A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya

2021. április 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A négylábú hős pillanatok alatt szeretett barátja mellett termett, és mindent megtett, hogy segíthessen rajta. Megható videó!Egy nap Luna, a 14 éves kisöreg csuromvizesen csattogott be argentínai otthonába, családja legnagyobb meglepetésére. Furcsállották is a dolgot, hiszen kedvencük romló látása és hallása mellett már a kalandvágya sem a régi, és egyedül biztosan nem bátorkodna megmártózni a kerti medencében. Tévedtek…

 

Ahogy visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, alig jutottak szóhoz: Luna véletlenül beleesett a vízbe, és nem találta a kiutat. Élete komoly veszélyben forgott, ahogy kétségbeesetten tempózott körbe-körbe. Ereje fogytán volt, ám ekkor váratlan megmentő bukkant fel: másik kutyájuk, Caipirinha sietett a segítségére.

 

 

A hősies eb azonnal látta, hogy öreg barátja nagy bajban van. Minden igyekezetével azon volt, hogy kimentse szorult helyzetéből, de bárhogyan is próbálkozott, nem érte el Lunát. Odacsalogatta a medence sekélyebb részéhez, majd megragadta a nyakörvénél fogva, és erőnek erejével elkezdte kihúzni társát.

 

A németjuhász keverék pontosan tudja, milyen érzés reménytelenül segítségre várni. Előző gazdái ugyanis egyszerűen kitették egy útmenti benzinkúton Brazíliában, és magára hagyták. Szerencsére épp arra járt egy család, és úgy döntöttek, befogadják. Így került Luna mellé, akivel azóta is elválaszthatatlanok:

 

„Caipirinha mindig is egy tündéri kutya volt. Most már ő a mi kis hősünk is.” – áradozott róla gazdája, Julieta Firpo egy interjúban.

 

Luna, a 14 éves pitbull és barátja, Caipirinha, aki megmentette életét
Luna, a 14 éves pitbull és barátja, Caipirinha, aki megmentette életét
Fotó: Facebook/Juileta Firpo

 

Gyors reagálásának és barátja iránti odaadásának köszönhetően az idős kutyus épségben ki tudott mászni a vízből, és az ijedtségen kívül nem esett baja. Mozgása az utóbbi időben néha-néha bizonytalanabb, az időskori demencia jelei is kezdenek megmutatkozni rajta. Ilyenkor különösen nagy a kockázata a baleseteknek, ezért családja elhatározta, körbekerítik a medencét, hogy a jövőben soha ne fordulhasson elő ilyesmi. 

 


 

Nem csak az idős kutyák esetében, hanem fiatalabb társaiknál is fontos tisztában lennünk a kertünkben rejtőző veszélyforrásokkal. Alábbi cikkünk ehhez nyújt segítséget:

Ha pedig kedvencünk látása romlik vagy teljesen elvesztette azt, kis odafigyeléssel könnyebbé tehetjük mindennapjait: 

Forrás: dailymail.co.uk, thedodo.com
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Grillparti és a kutyák - erre figyelj! Grillparti és a kutyák - erre figyelj!
A melegedő tavaszi napoktól megindul a grillszezon és abba se marad, míg ősz közepén rosszra nem fordul az időjárás. A kerti sütögetés a nyár elengedhetetlen programja, ám mint mindent, ezt is okosan és odafigyelve kell csinálnunk - főleg, ha négylábú barátunk is velünk tart!

Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát Mindenki imádta a kutyát, aki berobbant a pályára, hogy ellopja a focilabdát
Még akkor sem akarta elengedni a focilabdát, amikor felemelték, hogy kicipeljék az arénából.

5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál 5 tünet, ami komoly bajt is jelezhet a kutyánál
Erőteljesen liheg vagy nyálzik? Folyton szomjas és vizet kér? Másként kezd el viselkedni? Talán még a szaga is megváltozik... Mi mindenre utalhat, ha szokatlan tüneteket tapasztalunk kedvencünknél?

Minden idők legidősebb kutyája Minden idők legidősebb kutyája
Méghozzá egy sokkal öregebb négylábúról kaptak bejelentést. Bobi, aki 1992. május 11-én látta meg a napvilágot nem csupán a legöregebb élő kutya, hanem a valaha élt legöregebb kutya.

Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz Demencia kutyáknál – 10+1 tipp a nyugodt mindennapokhoz
Egy demenciával küzdő kutya gondozása kisebb-nagyobb kihívásokat rejthet magában, komoly feladat elé állítva kutyát és gazdit egyaránt. Hogyan segíthetünk kedvencünknek megbirkózni mindezzel?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások – a Gyilkos-tó kicsiben és a denevértanya Odvaskő-barlang Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – a Gyilkos-tó kicsiben és a denevértanya Odvaskő-barlang
Mobil ágyat készítettek 16 éves kutyájuknak a gazdik, hogy még egyszer, utoljára elvihessék kedvenc tengerpartjára Hírek - Címlapon
Mobil ágyat készítettek 16 éves kutyájuknak a gazdik, hogy még egyszer, utoljára elvihessék kedvenc tengerpartjára