A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hazatért a háromlábú mentett kutya, miután hat hónapja nyoma veszett a hurrikán alatt

2022. március 18., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Könnyek között ölelték magukhoz rég elveszett kedvencüket. Mert csodák igenis léteznek!Ida. Sokaknak csupán egy név, azoknak azonban, akiket közvetlenül érintett a hurrikán, sohasem feledik. Az Atlanti-óceán felől érkezett 2021. augusztusának végén, Louisiana államban ért partot, majd 10 napon át tombolt otthonokat, életeket nem kímélve. Erejét, s az általa hátrahagyott pusztítást a 4-es kategóriába sorolták, és ezzel a 2005-ös kegyetlen Katrina mögött fellépett a dobogó második fokára.

 

Rengetegen menekültek el az érintett területekről, köztük Harrison Sibley is, aki kedvencével egy barátjánál húzta meg magát a hurrikán idejére. Ismeretlen terepen voltak Tennesse államban, és egy nap bekövetkezett a lehetetlen: egy kirándulás során a 10 éves Bear eltűnt.

 

 

Nagyon várták haza Beart, az elveszett kutyát
Nagyon várták haza Beart, az elveszett kutyát
Fotó: Facebook/Bring Bear Home

 

 

Keresőcsapatokat szerveztek felkutatására, ám hónapokon át csak a remény élt, hogy a háromlábú kutya valaha is előkerül. Létrehoztak egy Facebook-csoportot a segélykiáltással, fényképét, nevét és a gazdik elérhetőségét hirdetőtáblákon is láthatták a környékbeliek. Sibley négyszer is visszatért oda, ahol Bearnek nyoma veszett, sajnos eredménytelenül.

 

Aztán egy januári napon valakinek feltűnt a háromlábú kutya egy biztonsági kamera felvételén. Újult erővel vágtak bele a keresésbe, hiszen ezúttal már tudták, merre induljanak. Egy állatbarát férfi is felajánlotta segítségét, hogy drónnal kövessék nyomát, így tervet készítettek, és hamarosan meg is találták a vadonban kóborló kutyát.

 

 

Bear, a háromlábú kutya és gazdája újra együtt
Bear, a háromlábú kutya és gazdája újra együtt
Fotó: people.com

 

 

Bear egyre közelebb mozgott hozzájuk, de ilyen hosszú idő után rettentően bizalmatlanná vált... Gazdája hívó szavára felfigyelt ugyan, de talán maga sem hitte el, hogy őt látja itt, a semmi közepén. Ott maradt a környékükön, és kétnapi kitartó próbálkozás után végre besétált az élvefogó csapdába. Gazdája rohant is érte:

 

„Az egész annyira elképesztő volt, túlcsordultak az érzelmeim, olyan volt... Ah, megpillantottam, és azt hiszem, az első dolog, ami eszembe jutott, az volt, hogy odarohanok hozzá, felemelem és karomba zárom” - idézte fel a megható pillanatot a férfi. Majd hozzátette:

 

„Ebben a hat hónapban én is rengeteget változtam, érettebbé váltam. Mindaz a fájdalom, amit megéltem... És mégis visszakaptam őt! Áldottnak érzem magam, és egyszerűen boldog vagyok, hogy újra a karomban tarthatom, hálát adok Istennek, hogy minden visszatért a normális kerékvágásba.”

 

 

Bear újra otthon, biztonságban
Bear újra otthon, biztonságban
Fotó: Facebook/Bring Bear Home

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook- Bring Bear Home/People

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi? Miért hozza oda a kutya a játékát, amikor hazaérkezik a gazdi?
Aligha létezik jobb dolog egy fárasztó nap után, mint csóváló farkincára hazaérni. Elfordítjuk a kulcsot a zárban, belépünk az ajtón és hallgatjuk a mancsok tipegését. És négylábú barátunk megjelenik kedvenc játékával a szájában. Miért csinálja?

Hazaszökött eredeti gazdáihoz a kutya, akit 64 kilométerrel odébb fogadtak örökbe Hazaszökött eredeti gazdáihoz a kutya, akit 64 kilométerrel odébb fogadtak örökbe
Hűségük és szeretetük végtelen – Cooper, a golden retriever története is bizonyítja ezt. Az eset, akár csak egy felkiáltójel, rámutat arra, miért is fontos az, hogy alaposan végiggondoljuk lehetőségeinket, mielőtt magunkhoz veszünk egy kutyát – hisz annak a kutyának mi, gazdik leszünk a nagybetűs Minden. Ha pedig megválunk tőle, a szívét törjük össze. Szerencsére Cooper története boldog véget ért!

"Megjöttem!" - Csengetett a kutya egykori menhelye kapuján, miután elveszett új otthonából "Megjöttem!" - Csengetett a kutya egykori menhelye kapuján, miután elveszett új otthonából
Rettentően meglepődtek az állatmentők, mikor Bailey képe villant fel a kapucsengő kameráján, hiszen több mint 15 kilométerre költözött tőlük.

Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya Jazzy hazatér - 7 év után került meg a tűzijáték elől elmenekült kutya
Az Orange County Animal Services menhely munkatársait egy floridai hotelszobában, étlen-szomjan magára hagyott, idős kutyushoz hívták ki az ott dolgozók, aki annyira le volt gyengülve, hogy járni is alig tudott.

Jön az év legnehezebb éjszakája -  segíthetnek a természetes stresszoldók Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bombák között - Állatmentés egy önkéntes szemével Hírek - Címlapon
Bombák között - Állatmentés egy önkéntes szemével
Legyőzhetetlen a labrador: töretlenül ez a fajta a legnépszerűbb Hírek - Címlapon
Legyőzhetetlen a labrador: töretlenül ez a fajta a legnépszerűbb