A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bombák között - Állatmentés egy önkéntes szemével

„A háborúban nincs dicsőség”


2022. március 18., 10:15


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem




Hatalmas az összefogás az orosz invázió sújtotta Ukrajna területén. Az egész világ együtt mozdul, hogy segítséget nyújtson a menekülteknek és a maradóknak, legyen akár két, akár négy lábuk. Az evakuálást az is nehezíti, hogy továbbra is sok helyen folyamatosak a bombarobbanások, a lövöldözések.



 

Vannak menhelyek, ahova még mindig nem lehet biztonsággal eljutni. Így nem csupán a kimenekítés lehetetlen, hanem az ellátmány bejuttatása is. Az ott dolgozók azonban hősiesen kitartanak, nem mozdulnak a rettegő állatok mellől.
És vannak azok – amelyeket még szerencsésnek lehet mondani – ahonnan bátor önkéntesek az életük kockáztatásával gyűjtik be és viszik biztonságos helyre a háború tehetetlen áldozatait.

 

 

Az egyik mentőalakulat vezetője így ír erről a Facebook oldalukon:

 


„A tegnapi nap folyamán a csapatommal több mint 100 kutyát és macskát menekítettünk ki egy olyan menhelyről, amit már kétszer is bombáztak. Sok kutya vesztette ott életét az elmúlt napok eseményei miatt.


Ez a menhely körülbelül 1 km-re fekszik az orosz fegyveres erők állomásától, észak észak-keletre Kharkiv városától. Ahogy áthaladtunk az üres városon mindenütt az orosz bombák pusztítása volt látható, a kiégett autóktól az összedőlt épületeken át a kennelekig, amikben öt csodálatos állat vesztette életét.
23 bomba robbant a környezetünkben, amíg a helyszínen élelmet rakodtunk le és kimenekítésre váró állatokkal töltöttük meg a járműveket.


29 órával, mintegy 1770 Km-rel és 23 bomba robbanásával később már biztonságban tudhatjuk őket.


Holnap csak egy rövid ellátmányos kört csinálunk, aztán hagyjuk, hogy a csapat kipihenje magát kicsit a pénteki nagy művelet előtt.

 

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárul, hogy még több csapat segíthessen a térségben, hogy minél több létfontosságú felszerelés, élelem érkezhessen és a lehető legtöbb állat kerülhessen biztonságba mielőbb!”

 

 

– Tom S-N, állatjogi aktivista és állatfotós, a Braking The Chains nevű szervezet alapítója, aki jelenleg is a térségben tartózkodik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában Árva állatokon segít a husky, akit harckocsik roncsainál találtak Ukrajnában
A roncsok között bukkantak rá a kutyára, és így indult el egy páratlan összefogás a bajbajutott állatok megsegítésére.

Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében Veszett kutyát találtak az ukrán határ közelében
Jelöletlen kóbor kutyát lőttek ki egy vadásztársaság szakemberei a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magosliget község közigazgatási területén, az ukrán határtól mintegy fél kilométerre elejtett állatnál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma igazolta a veszettséget - közölte a hivatal kedden a honlapján.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából Több mint 3000 állatot mentett már meg a Névtelen Hős az ukrán háborús zónából
A háború elmérgesedésekor hatalmas volt a téma körül a média-vihar és rengeteg szervet sietett a bajban lévő emberek és állatok megmentésére. Az idő múlásával azonban mindenhol fogy az erő, az energia, mintha csökkenne a lelkesedés. Pedig a megoldásra váró problémák száma nem lett kevesebb és nehézségi fokozatuk sem enyhült. Az emberek, akik továbbra is menekülni kénytelenek otthonaikból az életüket és szeretteikét féltve néha nem látnak más megoldást, mint hátrahagyni állataikat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. JULIUS-K9 MTI Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutyatréner kulisszái mögött – Tényleg vicces? Hírek - Címlapon
A kutyatréner kulisszái mögött – Tényleg vicces?
Hazatért a háromlábú mentett kutya, miután hat hónapja nyoma veszett a hurrikán alatt Hírek - Címlapon
Hazatért a háromlábú mentett kutya, miután hat hónapja nyoma veszett a hurrikán alatt