A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva kutyáknak köt meleg pulóvert

2016. január 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A budapesti Győrffyné Bakos Rózsa önzetlenségéről és nagylelkűségéről mindannyian példát vehetnénk: minden idejét a gazdátlan kutyusok megsegítésére fordítja: hála neki és gyönyörű kötött kutyaruháinak, az árva állatok kevésbé fognak vacogni a hideg téli időben...- Bár Suzy kutyám és a három macskám mellé nem tudok újabb állatokat befogadni, szívemen viselem a kivert kedvencek sorsát. Így futottam bele öt éve egy győri menhely felhívásába, ahol kötni tudók jelentkezését várták, hogy a nekik felajánlott fonalból kutyaruhák készülhessenek. Azonnal hívtam őket, azóta pedig elhivatottan kötök. Az első darabokhoz saját kis bolognese-em szolgált modellül, a nagyobb kutyákhoz utcán sétáltatott ebekről vettem méretet, így öltöztettem már agarat is – mesélte Rózsa a borsonline.hu-nak.

 

Rózsa és kutyusa
Rózsa és kutyusa
Fotó: Kecskeméti Zoltán - borsonline.hu


- Kezdetben egy aukciós oldalról vásároltam az olcsó fonalat, s egykori MÁV-osként ingyen tudtam levonatozni a bőröndnyi gombolyagokért. Mígnem egy Facebook-fotón azt láttam, feltehetően haláleset miatt egy csomó fonal a szemétben végezte. Ekkor tettem közzé a felhívásomat: maradék fonalat jó szívvel átveszek, hogy rászoruló kutyákon segítsek. Így jórészt az Ebremény és a Zöld Zebrák Egyesület révén azóta sem szenvedek anyaghiányban.

 

Saját kutyusa a modell
Saját kutyusa a modell
Fotó: Kecskeméti Zoltán - borsonline.hu

 

Nem tudok követőkről, pedig elkelne. Annyi a kóbor állat, hogy még nyáron is megy a kézi kötőgépem. Olykor már én magam sem bírom egyedül, olyankor egy kedves barátnőm, Fejős Gabi segít be.

 

Csak árva, gazdátlan kutyáknak köt pulóvert Rózsa
Csak árva, gazdátlan kutyáknak köt pulóvert Rózsa

 

Olykor akaratosan próbálnak pénzzel és szóval meggyőzni a gazdik, készítsek a kedvencüknek ruhát, nem akarva megérteni, hogy csak rászoruló ebekre dolgozom. A másik, hogy bár önzetlenül segítek, egyedül azt kérem csak, fotózzák le a kutyust az általam készített ruhában és küldjék el nekem a képet, hadd továbbíthassam a fonalat felajánlónak a jóleső visszajelzést. Ám sokan sajnos még erre sem képesek. Az ő szerencséjük, hogy ilyenkor a mínuszban reszkető szerencsétlen kutyákra gondolok, és csak miattuk csinálom tovább, ameddig a kezem bírja.

 

At árva kutyusok már nem fognak fázni, hála a kötött pulóvereknek
At árva kutyusok már nem fognak fázni, hála a kötött pulóvereknek

Forrás: Balajti Péter - borsonline.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel! Hírek - Címlapon
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel!
Íme egy igazán kutyabarát kávézó Hírek - Címlapon
Íme egy igazán kutyabarát kávézó