A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az erkélyen át próbált szabadulni az éheztetett kutya – állatbarátok mentették meg a haláltól

2021. október 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hihetetlen jelenetnek lehettek tanúi az emberek a minap egy orosz városkában: egy kutya lógott ki egy erkély rácsai közül. Keservesen sírt, hogy segítsenek rajta…



Gazdiként magától értetődő, hogy megadjuk kedvencünknek mindazt, amire szüksége van: felelősségteljesen gondoskodunk róla és szeretettel vesszük körül. Sajnos ennek az ellentétével is szembesülhetünk, ahogy nemrég a járókelők tették az oroszországi Tutayevben. Többen is felfigyeltek egy kétségbeesett kutyára, ahogy menekülőutat keresve átpasszírozza magát egy második emeleti erkély rácsai között. Minden erejét bevetette, hogy elszabadulhasson arról a pokoli helyről, ám szerencséjére beszorult, így kerülte el az életveszélyes esést.  

 

Az erkélyen át próbált szabadulni a bántalmazott kutya
Az erkélyen át próbált szabadulni a bántalmazott kutya
Fotó: BoredPanda

 

Az első döbbenetet követően néhány jószívű kutyabarát azonnal a megoldáson törte a fejét, végül hoztak egy létrát, és egyikük felmászott, hogy kisegítse a bajbajutott ebet. Miután földet ért vele, kiderült, miért döntött úgy, hogy inkább a halált választja az élet helyett.

 

Gazdája már így is halálra ítélte azzal, hogy egyszerűen nem adott neki enni, sem inni, és kizárta az erkélyre. Rada szívszorító látványt nyújtott: csont és bőr volt, pár lépés után támogatni kellett, hogy ne essen össze.

 

Rettentően sovány volt a megmentett kutya
Rettentően sovány volt a megmentett kutya
Fotó: BoredPanda

 

Mielőbb kezelésre szorult, így állatorvoshoz vitték, ahol az eredmények alapján súlyos vérszegénységet állapítottak meg nála a kóros soványság mellett. A fizikai elhanyagolás és bántalmazás mellett lelke is romokban hevert: teljesen kimerült mindattól, amit át kellett élnie. Mindentől és mindenkitől rettegett…

 

Még épp időben mentették meg, s a gondos ápolásnak hála állapota elkezdett javulni. Felszedett némi súlyt, egyre jobb étvággyal fogyasztotta el a kis adagokban tálalt ételt, és lépésről-lépésre nyitott az emberek felé. Egy állatmentő szervezet vette szárnyai alá, és a történtek fényében nyomozni kezdtek a gazda kiléte után.

 

Rada, az éheztetett kutya az állatorvosnál
Rada, az éheztetett kutya az állatorvosnál
Fotó: BoredPanda

 

Kiderült, hogy az illetőt jól ismerik a rendőrségnél; szomszédai már több bejelentést is tettek botrányos italozásai, hangoskodás és rendbontás miatt. Nem érdekelték a figyelmeztetések, a kiszabott bírságokat nem fizette be, ám ezúttal még egy tétel került fel a listára: állatkínzás elkövetése miatt is felelnie kell a hatóságoknak. Mindezt megelőzvén inkább elhagyta a várost, lakásában hátrahagyva egy kutyát és egy macskát. Utóbbin már nem segíthettek, és Rada is csak annak köszönheti életét, hogy azon a napon a majdnem végzetes menekülés mellett döntött.

 

Biztonságban gyógyul a bántalmazott kutya
Biztonságban gyógyul a bántalmazott kutya
Fotó: BoredPanda

 

Borzalmas múltját hátrahagyta ő is abban a lakásban, és ma már bizalommal tekint a jövőbe, egy olyan gazdiban reménykedve, aki megadja neki mindazt a törődést és szeretetet, amelyet megérdemel. Legyen meg a kívánságod, kicsi Rada!

 


 

Ha bajbajutott kutyával találkozol, ne menj el mellette. Lehet, hogy Te leszel az egyetlen esélye abban a pillanatban. Kérj segítséget, hogy segíthess neki - az élete múlhat rajta!

 

Rada, az erkélyről kimentett kutya már jobban van
Rada, az erkélyről kimentett kutya már jobban van
Fotó: vk.com

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ
Minősíthetetlenül viselkedett apró testű kutyáival egy cseh kiállító Sárváron – a MEOESZ visszavonta az elnyert díjait és eltiltotta a további versenyzéstől.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál Rázós téma - Elektromos áramütés kutyáknál
Elég egyetlen pillanat, ha nem figyelünk oda, és már meg is történt a baj. Mit kell tudnunk az áramütésról, és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben! A rettegett toklász - Komoly gondokat okozhat a kutya számára, ismerjük fel időben!
Toklász. Egyetlen apróság, mely borzasztó fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat a kutyának, ha utat talál testébe. Mit tehetünk a megelőzés érdekében, és hogyan segíthetünk, ha már megtörtént a baj?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hiányzunk a kedvencünknek, amikor elmegyünk otthonról? Bunny, a beszélő kutya elárulja Hírek - Címlapon
Hiányzunk a kedvencünknek, amikor elmegyünk otthonról? Bunny, a beszélő kutya elárulja
Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője Hírek - Címlapon
Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője