A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában

2022. október 27., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek. 

A háború miatt rengeteg állat került utcára Ukrajnában, gyarapítva ezzel az egyébként is nagyszámú kóbor állatok sorát. Szerencsére számos szervezet és még több önkéntes igyekszik segíteni a bajba jutott állatokat. Nate Mook is egy a sok önkéntes közül: segít adományokat eljuttatni a rászoruló menhelyeknek, emellett több olyan állomást is létrehozott, ahol a kóbor állatok eledelt találnak.

 

Az ukrajnai Kramatorsk egyik utcáján is létrehoztak egy ilyen etetőállomást, amit a kutyák hamar fel is fedeztek. Egy reggel Nate szokatlan látványra lett figyelmes, ahogy Kramatorsk utcáin haladt – és a látvány megállásra is késztette.

 

A közeli etetőállomásukhoz a kutyák szó szerint sorba álltak. Egymástól szinte azonos távolságra álltak meg, és nyugodtan vártak a sorukra.

 

„Sosem láttam még ehhez foghatót” – írta Nate a Twitter oldalán, ahol egy képet is megosztott a jelenetről.

 

 

A közeli etetőállomáshoz a kutyák szó szerint sorba álltak
A közeli etetőállomáshoz a kutyák szó szerint sorba álltak
Fotó: Nate Mook

 

 

Az etetőállomások telepítése mellett Nate segített eljuttatni 500 font állateledel adományt egy szvjatohirszki menhelynek - ezen a menhelyek a város utcáin kóborló négylábúakról gondoskodnak, így nagy szükségük is van az adományokra. 

 

 

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából
A háború elmérgesedésekor hatalmas volt a téma körül a média-vihar és rengeteg szervet sietett a bajban lévő emberek és állatok megmentésére. Az idő múlásával azonban mindenhol fogy az erő, az energia, mintha csökkenne a lelkesedés. Pedig a megoldásra váró problémák száma nem lett kevesebb és nehézségi fokozatuk sem enyhült. Az emberek, akik továbbra is menekülni kénytelenek otthonaikból az életüket és szeretteikét féltve néha nem látnak más megoldást, mint hátrahagyni állataikat.

Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán
A kelet-ukrajnai állatkertből mentett kölyök oroszlán a Nyíregyházi Állatpark szárnyai alá került – jelenleg az állatkert egy munkatársa neveli otthonában, ahol három kutya lett az új családja.

Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát Életmentő munkájáért kitüntették Patront, az ukrán aknakereső kutyát
Szolgálataiért érdeméremmel jutalmazták a Jack Russell Terriert – az ukrán ellenállás négylábú hőseként tekintenek rá.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Hírstart Brimo partysátor Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hős pitbull - Kimentette a medencébe esett kis barátját a vízből Hírek - Címlapon
Hős pitbull - Kimentette a medencébe esett kis barátját a vízből
Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt Hírek - Címlapon
Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt