A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutyája oldalán választották szépségkirálynővé a 17 éves autista lányt

2022. október 27., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Ő az én támaszom, mindenben.” - A golden retriever óriási erőt adott fogyatékossággal élő fiatal gazdijának, hogy valóra válthassa gyermekkori álmát.



 

Alison Appleby átlagos 17 éves lánynak tűnik első látásra, ám több dolog miatt is kitűnik társai közül. Mindössze két éves volt, amikor szülei kézhez kapták az autizmusáról szóló diagnózist, ehhez társult még az epilepszia, amit hosszú időn át nem vettek komolyan orvosai. Időnként rohamok törtek rá, melyeket az autizmussal kapcsolatba hozható szorongásként kezeltek, míg végül 16 éves korában erről is megszületett a hivatalos diagnózis.

 

 

Alison autizmussal és epilepsziával él, de mosolya határtalan
Alison autizmussal és epilepsziával él, de mosolya határtalan
Fotó: Instagram/ali_appleby_/

 

 

Alison tehát két súlyos betegség árnyékában nőtt fel, de mosolygós arca láttán aligha gondolná valaki, hogy állapota bármiben is korlátozza. Kivételes akaraterejét újra és újra megmutatja, és ebben egy fantasztikus társra lelt: Brady, a rohamjelző kutya minden lépését vigyázza.

 

Kicsi kora óta arról álmodozott, hogy egy nap majd ő is elindul egy szépségkirálynői címért, ám sokáig lehetetlen kihívásnak tűnt. Az idei Miss Dallas Teen szépségversenyen azonban mindenkit lenyűgözött, és boldogan állt a színpadra első helyezettként.

 

 

Alison Appleby, a fiatal szépségkirálynő és segítőkutyája Brady
Alison Appleby, a fiatal szépségkirálynő és segítőkutyája Brady
Fotó: Instagram/ali_appleby_/

 

 

„Mindig is ez volt az álmom, de úgy tűnt, sohasem fog valóra válni. A bírák azonban nem hagyták, hogy a fogyatékosságom útját állja annak, miként látnak engem. Emberként tekintettek rám, és ez alapján hozták meg a döntést” - mondta el Alison.

 

Nem volt ez mindig így... Az epilepsziás rohamoknak megannyi formája létezik, nem mindegyik jár szemmel látható változásokkal, például a motoros funkciók átmeneti kiesésével. Alison esetében úgynevezett fokális rohamok jelentkeznek, ilyenkor annyi látszik rajta, hogy pár pillanatig öntudatlanul a semmibe bámul.

 

Rengeteget köszönhet segítőkutyájának, Brady ugyanis megérzi a rohamok közeledését, és előre figyelmezteti rájuk gazdáját. Azt is tudja, hogyan vigye oda neki a gyógyszereit, amikor szüksége van rá.

 

 

Alig hitte el a fiatal lány, hogy megnyerte a szépségversenyt
Örömteli pillanat - Alig hitte el a fiatal lány, hogy megnyerte a szépségversenyt
Fotó: Instagram/ali_appleby_/

 

 

Fiatal kora ellenére Alison évek óta íjászkodik is, méghozzá elég magas szinten, komoly versenyekre jár az Egyesült Államokban. Ezúttal azonban olyasmire vállalkozott, amihez jókora adag magabiztosságra volt szükség. És a bírák ezt is díjazták, pedig a fiatal hölgy rettentően izgult a szépségversenyen. Amikor arról kérdezték a bizottságot, mi alapján ítélték neki az első helyezést, így válaszolt egyikük:

 

„Alison már az interjú során meggyőzött minket. Egyszerűen elvarázsolt mindenkit azzal, ahogy beszélt. Nagyon kommunikatív volt a bírákkal, és egy elképesztően intelligens, rendkívüli nőt ismerhettünk meg személyében” - jelentette ki Jennifer Ortez, a szépségverseny szervezője.

 

 

Brady, a rohamjelző kutya hűséges társa gazdijának
Brady, a rohamjelző kutya hűséges társa gazdijának
Fotó: Instagram/ali_appleby_/

 

A koronázási ceremónián a nyertessel együtt négylábú segítőjét is megkoronázták, habár Brady nem igazán lelkesedett a fejdíszért. Visszatekintve győzelmükre, Alisonnak beletelt néhány napba, míg elhitte, hogy az egész tényleg megtörtént. Elsősorban azért jelentkezett a megmérettetésre, hogy jól érezze magát, és sorstársait képviselje – meg sem fordult a fejében, hogy nyerhet, de Brady jelenléte óriási erőt adott neki:

 

„Ő az én támaszom, mindenben” - áradotott a kedves golden retrieverről.

 

Most, hogy szépségkirálynővé választották, reményei szerint inspirációt adhat fogyatékkal élő társainak, hogy ne adják fel álmaikat, tegyenek meg minden tőlük telhetőt értük. Ahogy a beszédében megfogalmazta, „csak azért, mert krónikus betegséggel küzdök, nem egyenlő azzal, hogy krónikus betegként tekintek magamra”.

 

 

 

Forrás: iheartdogs.com
Indexkép forrás: Instagram/ali_appleby_/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI Hírstart Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Hírek - Címlapon
Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Két kutyát mentettek meg a zirci rendőrök borzalmas körülmények közül Hírek - Címlapon
Két kutyát mentettek meg a zirci rendőrök borzalmas körülmények közül