A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba

2022. szeptember 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A különleges járgánynak köszönhetően végre önállóan is tudnak sétálni, és boldogan fedezik fel békés környezetüket, ahol már nem kell tartaniuk semmitől. 

Ha máshova születnek, talán sohasem kellett volna megtapasztalniuk e szörnyűségeket. De Johnny és Phoenix is azok közé tartozik, akiknek a sorsára örökre rányomta a bélyegét a háború. Súlyos sérüléseik miatt már nem tudnak szabadon mozogni, és ha nem találnak rájuk, valószínűleg már nem élnének. Önkéntesek egy elszánt csapatának köszönhetően azonban maguk mögött hagyhatják a borzalmakat, és reménnyel tekinthetnek egy szebb, boldogabb jövő felé.

 

 

Phoenix, a háborúból mentett egyik kutya
Phoenix, a háborúból mentett egyik kutya
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

Több ezer társukhoz hasonlóan őket is az Egyesült Királyságban található Breaking The Chains szervezet karolta fel. A háború kirobbanása óta rengetegen hagyták el otthonaikat Ukrajnában, és bár sokan magukkal vitték kedvenceiket, valaha gazdás kutyák tucatjai lettek hontalanná. A kóbor állatok mellett ők is csak azokra számíthatnak, akik a veszéllyel farkasszemet nézve újra és újra visszatérnek a pokolba, hogy segítsenek a bajbajutottakon.

 

Johnny kutya akkor bénult le hátsó lábaira, amikor meglőtték
Johnny kutya akkor bénult le hátsó lábaira, amikor meglőtték
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

 

Phoenix egy rakétatámadás során sérült meg, elveszítette hátsó tappancsait és bal mellső lábának háromnegyedét. Johnny pedig akkor bénult le mindkét hátsó lábára, amikor meglőtték. Mire megérkezett a segítség, több mint egy kilométeren át vonszolta magát mellső lábaira támaszkodva, mire valahogy eljutott az állatmentőkhöz. Elképzelhetetlen, milyen érzelmek kavarogtak bennük, de a félelmet és rettegést háttérbe szorította a túlélés ösztöne. Hihetetlen, hogy még ezek után is telis-tele van szeretettel és bíznak az emberben!

 

 

Kutyakocsit kaptak ajándékba a háborúban megsérült kutyák
Kutyakocsit kaptak ajándékba a háborúban megsérült kutyák
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

Az állatorvosi kezelések, tápláló étel és szerető gondoskodás hatására felépültek, de maradandó sérüléseik miatt egész életükben segítségre szorulnak majd ahhoz, hogy járni tudjanak. Történetükre felfigyelt egy amerikai cég is, amely mozgássérült kutyák számára gyárt speciális kerekesszéket, és mindkettejüknek küldtek egy-egy kutyakocsit.

 

Johnny és Phoenix elmondhatatlanul örültek az ajándéknak, hiszen általa visszanyerhették függetlenségüket, és önállóan tudnak sétálni és szaladgálni, ami nemcsak testüknek, de lelküknek is jót tesz. Már csak egy dolog hiányzik az igazi boldogsághoz: örökbefogadók, akik életük végéig nagy szeretettel viselik majd gondjukat.

 

 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Breaking The Chains

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól Földcsuszamlás Ecuadorban – videón, ahogy egy kistestű kutyát kimentenek a romok alól
A heves esőzések kiváltotta földcsuszamlás közel húsz ember életét követelte. A romok alól mentik a sérülteket – legyen az akár két- vagy négylábú.

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

"Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban "Nemet mondunk a vadászatra!" - Több ezren tüntettek az állatok, különösen a galgok jogai mellett Spanyolországban
Még a kutyák is büszkén hirdették feliratos tábláikkal, hogy kiállnak a galgok mellett, akik oly sokat szenvednek az emberi kapzsiság miatt.

Mitől lehet sápadt a kutya fogínye? Mitől lehet sápadt a kutya fogínye?
Kedvencünk egészségi állapotának egyik nagyon jó jelzője a fogínyének színe. Mi mindenre utalhat, és hogyan lehet felismerni, ha baj van?

Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus Ilyen csodásan néz ma ki Abby, a szemét között talált csúnyácska öreg kutyus
Csak egy kis szeretetre és gondoskodásra volt szüksége a kisöregnek, hogy újra ragyoghasson.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái Hírek - Címlapon
Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái
Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Hírek - Címlapon
Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit