A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hős pitbull - Kimentette a medencébe esett kis barátját a vízből

2022. október 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A csivava véletlenül pottyant bele a vízbe, de nagytesója nem habozott segíteni rajta. 

Bajban ismerszik meg a jó barát – és erről Pulma, az aprócska kutya is mesélhetne egyet s mást. A minap otthona kertjében szaglászgatott a medence körül, amikor majdnem bekövetkezett a tragédia. Megcsúszott, és belepottyant a vízbe. Minden erejével igyekezett fent maradni a felszínen, piciny mancsaival kétségbeesetten kapálózott, de egyedül nem tudott kijönni a vízből. Ekkor robbant be a képbe pitbull barátnője, Athena. 

 

 

 

 

Óriási szerencse, hogy a család otthon tartózkodott, és amint meghallották a pancsolás hangját, már rohantak is ki hozzájuk. Athena addigra már kikanalazta bajba jutott kis barátját a vízből, még ha kicsit ügyetlenül is, de nagy valószínűséggel az életét mentette meg hőstettével. Gazdájuk, Janaina Leite egy pillanatra megrémült, hátha a pitbull erősebben fogott rá a csivava pillekönnyű testére, de a riadalmon kívül nem esett baja.

 

(A videó itt is megtekinthető másik szögből: Youtube).

 

 

Pulma, a csivava barátjának köszönheti életét
Pulma, a csivava barátjának köszönheti életét
Fotó: thedodo.com

 

 

„Szörnyen megijedtünk, de hál'Istennek Pulma nem sérült meg. Athena nagyon szereti kis testvéreit, vigyáz rájuk, óvja őket. Nagyon különleges kutya” - mesélte a gazdi. Védelmező ösztöne ezúttal épp jókor lépett elő, de a történtek figyelmeztetésül szolgálnak a család számára.

 

Ez volt az első alkalom, hogy kedvencük beleesett a vízbe, meg is fulladhatott volna. Gondoskodni fognak arról, hogy ne fordulhasson elő ilyen többet, biztonságosabbá teszik a kertet, különös tekintettel a medence környékére.

 

 

Athena, a hős pitbull nagyon szereti családját
Athena, a hős pitbull nagyon szereti családját
Fotó: thedodo.com

 

 


 

Nem csak a kistestű kutyák esetében, hanem nagyobb társaiknál is fontos tisztában lennünk a kertünkben rejtőző veszélyforrásokkal. Alábbi cikkünk ehhez nyújt segítséget:

   

  Forrás: thedodo.com
  Indexkép forrás: thedodo.com

  Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

  kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

   

  Témába vág

  Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét
  Nővérkéje halála utána Wyatt teljesen maga alatt volt. Szüksége volt egy barátra, akinek hála újra mosolyogni tudott.

  Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
  Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

  Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában
  Útjelző bója, munkavédelmi sisak, vödör, lapát és egy hintaló... Addig kutakodik a raktárban, amíg valami érdekeset nem talál, és már viszi is.

  Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
  Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

  Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt Ilyen boldogan feküdt bele a sárba a kutya fürdetés után, pedig utálja a koszt
  Hófehéren ragyogó bundájával nyakig merült a dagonyában, hatalmas vigyorral a fején nézett gazdijára. Mindezt pont a kutyakozmetika után...

  Minősítés

  Hogyan lehet minősített
  kutyabarát helyed?

  Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

  Tudj meg többet
  tanúsító védjegyünkről!

  Megismerem

  Kedvenceink

  Biztosítás

  Kisállat biztosítás
  bel- és
  külföldön!
  Gondoskodj kedvencedről!

  Partnereink

  Ebugatta AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt. Praktiker

  Hírlevél

  A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

  kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
  FaceBook Instagram Pinterest YouTube
  Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog Hírek - Címlapon
  Kutyakönyvtár – Egy zseniális ötlet, aminek minden négylábú örülni fog
  Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Hírek - Címlapon
  Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában