A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Újra mosolyognak a háborúban megsérült kutyák, akik saját kutyakocsit kaptak ajándékba

2022. szeptember 14., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
A különleges járgánynak köszönhetően végre önállóan is tudnak sétálni, és boldogan fedezik fel békés környezetüket, ahol már nem kell tartaniuk semmitől. 

Ha máshova születnek, talán sohasem kellett volna megtapasztalniuk e szörnyűségeket. De Johnny és Phoenix is azok közé tartozik, akiknek a sorsára örökre rányomta a bélyegét a háború. Súlyos sérüléseik miatt már nem tudnak szabadon mozogni, és ha nem találnak rájuk, valószínűleg már nem élnének. Önkéntesek egy elszánt csapatának köszönhetően azonban maguk mögött hagyhatják a borzalmakat, és reménnyel tekinthetnek egy szebb, boldogabb jövő felé.

 

 

Phoenix, a háborúból mentett egyik kutya
Phoenix, a háborúból mentett egyik kutya
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

Több ezer társukhoz hasonlóan őket is az Egyesült Királyságban található Breaking The Chains szervezet karolta fel. A háború kirobbanása óta rengetegen hagyták el otthonaikat Ukrajnában, és bár sokan magukkal vitték kedvenceiket, valaha gazdás kutyák tucatjai lettek hontalanná. A kóbor állatok mellett ők is csak azokra számíthatnak, akik a veszéllyel farkasszemet nézve újra és újra visszatérnek a pokolba, hogy segítsenek a bajbajutottakon.

 

Johnny kutya akkor bénult le hátsó lábaira, amikor meglőtték
Johnny kutya akkor bénult le hátsó lábaira, amikor meglőtték
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

 

Phoenix egy rakétatámadás során sérült meg, elveszítette hátsó tappancsait és bal mellső lábának háromnegyedét. Johnny pedig akkor bénult le mindkét hátsó lábára, amikor meglőtték. Mire megérkezett a segítség, több mint egy kilométeren át vonszolta magát mellső lábaira támaszkodva, mire valahogy eljutott az állatmentőkhöz. Elképzelhetetlen, milyen érzelmek kavarogtak bennük, de a félelmet és rettegést háttérbe szorította a túlélés ösztöne. Hihetetlen, hogy még ezek után is telis-tele van szeretettel és bíznak az emberben!

 

 

Kutyakocsit kaptak ajándékba a háborúban megsérült kutyák
Kutyakocsit kaptak ajándékba a háborúban megsérült kutyák
Fotó: Facebook/Breaking The Chains

 

 

Az állatorvosi kezelések, tápláló étel és szerető gondoskodás hatására felépültek, de maradandó sérüléseik miatt egész életükben segítségre szorulnak majd ahhoz, hogy járni tudjanak. Történetükre felfigyelt egy amerikai cég is, amely mozgássérült kutyák számára gyárt speciális kerekesszéket, és mindkettejüknek küldtek egy-egy kutyakocsit.

 

Johnny és Phoenix elmondhatatlanul örültek az ajándéknak, hiszen általa visszanyerhették függetlenségüket, és önállóan tudnak sétálni és szaladgálni, ami nemcsak testüknek, de lelküknek is jót tesz. Már csak egy dolog hiányzik az igazi boldogsághoz: örökbefogadók, akik életük végéig nagy szeretettel viselik majd gondjukat.

 

 

 

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/Breaking The Chains

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái Hírek - Címlapon
Kiderült, hova kerülnek II. Erzsébet imádott kutyái
Erdőlátogatási korlátozások kezdődnek több megyében is Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási korlátozások kezdődnek több megyében is