A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Igaz barát - Kihúzta a medencébe esett 14 éves vak pajtását a bátor kutya

2021. április 09., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
A négylábú hős pillanatok alatt szeretett barátja mellett termett, és mindent megtett, hogy segíthessen rajta. Megható videó!Egy nap Luna, a 14 éves kisöreg csuromvizesen csattogott be argentínai otthonába, családja legnagyobb meglepetésére. Furcsállották is a dolgot, hiszen kedvencük romló látása és hallása mellett már a kalandvágya sem a régi, és egyedül biztosan nem bátorkodna megmártózni a kerti medencében. Tévedtek…

 

Ahogy visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, alig jutottak szóhoz: Luna véletlenül beleesett a vízbe, és nem találta a kiutat. Élete komoly veszélyben forgott, ahogy kétségbeesetten tempózott körbe-körbe. Ereje fogytán volt, ám ekkor váratlan megmentő bukkant fel: másik kutyájuk, Caipirinha sietett a segítségére.

 

 

A hősies eb azonnal látta, hogy öreg barátja nagy bajban van. Minden igyekezetével azon volt, hogy kimentse szorult helyzetéből, de bárhogyan is próbálkozott, nem érte el Lunát. Odacsalogatta a medence sekélyebb részéhez, majd megragadta a nyakörvénél fogva, és erőnek erejével elkezdte kihúzni társát.

 

A németjuhász keverék pontosan tudja, milyen érzés reménytelenül segítségre várni. Előző gazdái ugyanis egyszerűen kitették egy útmenti benzinkúton Brazíliában, és magára hagyták. Szerencsére épp arra járt egy család, és úgy döntöttek, befogadják. Így került Luna mellé, akivel azóta is elválaszthatatlanok:

 

„Caipirinha mindig is egy tündéri kutya volt. Most már ő a mi kis hősünk is.” – áradozott róla gazdája, Julieta Firpo egy interjúban.

 

Luna, a 14 éves pitbull és barátja, Caipirinha, aki megmentette életét
Luna, a 14 éves pitbull és barátja, Caipirinha, aki megmentette életét
Fotó: Facebook/Juileta Firpo

 

Gyors reagálásának és barátja iránti odaadásának köszönhetően az idős kutyus épségben ki tudott mászni a vízből, és az ijedtségen kívül nem esett baja. Mozgása az utóbbi időben néha-néha bizonytalanabb, az időskori demencia jelei is kezdenek megmutatkozni rajta. Ilyenkor különösen nagy a kockázata a baleseteknek, ezért családja elhatározta, körbekerítik a medencét, hogy a jövőben soha ne fordulhasson elő ilyesmi. 

 


 

Nem csak az idős kutyák esetében, hanem fiatalabb társaiknál is fontos tisztában lennünk a kertünkben rejtőző veszélyforrásokkal. Alábbi cikkünk ehhez nyújt segítséget:

Ha pedig kedvencünk látása romlik vagy teljesen elvesztette azt, kis odafigyeléssel könnyebbé tehetjük mindennapjait: 

Forrás: dailymail.co.uk, thedodo.com
Indexkép forrás: dailymail.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya
"Ráhajtotta buciját, mintha ölelésével búcsúzott volna tőle."

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak
A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Irodakutya.com Hírstart Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyás barangolások – a Gyilkos-tó kicsiben és a denevértanya Odvaskő-barlang Hírek - Címlapon
Kutyás barangolások – a Gyilkos-tó kicsiben és a denevértanya Odvaskő-barlang
Mobil ágyat készítettek 16 éves kutyájuknak a gazdik, hogy még egyszer, utoljára elvihessék kedvenc tengerpartjára Hírek - Címlapon
Mobil ágyat készítettek 16 éves kutyájuknak a gazdik, hogy még egyszer, utoljára elvihessék kedvenc tengerpartjára