A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba

2022. szeptember 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A különleges járgánynak köszönhetően végre önállóan is tudnak sétálni, és boldogan fedezik fel békés környezetüket, ahol már nem kell tartaniuk semmitől. 

Ha máshova születnek, talán sohasem kellett volna megtapasztalniuk e szörnyűségeket. De Johnny és Phoenix is azok közé tartozik, akiknek a sorsára örökre rányomta a bélyegét a háború. Súlyos sérüléseik miatt már nem tudnak szabadon mozogni, és ha nem találnak rájuk, valószínűleg már nem élnének. Önkéntesek egy elszánt csapatának köszönhetően azonban maguk mögött hagyhatják a borzalmakat, és reménnyel tekinthetnek egy szebb, boldogabb jövő felé.

 

 

Phoenix, a háborúból mentett egyik kutya
Phoenix, a háborúból mentett egyik kutya
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

Több ezer társukhoz hasonlóan őket is az Egyesült Királyságban található Breaking The Chains szervezet karolta fel. A háború kirobbanása óta rengetegen hagyták el otthonaikat Ukrajnában, és bár sokan magukkal vitték kedvenceiket, valaha gazdás kutyák tucatjai lettek hontalanná. A kóbor állatok mellett ők is csak azokra számíthatnak, akik a veszéllyel farkasszemet nézve újra és újra visszatérnek a pokolba, hogy segítsenek a bajbajutottakon.

 

Johnny kutya akkor bénult le hátsó lábaira, amikor meglőtték
Johnny kutya akkor bénult le hátsó lábaira, amikor meglőtték
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

 

Phoenix egy rakétatámadás során sérült meg, elveszítette hátsó tappancsait és bal mellső lábának háromnegyedét. Johnny pedig akkor bénult le mindkét hátsó lábára, amikor meglőtték. Mire megérkezett a segítség, több mint egy kilométeren át vonszolta magát mellső lábaira támaszkodva, mire valahogy eljutott az állatmentőkhöz. Elképzelhetetlen, milyen érzelmek kavarogtak bennük, de a félelmet és rettegést háttérbe szorította a túlélés ösztöne. Hihetetlen, hogy még ezek után is telis-tele van szeretettel és bíznak az emberben!

 

 

Kutyakocsit kaptak ajándékba a háborúban megsérült kutyák
Kutyakocsit kaptak ajándékba a háborúban megsérült kutyák
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

Az állatorvosi kezelések, tápláló étel és szerető gondoskodás hatására felépültek, de maradandó sérüléseik miatt egész életükben segítségre szorulnak majd ahhoz, hogy járni tudjanak. Történetükre felfigyelt egy amerikai cég is, amely mozgássérült kutyák számára gyárt speciális kerekesszéket, és mindkettejüknek küldtek egy-egy kutyakocsit.

 

Johnny és Phoenix elmondhatatlanul örültek az ajándéknak, hiszen általa visszanyerhették függetlenségüket, és önállóan tudnak sétálni és szaladgálni, ami nemcsak testüknek, de lelküknek is jót tesz. Már csak egy dolog hiányzik az igazi boldogsághoz: örökbefogadók, akik életük végéig nagy szeretettel viselik majd gondjukat.

 

 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Breaking The Chains

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

„Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant „Égi ajándék” - Életmentők és tűzoltók fogadták örökbe a kutyákat, miután az őket szállító repülőgép lezuhant
"A karomba ugrott, és csak osztotta a puszikat. Éreztem, ahogy könnyek gyűlnek a szemem sarkában, és azt mondtam, 'ajjaj, azt hiszem, lett egy kutyánk'.

LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú LEGO építőkockákból készített kocsit egy mozgássérült kutyának a kisfiú
Az ötletes megoldásnak hála új fordulatot vett a segítségre szoruló kölyökkutya élete.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Két kutyát mentettek meg a zirci rendőrök borzalmas körülmények közül Két kutyát mentettek meg a zirci rendőrök borzalmas körülmények közül
Épp a közelben intézkedtek a rendőrök, amikor felfigyeltek a két lesoványodott kutyára. Az egyenruhások nem hagyták sorsukra a kutyákat: azonnal a segítségükre siettek.

Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét Különös betegségek kutyáknál: a narkolepszia és a kataplexiás rosszullét
A jelenség ijesztőnek és súlyosnak tűnhet, de csak ritkán okoz életveszélyes állapotot. Tény, hogy fokozott odafigyelést és éberséget kíván a gazdi részéről, de az érintett kutyák is képesek teljes életet élni. Miként segíthetünk kedvencünknek ebben?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Hírstart AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái Hírek - Címlapon
Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái
Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit Hírek - Címlapon
Egyedül otthon – Így teheted színesebbé kutyád számára a magány óráit