A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva kutyáknak köt meleg pulóvert

2016. január 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A budapesti Győrffyné Bakos Rózsa önzetlenségéről és nagylelkűségéről mindannyian példát vehetnénk: minden idejét a gazdátlan kutyusok megsegítésére fordítja: hála neki és gyönyörű kötött kutyaruháinak, az árva állatok kevésbé fognak vacogni a hideg téli időben...- Bár Suzy kutyám és a három macskám mellé nem tudok újabb állatokat befogadni, szívemen viselem a kivert kedvencek sorsát. Így futottam bele öt éve egy győri menhely felhívásába, ahol kötni tudók jelentkezését várták, hogy a nekik felajánlott fonalból kutyaruhák készülhessenek. Azonnal hívtam őket, azóta pedig elhivatottan kötök. Az első darabokhoz saját kis bolognese-em szolgált modellül, a nagyobb kutyákhoz utcán sétáltatott ebekről vettem méretet, így öltöztettem már agarat is – mesélte Rózsa a borsonline.hu-nak.

 

Rózsa és kutyusa
Rózsa és kutyusa
Fotó: Kecskeméti Zoltán - borsonline.hu


- Kezdetben egy aukciós oldalról vásároltam az olcsó fonalat, s egykori MÁV-osként ingyen tudtam levonatozni a bőröndnyi gombolyagokért. Mígnem egy Facebook-fotón azt láttam, feltehetően haláleset miatt egy csomó fonal a szemétben végezte. Ekkor tettem közzé a felhívásomat: maradék fonalat jó szívvel átveszek, hogy rászoruló kutyákon segítsek. Így jórészt az Ebremény és a Zöld Zebrák Egyesület révén azóta sem szenvedek anyaghiányban.

 

Saját kutyusa a modell
Saját kutyusa a modell
Fotó: Kecskeméti Zoltán - borsonline.hu

 

Nem tudok követőkről, pedig elkelne. Annyi a kóbor állat, hogy még nyáron is megy a kézi kötőgépem. Olykor már én magam sem bírom egyedül, olyankor egy kedves barátnőm, Fejős Gabi segít be.

 

Csak árva, gazdátlan kutyáknak köt pulóvert Rózsa
Csak árva, gazdátlan kutyáknak köt pulóvert Rózsa

 

Olykor akaratosan próbálnak pénzzel és szóval meggyőzni a gazdik, készítsek a kedvencüknek ruhát, nem akarva megérteni, hogy csak rászoruló ebekre dolgozom. A másik, hogy bár önzetlenül segítek, egyedül azt kérem csak, fotózzák le a kutyust az általam készített ruhában és küldjék el nekem a képet, hadd továbbíthassam a fonalat felajánlónak a jóleső visszajelzést. Ám sokan sajnos még erre sem képesek. Az ő szerencséjük, hogy ilyenkor a mínuszban reszkető szerencsétlen kutyákra gondolok, és csak miattuk csinálom tovább, ameddig a kezem bírja.

 

At árva kutyusok már nem fognak fázni, hála a kötött pulóvereknek
At árva kutyusok már nem fognak fázni, hála a kötött pulóvereknek

Forrás: Balajti Péter - borsonline.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket? Pulóver, kabát, ruha kutyáknak: Öltöztessük-e kedvencünket?
„Minek kell a kutyára ruha? Van neki szőre…” Hallhattunk már ilyen és ehhez hasonló mondatokat, de gazdiként tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amikor sokat segíthet egy praktikus ruhadarab. Hogyan és milyet válasszunk?

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Ebugatta JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel! Hírek - Címlapon
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel!
Íme egy igazán kutyabarát kávézó Hírek - Címlapon
Íme egy igazán kutyabarát kávézó