A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján

2022. június 25., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti Intézet és Múzeum szombatra, a Múzeumok éjszakájára meghirdetett Állati éjszaka - lovak és kutyák a haderő szolgálatában című programsorozatában.



 

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a 18 órától éjjel 1 óráig tartó rendezvényen kutyák, lovak, galambok töltik meg a Kapisztrán téri épületet, és az az előtti teret is.

 

A programok a Magyar Honvédség (MH) 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Huszár Díszalegységének huszárjárőr felvonulásával kezdődnek. Ezt követően a Centenáriumi Hagyományőrző Egyesület lovas bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők. A lovak katonai alkalmazási módjainak ismertetésére hátaslovak, málhás lovak érkeznek, felvonul továbbá egy első világháborús lovas géppuskás raj, valamint dámalovas bemutató is lesz.

 

 

 Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban
 Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban

 

 

Látványos kutyás bemutatóval készül a szolnoki helikopterbázis, a kecskeméti repülőbázis és a pápai bázisrepülőtér is. Emellett a Készenléti Rendőrség kutyás alosztálya is bemutatót tart.

 

A házban pódiumbeszélgetéseket tartanak, amelyeken szó lesz a hungarikum kutyafajtákról, a postagalambok, valamint a kutató-, mentőkutyák alkalmazásáról, természetesen az állatok főszereplésével. Az est folyamán lehetőség lesz a Noé Állatotthon kutyáinak örökbefogadására is - emelték ki.

 

Előadást tart a veszprémi légierő zenekar is. Részt lehet venni továbbá a Honvédelmi Sportszövetség lézeres lövészetén, valamint könyvtári és levéltári sétákon.

 

A múzeum Kerepesi úti hangárában a megszokott módon a Hadtörténeti Intézet és Múzeum haditechnikai gyűjteményét lehet megtekinteni.

 

A programokról további információk találhatók a www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/ - olvasható a közleményben.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Anna Dudkova

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum Segítség az árva állatoknak: a menhelyi négylábúakon segít a kutyabarát RepTár Repülőmúzeum
Újra megszervezte különleges jótékonysági akcióját a minősített RepTár Szolnoki Repülőmúzeum: a múzeum ajándékboltjában egyedi kutyabiléta készíthető, melynek árából az árva állatokat támogatják.

Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK Ég veled, Berci! – Hűséges kutyájától búcsúzik a BRFK
Csalhatatatlan szimatú keresőkutya, aki minden rosszfiút lebuktatott, de hűséges társ és barát is volt.

Így tanulnak és gyakorolnak a rendőrkutyák Így tanulnak és gyakorolnak a rendőrkutyák
Erő, ügyesség, gyorsaság, és rettenthetetlen bátorság. Ez mind jellemzi a rendőrkutyákat, akik fáradhatatlanul és óriási lelkesedéssel teszik a dolgukat minden nap. De hogy tartják formában magukat?

Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak Hamarosan bevetésen a kiterjesztett valóság (AR) szemüveg szolgálati kutyáknak
Egyszerűbb védőszemüvegeket már korábban is használtak munka közben a kutyákon, hogy óvják a szemüket. Most azonban belátható közelségbe került olyan szemüveg használata, ami az úgynevezett kiterjesztett valóság (AR) technológián alapul. Ennek segítségével vezetőik távolról is tudnák irányítani magasan képzett négylábú kollégáikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Beagle Club Online Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
 Súlyának felétől szabadult meg a kövér kutyus a kitartó fogyókúrának és mozgásnak hála Hírek - Címlapon
Súlyának felétől szabadult meg a kövér kutyus a kitartó fogyókúrának és mozgásnak hála
Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Hírek - Címlapon
Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm