A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Minden este betakargatja az idős bácsi a kutyát, akit igazából nem is akart befogadni

2020. augusztus 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Kedvence elvesztése miatt úgy érezte, képtelen lenne közel engedni magához egy új kutyát. Ám a magányos kiskutya szemeibe nézve megdobbant a szíve.Csodálatos történet egy hontalan kutyáról és arról, hogy egy váratlan találkozás újra fényt gyújthat a megtört szívben. Volt idő ugyanis, mikor történetünk egyik főszereplője, az idős bácsi úgy hitte, senki sem fogja tudni begyógyítani a szívén ejtett sebet. Aztán nagyot fordult vele a világ, és ma már újra átérezheti, milyen jó dolog gazdinak lenni.

 

Az idős bácsi sem tudott ellenállni a kutya bájos tekintetének
Az idős bácsi sem tudott ellenállni a kutya bájos tekintetének
Fotó: thedodo.com

 

Jean Grey kóbor kutyaként tengette napjait, mikor Alice Gallardo egy barátja felkarolta az utcáról. Mikor előállt az ötlettel, hogy mi lenne, ha befogadnák, a gyászoló édesapa kerek-perec elutasította:

 

„Nemrég veszítettük el idős kutyánkat, és nem szeretett volna új négylábút a házban. Még mindig elhunyt kedvencét siratta.” – mesélte a hölgy a The Dodo magazinnak. Akit azonban még ez sem tántoríthatott el attól, hogy apukája életét újra napfénnyel töltse meg.

 

Jean Grey valaha kóbor kutya volt, ma már boldog gazdis
Jean Grey valaha kóbor kutya volt, ma már boldog gazdis
Fotó: thedodo.com

 

Titokban megszervezte a találkozót, hátha szemtől-szemben megváltozik a véleménye. És így is lett: ahogy megpillantották egymást, a bácsi egyszerűen beleszeretett a puha bundájú, vidám kiskutyába.

 

Telt-múlt az idő, és az érzés egyre erősebbé vált: csodálatos kötelék alakult ki az öregúr és a valaha gazdátlan eb között. Esténként, mikor lefekvéshez készülődnek, és Jean Grey már összekucorodott saját kis kanapéján a gazdi ágya mellett, a bácsi betakargatja egy takaróval, puha párnáját a fejecskéje alá teszi és kedvenc játékát is a közelébe helyezi. *

 

@alicegrgl

Se fue de "yo no quiero otro perro" a esto demasiado rápido ???????? ##perrito ##pet ##petlover ##dog ##dogsoftiktok ##xyzbca

♬ when she loved me cover by katelyn lapid - katelynlapid

 

„Szeretem elnézni őket, édesapám olyan kedvesen és szeretetteljesen bánik vele. Jó tudni, hogy ennyire szeretik egymást.” - áradozott Alice, és hát valljuk be, a videó láttán a mi szívünk is olvadozni kezd. 

 

( * Ha a videó valamilyen okból nem jelenik meg, ide kattintva elérhető. Hanggal együtt érdemes nézni. )

Forrás: thedodo.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről A kutyák segíthetnek többet megtudni az emberi öregedésről és az elmeműködésről
Az intelligencia egyik fő alkotóeleme, az úgynevezett g faktor kutyáknál is létezik, és sok jellemzőjében, többek között öregedési mintázatában is hasonlít az emberi g faktorhoz. Ennek vizsgálata így közelebb vihet minket az emberi kogníció szerveződésének, valamint a korral járó kognitív hanyatlás folyamatának megértéséhez - írták az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Etológia Tanszék kutatói legújabb, a GeroScience című folyóiratban megjelent tanulmányukban.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatokat is mentik Bejrútban Hírek - Címlapon
Az állatokat is mentik Bejrútban
Az erőkifejtés vagy testmozgás miatt kapnak hőgutát a kutyák az esetek háromnegyedében Hírek - Címlapon
Az erőkifejtés vagy testmozgás miatt kapnak hőgutát a kutyák az esetek háromnegyedében