A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Íme egy igazán kutyabarát kávézó

2016. január 23., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Kóbor kutyák alszanak összegömbölyödve egy leszboszi kávéház kanapéin. A kép az elmúlt hetekben bejárta a világot, készítője milliók elismerését vívta ki tettével.



A képet Eusztratiosz Papanisz, a leszboszi egyetem szociológia karának tanársegédje készítette a sziget fővárosának egyik kávézójában, majd feltöltötte a Facebookra. December eleje óta Papanisz fényképét több százezer alkalommal osztották meg, és legalább ugyanennyien kommentelték: „Ez az, ami jó a világban.” „Hatalmas like.”

 

Antonisz, a Hott Spott kávézó egyik pincére elmondta, hogy a kávézó hajnali háromkor bezár, de csak az emberek számára. A kóbor állatokat záróra után is szívesen látják. Már évek óta ez a gyakorlat: miután az utolsó embervendég távozott, jöhetnek a kutyák. Kapnak enni és inni, majd az éjszaka további részét a kávézó kanapéin tölthetik. - írja az origo.hu

 

A görög kávézóban biztonságos, védett helyen alhatnak a kóbor kutyák
A görög kávézóban biztonságos, védett helyen alhatnak a kóbor kutyák
Fotó: Eustratios Papanis/facebook.com

 

A kutyabarát Hott Spott Café a sziget fővárosában, Mitilíniben működik a kikötői sétányon. Tulajdonosa egy brit hölgy, Niki, aki 1989 óta üzemelteti a napközben kávázóként, éjjel zenés bárként funkcionáló helyet.

 

"Rengeteg a városban a kóbor kutya, ezernyi. Valakinek tennie kell valamit”

– nyilatkozta a tulajdonos, miután a Facebook-poszt híressé tette a helyet és a média érdeklődését is felkeltette.

 

Ahogy a szociológus Papanisz írta népszerűvé vált Facebook-bejegyzésében: „Az országban szigorú törvények védik az állatokat, de alapvetően a kulturáltság és az ismeretek elterjedésén múlik, hogy a sokáig uralkodó közöny és kegyetlen bánásmód lassan átalakul.” És ez nem csak az állatokkal, de a nehéz helyzetben lévő embertársainkkal szembeni viselkedésünkre is igaz. Legalábbis reméljük.

Forrás: origo.hu
Indexkép forrás: Eustratios Papanis/facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Finom falatokkal várja az adventi naptár a kutyusokat egy kanadai ház előtt Finom falatokkal várja az adventi naptár a kutyusokat egy kanadai ház előtt
Nagy-nagy örömmel fogadták a kutyusok, és a közösséget is jobban összekovácsolta a különleges karácsonyi eblepetés.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Irodakutya.com Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva kutyáknak köt meleg pulóvert Hírek - Címlapon
Árva kutyáknak köt meleg pulóvert
Magyar kutya védi a Capitoliumot! Hírek - Címlapon
Magyar kutya védi a Capitoliumot!