A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából

2022. szeptember 08., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




A háború elmérgesedésekor hatalmas volt a téma körül a média-vihar és rengeteg szervet sietett a bajban lévő emberek és állatok megmentésére. Az idő múlásával azonban mindenhol fogy az erő, az energia, mintha csökkenne a lelkesedés. Pedig a megoldásra váró problémák száma nem lett kevesebb és nehézségi fokozatuk sem enyhült. Az emberek, akik továbbra is menekülni kénytelenek otthonaikból az életüket és szeretteikét féltve néha nem látnak más megoldást, mint hátrahagyni állataikat.



 

Vannak azonban olyan – lényegében névtelen – hősök, akik soha nem adják fel. Nekik mintha nem fogyna az erejük, hanem egyre csak nőne, minél nagyobb, minél nehezebb feladattal találják szembe magukat annál jobban.


Egyikük a Braking The Chains nevű szervezet alapítója, a közösségi médiában csak Tom S-N-ként fellelhető állatjogi aktivista. Egykori brit katona, aki korábban Afganisztánban és Irakban is szolgált.


Tom és csapata eddig több mint 3000 állatot mentett meg az ukrán háború területeiről, köztük egy hatalmas medvét is.


Tom, aki katonai pályafutása során elképesztő mennyiségű szörnyűséget látott úgy véli, hogy tartozik ezzel az állatoknak, akik mint nyilatkozta: „Az állatok egy új életet, békét és szeretetet adtak nekem.” Így nincs, amit meg ne tenne értük.

 

 

 

 

 

A háború intenzitásának fokozódása óta, ha kell, katonai kísérettel járja a frontvonal mögötti területeket és fáradhatatlanul menti a rászoruló állatokat. A mentőcsapatot állatorvosokból és menhelyi dolgozókból álló csapat is támogatja. Az általa létrehozott alapítvány eddig 2 saját menhelyet épített fel és most dolgoznak a harmadikon.

 

Tom nemrég a következőt nyilatkozta a Daily Starnak:
“Két dolog van, amiben igazán jó vagyok, a katonáskodás és az állatmentés. A Breaking the Chains egy olyan csapat, amely egyedülálló képességekkel rendelkezik, és bármit hajlandó megtenni, amit a legtöbben nem mernének.”

 

Így lehet, hogy segédkeztek már egy több mint 600 kilogrammos medve, Bolik mentésében is. De akcióik során a házi kedvencek mellett mentettek már farkast és 9 oroszlánt is az ukrán háború veszélyes zónáiból.
És természetesen nem csupán az állatokra fordítanak figyelmet, rendszeresen szállítanak élelmet és gyógyszereket is az ukrán háború miatt bajba jutott menhelyeknek.

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán Kutyák segítenek az Ukrajnából mentett kis oroszlánnak beilleszkedni Nyíregyházán
A kelet-ukrajnai állatkertből mentett kölyök oroszlán a Nyíregyházi Állatpark szárnyai alá került – jelenleg az állatkert egy munkatársa neveli otthonában, ahol három kutya lett az új családja.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Irodakutya.com MOL Nyrt. EB OVO Közhasznú Egyesület JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Erdőlátogatási korlátozások kezdődnek több megyében is Hírek - Címlapon
Erdőlátogatási korlátozások kezdődnek több megyében is
Szorult helyzetbe került kíváncsisága miatt egy kölyökkutya – a tűzoltók mentették meg Hírek - Címlapon
Szorult helyzetbe került kíváncsisága miatt egy kölyökkutya – a tűzoltók mentették meg