A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az állatokat is mentik Bejrútban

2020. augusztus 07., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A robbanás a házi kedvenceket is érintette: romos lakásokban rekedt állatokat, a pánikban megszökött kedvenceket és a sérült négylábúakat is mentik az állatvédők. Szerencsére már több állatot vissza tudtak adni gazdájuknak: a megható újraegyesülésekről videó is készült.



 

A kedden este történt bejrúti robbanás legalább 137 ember életét követelte, mintegy 5000 ember sérült meg és több százan veszítették el otthonukat. Nem kevés állat is bajba került a robbanás miatt: sokuk megsérült a romba dőlő otthonokban, vagy épp félelmükben elmenekültek, és most összezavarodva keresik a hazautat. Sok házikedvenc rekedt a lakásokban: a robbanás miatt sok épület életveszélyessé vált, lépcsők szakadtak le, ami tovább nehezíti a lakások átfésülését. 

 

Libanon legnagyobb állatvédő szervezete az Animals Lebanon folyamatosan dolgozik a mentésen, számos önkéntes állatbarát is csatlakozott hozzájuk, hogy minél több bajba jutott állaton segíthessenek. Munkájuknak köszönhetően már jópár kutya és macska visszakerülhetett szeretett gazdájához. 

 

 

Romkutató kutyák is segítik a mentőcsapatok munkáját Bejrútban
Romkutató kutyák is segítik a mentőcsapatok munkáját Bejrútban
Fotó: apnews.com

 

 

"Ez az eddigi legnehezebb helyzet, amivel találkoztunk" - idézi a Metro az immár 12 éve működő Animals Lebanon vezetőjét, Jason Mier-t. A robbanás a szervezet irodáját is megrongálta, a berobbanó ablakok szilánkjai több macskát is megsebesítettek. (A cicák sérüléseit természetesen ellátták.)

 

Nem tudni, pontosan mennyi állat tűnt el a tragédia miatt - szívszorító látni a rengeteg segítségkérést a közösségi médiában az eltűnt kedvencekről. “Több mint 40 emberrel vagyunk kint reggeltől késő estig, és keressük az állatokat. Szeretnénk minél többüket megtalálni, ellátni, ha kell és természetesen visszajuttatni a gazdáknak. De nagyon nehéz feladat, nagyon megterhelő mindenkinek lelkileg is” - mondta Jason Mier. 

 

 

 

 

 

Megható látni a hatalmas boldogságot az állatokon, akik végre megpillantják szeretett gazdájukat a kétségbeesett órák, napok után. Ők nem fogják fel, milyen súlyos tragédia történt - nekik egyetlen dolog a lényeg: együtt lenni a gazdival. A gazdik nagy részét súlyos veszteségek érték, ám vigaszt jelenthet, hogy kedvencük épségben előkerült.

 

Bejrútba egyébként több országból is érkeztek mentő- és romkutató kutyák, hogy segítsék a mentést. 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó Átkelt a Szivárványhídon a legapróbb Nagy Hős, Smile, az életmentő tacskó
Ő volt a legapróbb életmentő keresőkutya, aki számos katasztrófa sújtotta helyszínen állt helyt nagyobb termetű társai mellett. Smile, a tacskó 13 éves volt.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Átkelt a szivárványhídon Symba Átkelt a szivárványhídon Symba
Symbától, a híres mentőkutyától búcsúzik az ország. Symba nevét minden kutyás és kutyaszerető ismerte – együtt gyászolja e fantasztikus kutyát az egész ország.

A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni A kutyák hihetetlen érzékei - 5 dolog, amit képesek előre jelezni
Figyelmeztet a veszélyre? Menedéket keres a vihar elől, mikor még tiszta az égbolt? Gazdiként tudjuk, érdemes odafigyelni kedvencünkre, ha viselkedése megváltozik. De honnan tudja, hogy valami készülőben van?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Praktiker Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Két napra bezár a fonyódi Kutyás fürdetőhely augusztusban Hírek - Címlapon
Két napra bezár a fonyódi Kutyás fürdetőhely augusztusban
Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni Hírek - Címlapon
Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni