A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya

2021. április 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A négylábú hős pillanatok alatt szeretett barátja mellett termett, és mindent megtett, hogy segíthessen rajta. Megható videó!Egy nap Luna, a 14 éves kisöreg csuromvizesen csattogott be argentínai otthonába, családja legnagyobb meglepetésére. Furcsállották is a dolgot, hiszen kedvencük romló látása és hallása mellett már a kalandvágya sem a régi, és egyedül biztosan nem bátorkodna megmártózni a kerti medencében. Tévedtek…

 

Ahogy visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, alig jutottak szóhoz: Luna véletlenül beleesett a vízbe, és nem találta a kiutat. Élete komoly veszélyben forgott, ahogy kétségbeesetten tempózott körbe-körbe. Ereje fogytán volt, ám ekkor váratlan megmentő bukkant fel: másik kutyájuk, Caipirinha sietett a segítségére.

 

 

A hősies eb azonnal látta, hogy öreg barátja nagy bajban van. Minden igyekezetével azon volt, hogy kimentse szorult helyzetéből, de bárhogyan is próbálkozott, nem érte el Lunát. Odacsalogatta a medence sekélyebb részéhez, majd megragadta a nyakörvénél fogva, és erőnek erejével elkezdte kihúzni társát.

 

A németjuhász keverék pontosan tudja, milyen érzés reménytelenül segítségre várni. Előző gazdái ugyanis egyszerűen kitették egy útmenti benzinkúton Brazíliában, és magára hagyták. Szerencsére épp arra járt egy család, és úgy döntöttek, befogadják. Így került Luna mellé, akivel azóta is elválaszthatatlanok:

 

„Caipirinha mindig is egy tündéri kutya volt. Most már ő a mi kis hősünk is.” – áradozott róla gazdája, Julieta Firpo egy interjúban.

 

Luna, a 14 éves pitbull és barátja, Caipirinha, aki megmentette életét
Luna, a 14 éves pitbull és barátja, Caipirinha, aki megmentette életét
Fotó: Facebook/Juileta Firpo

 

Gyors reagálásának és barátja iránti odaadásának köszönhetően az idős kutyus épségben ki tudott mászni a vízből, és az ijedtségen kívül nem esett baja. Mozgása az utóbbi időben néha-néha bizonytalanabb, az időskori demencia jelei is kezdenek megmutatkozni rajta. Ilyenkor különösen nagy a kockázata a baleseteknek, ezért családja elhatározta, körbekerítik a medencét, hogy a jövőben soha ne fordulhasson elő ilyesmi. 

 


 

Nem csak az idős kutyák esetében, hanem fiatalabb társaiknál is fontos tisztában lennünk a kertünkben rejtőző veszélyforrásokkal. Alábbi cikkünk ehhez nyújt segítséget:

Ha pedig kedvencünk látása romlik vagy teljesen elvesztette azt, kis odafigyeléssel könnyebbé tehetjük mindennapjait: 

Forrás: dailymail.co.uk, thedodo.com
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene? Dehidratáció kutyáknál - hogyan alakul ki és mit tehetünk ellene?
A szomjúság és a kiszáradás közötti különbség szembetűnő, ám nem minden dehidratált kutya mutatja előbbi jeleit. Fontos tudnunk róla, mert rövid idő alatt életveszélyes állapotot okozhat.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 MOL Nyrt. MTI Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások – a Gyilkos-tó kicsiben és a denevértanya Odvaskő-barlang Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – a Gyilkos-tó kicsiben és a denevértanya Odvaskő-barlang
Mobil ágyat készítettek 16 éves kutyájuknak a gazdik, hogy még egyszer, utoljára elvihessék kedvenc tengerpartjára Hírek - Címlapon
Mobil ágyat készítettek 16 éves kutyájuknak a gazdik, hogy még egyszer, utoljára elvihessék kedvenc tengerpartjára