A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán

2023. november 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.



 

Hogy tudnak-e a kutyák színészkedni, és ha igen, mennyire megy nekik jól, nos, erről megoszlanak a vélemények. Történetünk szereplője azonban kiválóan alakított, amikor Chile egyik városának terén kivonuló és mentésirányítási gyakorlatot tartottak. A mentősök és orvostanhallgatók ezen a napon abba nyerhettek bővebb betekintést, hogyan is zajlik a sérültek ellátása egy baleset helyszínén.

 

Ezúttal egy autó és egy biciklis ütközött – természeten ezt a balesetet megrendezték, az ápolásra szorulókat pedig más diákok alakították. A „biciklis” magatehetetlenül hevert a földön, súlyos sérülést szimulálva. Ám ekkor olyasmi történt, amire senki sem számított:

 

 

@calmaonomas77 #fyp #30deseptiembre #boxeo ♬ sonido original - calmaonomas

 

 

Egy kóbor kutya sétált be lazán a helyszínre, és a felhajtás láttán úgy döntött, ő is csatlakozik a „mókához”. Színészi képességeit latba vetve hanyatt dobta magát a betonon és égnek meredő mancsokkal várta, hogy segítsenek rajta.

 

Vagy legalábbis megvakargassák pocakját.

 

 

Pocaksimit kért a kutya az emberektől
Pocaksimit kért a kutya az emberektől
Fotó: Jamarillo Pame

 

 

A helyiek között nagy népszerűségnek örvendő bundás a Gigante (Óriás) nevet viseli, de mint kiderült, nemcsak mérete, hanem a szíve is hatalmas. Imád barátkozni, jókedélye pedig a helyzet komolysága ellenére is átragadt az emberekre. Míg a diákok egy része a sérült ellátását gyakorolta, a többiek a kutyát simogatták, aztán cseréltek.

 

„Valójában egy aprócska kölyök egy jókora testben. Amikor csak valamilyen esemény történik a téren, neki mindig ott kell lenni. Egyszerűen imád a figyelem középpontjában tündökölni” - mondta el az egyik helyi lakos, aki maga is nagyon kedveli Gigantét.

 

 

Statisztának állt a kóbor kutya a mentősök gyakorlati napján
Statisztának állt a kóbor kutya a mentősök gyakorlati napján
Fotó: Jamarillo Pame

 

 

Habár papírforma szerint nincsen családja, a szeretnivaló kutya amolyan mindenki-kedvence szerepet tölti be a környéken. Szeretetben és társaságban sosem szenved hiányt. Mindenki jól ismeri, ellátják élelemmel, vízzel és meg is szeretgetik, ha úgy kívája a nagy melák.

 

„És persze mindnyájunkat megnevettet a bohóságaival” - tették hozzá mosolyogva a helyiek.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Jaramillo Pame

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus Hihetetlenül aranyos, ahogy játszani hívja az élethű kutyabábot a kíváncsi kutyus
A bábmester kedvence olyannyira igazinak tűnik, hogy még a kutyákat is könnyedén megtéveszti.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők
Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Közeleg a hideg: Készítsd fel a kutyaházat! Hírek - Címlapon
Közeleg a hideg: Készítsd fel a kutyaházat!
Minden kutya a mennybe megy? Hírek - Címlapon
Minden kutya a mennybe megy?