakítaniuk Wisconsinba tartó útjukat. Épp egy golfpálya felett voltak, így sikerült nagyjából épségben letenni a gépet a szakadó hóesésben. A háromtagú személyzet szerencsére nem szenvedett el életveszélyes sérüléseket, de mindegyiküket kórházba vitték. A kutyák is megúszták kisebb zúzódásokkal – bár nagyon megijedtek.

 

 

A szakadó hóesésben zuhant le a repülőgép
A szakadó hóesésben zuhant le a repülőgép
Fotó: abcnews.com

 

 

Néhány nappal később váratlan hívás futott be az állatmentőkhöz: a baleset helyszínére érkező mentők, tűzoltók és önkéntesek közül többen jelezték, hogy szívesen magukhoz vennének egy-egy kutyust:

 

„Amint megtudtam, hogy jól vannak, az első gondolatom az volt, hogy egyikük hazajön velem. Ő itt a kis Lucky” - mutatta be a frissen örökbefogadott kutyusát Elle Steitzer, tűzoltó. Egyik társa pedig úgy fogalmazott, szó szerint az égből pottyant bele életébe Artemis, az új jövevény.

 

 

Artemis, a kölyökkutya is gazdira talált
Artemis, a kölyökkutya is gazdira talált
Fotó: eu.jsonline.com

 

 

Tony Wasielewski, tűzoltóparancsnok-helyettes is meghatódott, amikor az egyik négylábú egyenesen a karjaiba ugrott a helyszínre érkezéskor. Másnap el is látogatott a helyi állatmenhelyre, ahol 21 kutyát szállásoltak el. Nagyon szeretett volna találkozni a Marley nevű kutyussal, és úgy tűnik, ez a "szerelem is az égben köttetett".

 

„Amikor beengedték az ajtón, elszáguldott a feleségem mellett, egyenesen hozzám. Megint a karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

 

 

Sokan érkeztek a bajbajutott kutyák segítségére
Sokan érkeztek a bajbajutott kutyák segítségére
Fotó: people.com

 

 

Egy másik szervezethez 11 gazdikereső került, és még ott is meglepődtek, milyen sokan jelentkeztek rájuk az életmentők közül. Ahogy a menhely vezetője, Stephanie Deswarte elmondta:

 

„Normális esetben nem adjuk örökbe a kutyákat, amíg fel nem kerülnek a honlapunkra, mert minden érdeklődőnek szeretnénk megadni az esélyt. Mivel ezek az emberek érkeztek először a repülőgép-szerencsétlenség helyszínére, mondhatni ott voltak a sűrűjében, és rengeteget segítettek az egész őrületnél, megengedtük, hogy megismerkedhessenek a kutyákkal, és örökbefogadhassák őket.”

 

 

Lucky, a repülőgép szerencsétlenség egyik túlélője és örökbefogadója
Lucky, a repülőgép szerencsétlenség egyik túlélője és örökbefogadója
Fotó: eu.jsonline.com

 

 

A repülőgép lezuhanásának körülményeit még vizsgálják, de többen is méltatták a kapitányt, aki képes volt megőrizni lélekjelenlétét, és viszonylag kevés gonddal tette le a gépet a golfpályára, megelőzve a katasztrófát. A gép másik két utasa és a gazdikereső kutyák is neki köszönhetik életüket, nem beszélve arról, hogy utóbbiak éppen a szerencsétlenségnek hála találtak végleges otthonra. Ki tudja, meddig várhattak volna még a menhelyeken, ha úticéljukat a tervek szerint érik el...

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: abcnews.com/eu.jsonline.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak
A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!

Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó! Életében először kapott saját játékot a mentett kutya – Boldogsága elragadó!
Szívmelengető videó!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Beagle Club Online Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyamedence készül Budapesten! Hírek - Címlapon
Kutyamedence készül Budapesten!
Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó Hírek - Címlapon
Megúszhatja felfüggesztettel a balotaszállási állatkínzó