A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Íme egy igazán kutyabarát kávézó

2016. január 23., 14:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Kóbor kutyák alszanak összegömbölyödve egy leszboszi kávéház kanapéin. A kép az elmúlt hetekben bejárta a világot, készítője milliók elismerését vívta ki tettével.A képet Eusztratiosz Papanisz, a leszboszi egyetem szociológia karának tanársegédje készítette a sziget fővárosának egyik kávézójában, majd feltöltötte a Facebookra. December eleje óta Papanisz fényképét több százezer alkalommal osztották meg, és legalább ugyanennyien kommentelték: „Ez az, ami jó a világban.” „Hatalmas like.”

 

Antonisz, a Hott Spott kávézó egyik pincére elmondta, hogy a kávézó hajnali háromkor bezár, de csak az emberek számára. A kóbor állatokat záróra után is szívesen látják. Már évek óta ez a gyakorlat: miután az utolsó embervendég távozott, jöhetnek a kutyák. Kapnak enni és inni, majd az éjszaka további részét a kávézó kanapéin tölthetik. - írja az origo.hu

 

A görög kávézóban biztonságos, védett helyen alhatnak a kóbor kutyák
A görög kávézóban biztonságos, védett helyen alhatnak a kóbor kutyák
Fotó: Eustratios Papanis/facebook.com

 

A kutyabarát Hott Spott Café a sziget fővárosában, Mitilíniben működik a kikötői sétányon. Tulajdonosa egy brit hölgy, Niki, aki 1989 óta üzemelteti a napközben kávázóként, éjjel zenés bárként funkcionáló helyet.

 

"Rengeteg a városban a kóbor kutya, ezernyi. Valakinek tennie kell valamit”

– nyilatkozta a tulajdonos, miután a Facebook-poszt híressé tette a helyet és a média érdeklődését is felkeltette.

 

Ahogy a szociológus Papanisz írta népszerűvé vált Facebook-bejegyzésében: „Az országban szigorú törvények védik az állatokat, de alapvetően a kulturáltság és az ismeretek elterjedésén múlik, hogy a sokáig uralkodó közöny és kegyetlen bánásmód lassan átalakul.” És ez nem csak az állatokkal, de a nehéz helyzetben lévő embertársainkkal szembeni viselkedésünkre is igaz. Legalábbis reméljük.

Forrás: origo.hu
Indexkép forrás: Eustratios Papanis/facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról Meglepő kutatási eredmények a magyarországi állattartási szokásokról
A kérdőívet 843-an töltötték ki 2021. június 20. és augusztus 30. között. Talán az egyik legszembetűnőbb adat, hogy a megkérdezett kutyatartók közel 25%-a, a macskatartók 10,1%-a nem szeretné ivartalaníttatni állatát.

Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka Muffin Glóriája – egy vak kutyus hagyatéka
A gazdit a végletekig lesújtotta, amikor azt kellett látnia, hogy szeretett kedvence, Muffin állandóan leesik a lépcsőről bent a házban és mindennek egyfolytában nekimegy. A kutyus pedig teljesen depressziós lett rövid időn belül és megmozdulni is félt.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker MOL Nyrt. JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Árva kutyáknak köt meleg pulóvert Hírek - Címlapon
Árva kutyáknak köt meleg pulóvert
Magyar kutya védi a Capitoliumot! Hírek - Címlapon
Magyar kutya védi a Capitoliumot!