A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Árva kutyáknak köt meleg pulóvert

2016. január 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A budapesti Győrffyné Bakos Rózsa önzetlenségéről és nagylelkűségéről mindannyian példát vehetnénk: minden idejét a gazdátlan kutyusok megsegítésére fordítja: hála neki és gyönyörű kötött kutyaruháinak, az árva állatok kevésbé fognak vacogni a hideg téli időben...



- Bár Suzy kutyám és a három macskám mellé nem tudok újabb állatokat befogadni, szívemen viselem a kivert kedvencek sorsát. Így futottam bele öt éve egy győri menhely felhívásába, ahol kötni tudók jelentkezését várták, hogy a nekik felajánlott fonalból kutyaruhák készülhessenek. Azonnal hívtam őket, azóta pedig elhivatottan kötök. Az első darabokhoz saját kis bolognese-em szolgált modellül, a nagyobb kutyákhoz utcán sétáltatott ebekről vettem méretet, így öltöztettem már agarat is – mesélte Rózsa a borsonline.hu-nak.

 

Rózsa és kutyusa
Rózsa és kutyusa
Fotó: Kecskeméti Zoltán - borsonline.hu


- Kezdetben egy aukciós oldalról vásároltam az olcsó fonalat, s egykori MÁV-osként ingyen tudtam levonatozni a bőröndnyi gombolyagokért. Mígnem egy Facebook-fotón azt láttam, feltehetően haláleset miatt egy csomó fonal a szemétben végezte. Ekkor tettem közzé a felhívásomat: maradék fonalat jó szívvel átveszek, hogy rászoruló kutyákon segítsek. Így jórészt az Ebremény és a Zöld Zebrák Egyesület révén azóta sem szenvedek anyaghiányban.

 

Saját kutyusa a modell
Saját kutyusa a modell
Fotó: Kecskeméti Zoltán - borsonline.hu

 

Nem tudok követőkről, pedig elkelne. Annyi a kóbor állat, hogy még nyáron is megy a kézi kötőgépem. Olykor már én magam sem bírom egyedül, olyankor egy kedves barátnőm, Fejős Gabi segít be.

 

Csak árva, gazdátlan kutyáknak köt pulóvert Rózsa
Csak árva, gazdátlan kutyáknak köt pulóvert Rózsa

 

Olykor akaratosan próbálnak pénzzel és szóval meggyőzni a gazdik, készítsek a kedvencüknek ruhát, nem akarva megérteni, hogy csak rászoruló ebekre dolgozom. A másik, hogy bár önzetlenül segítek, egyedül azt kérem csak, fotózzák le a kutyust az általam készített ruhában és küldjék el nekem a képet, hadd továbbíthassam a fonalat felajánlónak a jóleső visszajelzést. Ám sokan sajnos még erre sem képesek. Az ő szerencséjük, hogy ilyenkor a mínuszban reszkető szerencsétlen kutyákra gondolok, és csak miattuk csinálom tovább, ameddig a kezem bírja.

 

At árva kutyusok már nem fognak fázni, hála a kötött pulóvereknek
At árva kutyusok már nem fognak fázni, hála a kötött pulóvereknek

Forrás: Balajti Péter - borsonline.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel! Hírek - Címlapon
Egy különleges társ különleges táplálást érdemel!
Íme egy igazán kutyabarát kávézó Hírek - Címlapon
Íme egy igazán kutyabarát kávézó