A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állatokat is mentik Bejrútban

2020. augusztus 07., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A robbanás a házi kedvenceket is érintette: romos lakásokban rekedt állatokat, a pánikban megszökött kedvenceket és a sérült négylábúakat is mentik az állatvédők. Szerencsére már több állatot vissza tudtak adni gazdájuknak: a megható újraegyesülésekről videó is készült. 

A kedden este történt bejrúti robbanás legalább 137 ember életét követelte, mintegy 5000 ember sérült meg és több százan veszítették el otthonukat. Nem kevés állat is bajba került a robbanás miatt: sokuk megsérült a romba dőlő otthonokban, vagy épp félelmükben elmenekültek, és most összezavarodva keresik a hazautat. Sok házikedvenc rekedt a lakásokban: a robbanás miatt sok épület életveszélyessé vált, lépcsők szakadtak le, ami tovább nehezíti a lakások átfésülését. 

 

Libanon legnagyobb állatvédő szervezete az Animals Lebanon folyamatosan dolgozik a mentésen, számos önkéntes állatbarát is csatlakozott hozzájuk, hogy minél több bajba jutott állaton segíthessenek. Munkájuknak köszönhetően már jópár kutya és macska visszakerülhetett szeretett gazdájához. 

 

 

Romkutató kutyák is segítik a mentőcsapatok munkáját Bejrútban
Romkutató kutyák is segítik a mentőcsapatok munkáját Bejrútban
Fotó: apnews.com

 

 

"Ez az eddigi legnehezebb helyzet, amivel találkoztunk" - idézi a Metro az immár 12 éve működő Animals Lebanon vezetőjét, Jason Mier-t. A robbanás a szervezet irodáját is megrongálta, a berobbanó ablakok szilánkjai több macskát is megsebesítettek. (A cicák sérüléseit természetesen ellátták.)

 

Nem tudni, pontosan mennyi állat tűnt el a tragédia miatt - szívszorító látni a rengeteg segítségkérést a közösségi médiában az eltűnt kedvencekről. “Több mint 40 emberrel vagyunk kint reggeltől késő estig, és keressük az állatokat. Szeretnénk minél többüket megtalálni, ellátni, ha kell és természetesen visszajuttatni a gazdáknak. De nagyon nehéz feladat, nagyon megterhelő mindenkinek lelkileg is” - mondta Jason Mier. 

 

 

 

 

 

Megható látni a hatalmas boldogságot az állatokon, akik végre megpillantják szeretett gazdájukat a kétségbeesett órák, napok után. Ők nem fogják fel, milyen súlyos tragédia történt - nekik egyetlen dolog a lényeg: együtt lenni a gazdival. A gazdik nagy részét súlyos veszteségek érték, ám vigaszt jelenthet, hogy kedvencük épségben előkerült.

 

Bejrútba egyébként több országból is érkeztek mentő- és romkutató kutyák, hogy segítsék a mentést. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Így tanulnak és gyakorolnak a rendőrkutyák Így tanulnak és gyakorolnak a rendőrkutyák
Erő, ügyesség, gyorsaság, és rettenthetetlen bátorság. Ez mind jellemzi a rendőrkutyákat, akik fáradhatatlanul és óriási lelkesedéssel teszik a dolgukat minden nap. De hogy tartják formában magukat?

Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban Halott gazdája testét őrizte a romok alól kimentett kutya Törökországban
Csodával határos módon találtak rá arra a kutyusra is, aki 6 napot töltött a romok alatt, amikor az egyik rengés során a ház maga alá temette a benne lakókkal együtt. A hűséges négylábú elhunyt gazdája testét őrizte, meg sem próbált kiszabadulni mellőle. Az őket megtaláló csapatnak komoly erőfeszítésébe került, hogy rávegye a négylábút, hogy elmozduljon szeretett embere mellől. Az esetről Csenay Tekinbas, a helyi Haytap állatvédő csoport képviselője számolt be.

Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt Az ötödik és hatodik napon is találtak kutyákat a földrengés után a romok alatt
A németjuhász család és a golden retriever csodával határos módon élte túl a katasztrófát.

Videón a kiskutya, akit napokkal a földrengés után ástak ki a romok alól Videón a kiskutya, akit napokkal a földrengés után ástak ki a romok alól
Pamuk, a kiskutya közel 90 órán át volt beszorulva a törmelékek alatt, mire a mentőcsapatok rátaláltak.

Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban Egy mentett kutya is segíti a magyar mentőegységeket Törökországban
Valaha ő is a bajbajutottak táborát erősítette, ma pedig a katasztrófa helyszínén kutat túlélők után.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Két napra bezár a fonyódi Kutyás fürdetőhely augusztusban Hírek - Címlapon
Két napra bezár a fonyódi Kutyás fürdetőhely augusztusban
Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni Hírek - Címlapon
Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni