A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon Kabosu, a világ leghíresebb mémkutyája

2024. május 28., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Tizennyolc éves korában elpusztult Kabosu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál.



"Mindenkinek, aki szerette Kabosut, ő május 24-én reggel átment a szivárványhídon. Kabosu nagyon békésen, szenvedés nélkül távozott, mintha elaludt volna, miközben simogattam" - írta Szato Acuko, a kutya gazdája a közösségi oldalán.

 

 

Átkelt a szivárványhídon Kabosu, a világ leghíresebb mémkutyája
Átkelt a szivárványhídon Kabosu, a világ leghíresebb mémkutyája

 

 

Kabosut 2008-ban fogadta örökre gazdája, egy japán tanárnő, majd a kutyáról készült vidám fotósorozat tette híressé a Reddit online közösségi platformon, a képből pedig az egyik legtöbbet felhasznált internetes mém lett. Később Kabosu fotója ihlette az igen népszerű "Dogecoin" nevű kriptovalutát is, majd 2021-ben 4 millió dollárért (1,42 milliárd forint) kelt el arcképe nem helyettesíthető tokenként (NFT).

 

Kabosu kutyaévekben matuzsálemnek számított, már 18 éves volt, leukémia és májelégtelenség is gyötörte.

 

"Biztos vagyok benne, hogy Kabosu volt a legboldogabb kutya a világon. Ez engem tesz a világ legboldogabb gazdájává. Szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat mindenkinek, aki sok szeretetet küldött nekünk" - mondta Szato.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Átkelt a szivárványhídon a mémekből híressé vált shiba inu Átkelt a szivárványhídon a mémekből híressé vált shiba inu
2017 óta újra és újra felbukkant a mémeken Balltze, a shiba inu: hol flegma arckifejezésével, hol „teltkarcsú” alkatával. Sokunk arcára csalt mosolyt – sajnos azonban a közelmúltban legyőzte a rák az egyébként vidám, boldog kutyát.

Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez Introvertált vagy? Íme 10 kutyafajta, mely passzolhat személyiségedhez
A kutyák csodálatos társaságot nyújthatnak azoknak is, akik előnyben részesítik az otthon csendjét, a magányos sétákat. Ha introvertáltnak tartod magad, de szívesen megosztanád életed egy hozzád hasonló ebbel, ismerkedj meg néhány különleges fajtával.

Több ezer dollárt keresett már gazdáinak a művészien festő kutya Több ezer dollárt keresett már gazdáinak a művészien festő kutya
A shiba inu nagy valószínűséggel szebben fest mint a legtöbb kétlábú. Annyira belejött a művészlétbe, hogy képeivel (és gazdái segítségével) már csinos kis összeget keresett.

Ázsiai kutyakiállítás az AsiaCenterben Ázsiai kutyakiállítás az AsiaCenterben
Finom falatok, vidámság Király Viktor-koncerttel, a Kifli Zenekarral és különleges kutyakiállítással az AsiaCenterben - Mindenkit vár a 3. Asia GasztroFesztivál!

A 10 legegészségesebb kutyafajta A 10 legegészségesebb kutyafajta
Lehetetlen megjósolni, mennyi ideig fog élni egy kutya, ám léteznek olyan fajták, melyek esetében hosszabb élettartamra számíthatunk. Kevésbé hajlamosak genetikai rendellenességekre, mozgásszervi betegségekre, valamint bőr- és szőrproblémákra. Lássuk, melyek ezek a fajták!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Hírstart MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete? Hírek - Címlapon
Mennyi a kutya ideális testhőmérséklete?
Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi? Hírek - Címlapon
Miért néz rám a kutyám, miközben a nagydolgát végzi?