A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az erkélyen át próbált szabadulni az éheztetett kutya – állatbarátok mentették meg a haláltól

2021. október 21., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Hihetetlen jelenetnek lehettek tanúi az emberek a minap egy orosz városkában: egy kutya lógott ki egy erkély rácsai közül. Keservesen sírt, hogy segítsenek rajta…



Gazdiként magától értetődő, hogy megadjuk kedvencünknek mindazt, amire szüksége van: felelősségteljesen gondoskodunk róla és szeretettel vesszük körül. Sajnos ennek az ellentétével is szembesülhetünk, ahogy nemrég a járókelők tették az oroszországi Tutayevben. Többen is felfigyeltek egy kétségbeesett kutyára, ahogy menekülőutat keresve átpasszírozza magát egy második emeleti erkély rácsai között. Minden erejét bevetette, hogy elszabadulhasson arról a pokoli helyről, ám szerencséjére beszorult, így kerülte el az életveszélyes esést.  

 

Az erkélyen át próbált szabadulni a bántalmazott kutya
Az erkélyen át próbált szabadulni a bántalmazott kutya
Fotó: BoredPanda

 

Az első döbbenetet követően néhány jószívű kutyabarát azonnal a megoldáson törte a fejét, végül hoztak egy létrát, és egyikük felmászott, hogy kisegítse a bajbajutott ebet. Miután földet ért vele, kiderült, miért döntött úgy, hogy inkább a halált választja az élet helyett.

 

Gazdája már így is halálra ítélte azzal, hogy egyszerűen nem adott neki enni, sem inni, és kizárta az erkélyre. Rada szívszorító látványt nyújtott: csont és bőr volt, pár lépés után támogatni kellett, hogy ne essen össze.

 

Rettentően sovány volt a megmentett kutya
Rettentően sovány volt a megmentett kutya
Fotó: BoredPanda

 

Mielőbb kezelésre szorult, így állatorvoshoz vitték, ahol az eredmények alapján súlyos vérszegénységet állapítottak meg nála a kóros soványság mellett. A fizikai elhanyagolás és bántalmazás mellett lelke is romokban hevert: teljesen kimerült mindattól, amit át kellett élnie. Mindentől és mindenkitől rettegett…

 

Még épp időben mentették meg, s a gondos ápolásnak hála állapota elkezdett javulni. Felszedett némi súlyt, egyre jobb étvággyal fogyasztotta el a kis adagokban tálalt ételt, és lépésről-lépésre nyitott az emberek felé. Egy állatmentő szervezet vette szárnyai alá, és a történtek fényében nyomozni kezdtek a gazda kiléte után.

 

Rada, az éheztetett kutya az állatorvosnál
Rada, az éheztetett kutya az állatorvosnál
Fotó: BoredPanda

 

Kiderült, hogy az illetőt jól ismerik a rendőrségnél; szomszédai már több bejelentést is tettek botrányos italozásai, hangoskodás és rendbontás miatt. Nem érdekelték a figyelmeztetések, a kiszabott bírságokat nem fizette be, ám ezúttal még egy tétel került fel a listára: állatkínzás elkövetése miatt is felelnie kell a hatóságoknak. Mindezt megelőzvén inkább elhagyta a várost, lakásában hátrahagyva egy kutyát és egy macskát. Utóbbin már nem segíthettek, és Rada is csak annak köszönheti életét, hogy azon a napon a majdnem végzetes menekülés mellett döntött.

 

Biztonságban gyógyul a bántalmazott kutya
Biztonságban gyógyul a bántalmazott kutya
Fotó: BoredPanda

 

Borzalmas múltját hátrahagyta ő is abban a lakásban, és ma már bizalommal tekint a jövőbe, egy olyan gazdiban reménykedve, aki megadja neki mindazt a törődést és szeretetet, amelyet megérdemel. Legyen meg a kívánságod, kicsi Rada!

 


 

Ha bajbajutott kutyával találkozol, ne menj el mellette. Lehet, hogy Te leszel az egyetlen esélye abban a pillanatban. Kérj segítséget, hogy segíthess neki - az élete múlhat rajta!

 

Rada, az erkélyről kimentett kutya már jobban van
Rada, az erkélyről kimentett kutya már jobban van
Fotó: vk.com

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul Megérezte a kutya, hogy nagy baj van a gazdijával - segítsége életmentőnek bizonyul
„Fogalmam sincs, mihez kezdenék nélküle. Egészen más lenne az életem, ha Echo nem lenne benne.”

Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére Hétköznapi tisztítószerek, melyek veszélyesek lehetnek a kutya egészségére
Tiszta otthon, rendes ház. Gazdiként ezt bizony olykor kihívásként élhetjük meg, és gyakrabban kerül elő a takarító-szett. Milyen problémát okozhatnak a kutya számára, és hogyan előzzük meg a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál JULIUS-K9 Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hiányzunk a kedvencünknek, amikor elmegyünk otthonról? Bunny, a beszélő kutya elárulja Hírek - Címlapon
Hiányzunk a kedvencünknek, amikor elmegyünk otthonról? Bunny, a beszélő kutya elárulja
Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője Hírek - Címlapon
Elindult az ország első mobil ivartalanító állatorvosi műtője