A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Súlyának felétől szabadult meg a kövér kutyus a kitartó fogyókúrának és mozgásnak hála

2022. június 28., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Három év kemény munkájába tellett, mire Squishy, a dagi kutyus elérte megfelelő testsúlyát. Inspiráló videó egy lehetetlennek tűnő kihívás teljesítéséről! 

„Amikor 9 éves korában örökbefogadtam Squishy-t, majdnem 30 kilót nyomott. Nagyon lassan tudott mozogni, alig 200 méter megtétele is nehezére esett. Séta közben leült, és meg sem moccant. Eléggé dagi volt akkoriban, én meg úgy gondoltam, rendben, most jött el az a pont, hogy belevágunk a fogyókúrába. Squishy, le kell fogynod annyit, amennyit csak tudsz" - kezdte történetüket a mentett kutyus gazdája, Jimmy Shiba. 

 

Ez az elképesztő tömeg jelentős terhet jelentett a kisebb méretű kutya ízületeire, emiatt különféle kiegészítőket és gyógyszereket kellett szednie a szigorú diétás táplálás mellett. Kezdetben egészen rövid sétákra mentek, és amikor Squishy lecövekelt, gazdája felvette, majd hazacipelte a 30 kilós terrier keveréketMég szerencse, hogy a férfi testépítéssel foglalkozik, és trénerként dolgozik, így könnyedén megoldotta a kihívást rejtő feladatot. 

 

 

Squishy, a súlyosan elhízott kutya sokat fogyott 1 év alatt
Squishy, a súlyosan elhízott kutya sokat fogyott 1 év alatt
Fotó: Instagram/@builtbyjimmy

 

 

Akkor is, amikor hajnali futóedzése után kellett hazavinnie kedvencét, aki – ha lassan is – de igyekezett döcögve utolérni kocogó gazdáját. Kisebb körökre indultak eleinte, aztán fokozatosan emelték a távot, majd idővel beiktattak egy kis lépcsőzést is. A változás már az első évben is látványos volt, de tisztában voltak vele, hogy ekkora súlyfelesleget leadni bizony kitartást kíván mindkettejük részéről. 

 

„Fontosnak tartottam a nyújtást is, mivel Squishy nagyon keveset mozgott. Biztos akartam lenni abban, hogy ízületei is egyre jobban közelítik a természetes mozgásukat. Lépésről-lépésre egyre ügyesebben ment az egész, mígnem egy nap feltűnt, mekkora örömet okoz Squishynek a mozgás. Sokkal energikusabb lett, és visszatért az életkedve. Megpróbáltunk kiszakadni a megszokott rutinból, mindig is kicsivel hosszabb távokra mentünk, új helyekre is, így három év után elértük a kitűzött célt.”

 

 

3 évig tartott a fogyókúra, de a 12 éves kutya ma nagyon boldog, életvidám
3 évig tartott a fogyókúra, de a 12 éves kutya ma nagyon boldog, életvidám
Fotó: Instagram/@builtbyjimmy

 

 

A vidám kutyus 12. születésnapja alkalmával egyúttal ezt az óriási eredményt is megünnepelték, hiszen lassan, de biztosan, gondos odafigyeléssel súlyának nem kevesebb mint felétől szabadult meg!

 

„Nagyon örülök, hogy szaladgálni látom, és mostanra a kutyákhoz való viszonya is sokkal jobb lett. Squishy a mai napig inspirál engem. Rettentően büszke vagyok arra, milyen messzire jutott! Bízom benne, hogy másokat is inspirál majd a története. Szuper kislány vagy, Squishy, nagyon-nagyon szeretlek!” - lelkendezett gazdája. 

 

 

 

 


 

Az elhízás és a túlsúly sajnos egyre gyakrabban fordul elő kedvenceink körében is. Tegyünk ellene, hogy még sokáig élvezhessük egymás barátságát, társaságát! 

 

 

Honnan tudom, hogy túlsúlyos a kutyám és mit tehetek ellene? - Kutyabarát helyek

Az elhízás veszélyei kedvenceinket sem kímélik - jól tudjuk, de vajon képesek vagyunk felismerni a túlsúlyra utaló jeleket? Hogyan szabadulhatunk meg a feleslegtől?

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Instagram/@builtbyjimmy

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hátizsák kutyáknak – Praktikus tippek a viseléshez Hátizsák kutyáknak – Praktikus tippek a viseléshez
Ha úgy döntöttünk, szeretnénk kedvencünkre hátizsákot adni, felmerülhet a kérdés, hogyan szoktassuk hozzá? Mi kerüljön bele? És mi ne? Ebben szeretnének most segíteni.

Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés? Gondoltad volna, hogy a kutyákat is érintheti a stresszevés?
Állandóan enne a kutya? Egy kutatás szerint kedvenceinknél sem ritka az érzelmi evés. Tudj meg többet a témáról!

5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél 5 kérdés, amit érdemes feltenned magadnak, ha aktív kutyát szeretnél
Akár fajtatiszta, akár keverék, az élet egy magas energiaszintű kutyával sokak számára kihívást jelenthet a mindennapokban. Mire figyeljünk, ha ilyen kutyát szeretnénk?

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Rehabportál Ebugatta Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni! Hírek - Címlapon
A kutyák imádnak gazdájukkal nyaralni!
Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján Hírek - Címlapon
Az állatok lesznek a középpontban a Hadtörténeti múzeumban a Múzeumok éjszakáján