A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állataim nélkül soha!

Régebben is lehetett olyan posztokat látni, ahol a gazdák ilyen-olyan (Jellemzően mondvacsinált okok miatt.) új otthont kerestek háziállataiknak.


2023. február 15., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Az utóbbi időben azonban ez a jelenség mintha felerősödött volna. Magam is számtalan állatos, állatvédős, állatmentős csoportnak vagyok a tagja. És bizony már naponta több ilyen posztot is látok, ahol „megváltozott életkörülményekre”, allergiára, egyéb betegségre, költözésre, stb. hivatkoznak a tulajdonosok.



 

Bevallom, volt egy rövid időszak, amikor azt hittem, hogy ez is ilyen "hungaricum", hogy meggondolatlanul, felelőtlenül magunkhoz veszünk egy állatot, aztán ha bármi nem úgy sül el, mint lila-ködfelhős álmainkban elképzeltük, akkor gyorsan lepasszoljuk. Bárhova, akárhova, csak valaki tüntesse már el. Rosszabb esetben a teltházra hivatkozó menhely dolgozóit még akár altatással is megfenyegetve. És, ha egyik sem jön be, akkor szélnek eresztjük valahol az út mentén. De sajnos azt kell tapasztalnom, hogy külföldön is egyre több az ilyen nemtörődöm, lélektelen ember.

 

Éppen ezért töltötte el jóleső, melegség érzéssel a szívem, amikor belefutottam Ana Claudia sztorijába.


Pontos részleteket sehonnan nem sikerült kideríteni. De talán nem is a körülmények igazán fontosak ebben az esetben. Hanem maga a tény, hogy egy egyedülálló, fiatal nő, amikor az élete úgy alakult, hogy vissza kellett költöznie Spanyolországba, akkor nem azt választotta, hogy eldobja társait hanem, hogy megoldást keres, hogy továbbra is együtt tudjanak maradni.

 

 

Ana Claudia és szeretett kedvencei a reptéren
Ana Claduia és szeretett kedvencei a reptéren
Forrás: forums.eveonline.com

 

 

Így történhetett, hogy Ana addig-addig telefonált és szervezkedett, amíg talált egy olyan légitársaságot, aki vállalta, hogy 7 macskájával és 2 kutyájával együtt repülhet haza.

2 kutyusnak a nagy sárga boxban és 3 cicának a kisebb narancssárga boxokban a fűtött rakodótérben kellett utaznia. További 4 cica a piros hordozókban pedig az utastérben repülhetett a gazdival.

 

Hogy könnyű volt-e Ana-nak megoldást találnia? Biztos vagyok benne, hogy nem! Hogy olcsó volt e neki ez a procedúra? Biztos, hogy nem!

 


De, aki igazán szereti a családját, az nem hagyja el semmilyen nehézségek közepette!

 


Az állatok nem tárgyak, akiket kidobhatunk, amikor rájuk untunk! Ők érző lények, akik nagyon megszenvedik, ha el kell szakadniuk az embertől, akivel addig éltek.

 

 

 

Forrás: forums.eveonline.com
Indexkép forrás: forums.eveonline.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?
Egy kellemetlen, ijesztő élmény bizonyos emberek, tárgyak, állatok vagy helyzetek kapcsán szorongást válthat ki a kutyában. De mikor lép át a szorongás pánikba? Mit kell tudnunk az állapotról?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
"Megjöttem!" - Csengetett a kutya egykori menhelye kapuján, miután elveszett új otthonából Hírek - Címlapon
"Megjöttem!" - Csengetett a kutya egykori menhelye kapuján, miután elveszett új otthonából
Miért csinálja a kutyám? – Támadás Hírek - Címlapon
Miért csinálja a kutyám? – Támadás