A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állataim nélkül soha!

Régebben is lehetett olyan posztokat látni, ahol a gazdák ilyen-olyan (Jellemzően mondvacsinált okok miatt.) új otthont kerestek háziállataiknak.


2023. február 15., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Az utóbbi időben azonban ez a jelenség mintha felerősödött volna. Magam is számtalan állatos, állatvédős, állatmentős csoportnak vagyok a tagja. És bizony már naponta több ilyen posztot is látok, ahol „megváltozott életkörülményekre”, allergiára, egyéb betegségre, költözésre, stb. hivatkoznak a tulajdonosok. 

Bevallom, volt egy rövid időszak, amikor azt hittem, hogy ez is ilyen "hungaricum", hogy meggondolatlanul, felelőtlenül magunkhoz veszünk egy állatot, aztán ha bármi nem úgy sül el, mint lila-ködfelhős álmainkban elképzeltük, akkor gyorsan lepasszoljuk. Bárhova, akárhova, csak valaki tüntesse már el. Rosszabb esetben a teltházra hivatkozó menhely dolgozóit még akár altatással is megfenyegetve. És, ha egyik sem jön be, akkor szélnek eresztjük valahol az út mentén. De sajnos azt kell tapasztalnom, hogy külföldön is egyre több az ilyen nemtörődöm, lélektelen ember.

 

Éppen ezért töltötte el jóleső, melegség érzéssel a szívem, amikor belefutottam Ana Claudia sztorijába.


Pontos részleteket sehonnan nem sikerült kideríteni. De talán nem is a körülmények igazán fontosak ebben az esetben. Hanem maga a tény, hogy egy egyedülálló, fiatal nő, amikor az élete úgy alakult, hogy vissza kellett költöznie Spanyolországba, akkor nem azt választotta, hogy eldobja társait hanem, hogy megoldást keres, hogy továbbra is együtt tudjanak maradni.

 

 

Ana Claudia és szeretett kedvencei a reptéren
Ana Claduia és szeretett kedvencei a reptéren
Forrás: forums.eveonline.com

 

 

Így történhetett, hogy Ana addig-addig telefonált és szervezkedett, amíg talált egy olyan légitársaságot, aki vállalta, hogy 7 macskájával és 2 kutyájával együtt repülhet haza.

2 kutyusnak a nagy sárga boxban és 3 cicának a kisebb narancssárga boxokban a fűtött rakodótérben kellett utaznia. További 4 cica a piros hordozókban pedig az utastérben repülhetett a gazdival.

 

Hogy könnyű volt-e Ana-nak megoldást találnia? Biztos vagyok benne, hogy nem! Hogy olcsó volt e neki ez a procedúra? Biztos, hogy nem!

 


De, aki igazán szereti a családját, az nem hagyja el semmilyen nehézségek közepette!

 


Az állatok nem tárgyak, akiket kidobhatunk, amikor rájuk untunk! Ők érző lények, akik nagyon megszenvedik, ha el kell szakadniuk az embertől, akivel addig éltek.

 

 

 

Forrás: forums.eveonline.com
Indexkép forrás: forums.eveonline.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma Három hét után került elő a kutya, akinek egy repülőtéri átszállás során veszett nyoma
Paula Rodriguez kéthetes nyaralásra érkezett volna Kaliforniába a Dominikai Köztársaságból, ám az egyik átszállás során a légitársaság elkeverte egyik csomagját. Méghozzá a legfontosabbat: a kutyát. A hatéves Maia az atlantai repülőtéren veszett el, és senkinek nem volt információja hollétéről...

Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben Így alakul a Fonyódi Kutyás Fürdetőhely nyitvatartása a következő hetekben
Nyitvatartási információk, rendezvények és a belépőjegyek alakulása a nyár utolsó napjaiban – és azon túl.

Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai Hamis útleveles kutyákat szállító furgont találtak a NAV munkatársai
Kilenc kutyát szállított hamis útlevelekkel egy szerb férfi, akit a NAV ellenőrei a hetényegyházi pihenőből már nem engedtek tovább.

Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség Szemféreg fertőzés kutyáknál - Hazánkban is terjed a betegség
Az emésztőrendszer, máj, szív és tüdő mellett sajnos a kutya szemét is érintheti parazitás betegség. Bármennyire is visszataszítóan hangzik, tudnunk kell róla. Mi okozza, milyen tünetekkel jár és hogyan segíthetünk kedvencünknek szemférgesség esetén?

Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza Óvatosan a kutyasétán: kezdődik az őzek násza
Nem csak az autóvezetőknek kell fokozottan ébernek lennie a nyár második felében: a kutyasétán, kiránduláson is keresztezhetjük a szerelmes őzek útját. Legyünk éberek!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját Hírek - Címlapon
Birtokba vették a kutyák Pécs legújabb kutyafuttatóját
Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon   Hírek - Címlapon
Betiltották a kutyahús árusítását a Yulin-i fesztiválon