A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Erdőlátogatási korlátozások kezdődnek több megyében is

2022. szeptember 10., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Augusztus végétől több megyében is erdőlátogatási korlátozást vezetnek be. Séta, kirándulás, vagy túrázás előtt érdemes tájékozódni a kiszemelt útvonalról! 

Az őszi vadászatok miatt fellépő fokozott balesetveszély miatt több erdőtársaság is erdőlátogatási tilalmat vezet be. Egyes területeken már augusztus végén, máshol szeptemberben kezdődnek az erdőlátogatási korlátozások, melyek egészen ősz végéig tarthatnak.

 

 

Az érvényben lévő korlátozásokra a főbb erdei utakon kihelyezett táblák is figyelmeztetnek majd, érdemes azonban előre tájékozódni, hogy úti célunk nem esik-e a kirándulásunk, túránk időpontjában korlátozás alá!

 

 


 

Az alábbi lista az erdőlátogatási korlátozásokról tájékoztató jellegű, minden esetben érdemes az adott területre vonatkozó szabályoknak utánanézni!


 

 

Augusztus végétől több megyében is erdőlátogatási korlátozást vezetnek be.
Augusztus végétől több megyében is erdőlátogatási korlátozást vezetnek be.
Fotó: Unsplash - Jamie Street

 

 

 

Vérteserdő Zrt.

 

A Vérteserdő Zrt. kéri az erdőlátogatókat, hogy vadászterületein a vadállomány nyugalmának biztosítása érdekében szeptember 10. és október 10., valamint szeptember 10. és október 31. között naponta 09.00 - 16.00 óra időszakra tervezzék az erdőterületek látogatását. Kiemelik, hogy a parkerdők és az országos kéktúra útvonala a jelzett időszakon kívül is szabadon látogatható.

  • Az alábbi linken elérhető az érintett területekhez a térképes segédlet.

 

 

KASZÓ Zrt.

 

A KASZÓ Zrt. által kezelt területeken augusztus 25. és október 30. között délután 15:00 és reggel 09:00 óra között erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben.

Az erdőlátogatási korlátozás nem érinti az alábbi területeket: Lombkorona Tanösvény, Fafaj- és Vadismereti Tanösvény, Vadaspark, Dr. Marián Miklós sétány.

  • A korlátozás területét jelző térkép ide kattintva érhető el.

 

SEFAG Zrt.

 

A SEFAG Zrt. által haszonbérelt vadászterületeken, azon belül az általa vagyon kezelt erdőterületeken erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe az alábbi időpontokban:

  • 2022. augusztus 20. – szeptember 20. között 15.00 órától 09.00 óráig a SEFAG Zrt. Lábodi Vadászterületén,
  • 2022. szeptember 1. – szeptember 30. között 15.00 órától 09.00 óráig a SEFAG Zrt. minden további vadászterületén.

A korlátozás által érintett területeket jelölő térkép ide kattintva érhető el.

 

 

 

Mecsekerdő Zrt.

 

A Mecsekerdő Zrt. 2022. szeptember 1-től szeptember 30-ig minden nap 16:00 és másnap reggel 09:00 között esti és éjszakai részleges erdőlátogatási korlátozást rendel el az alábbi területeken:

  • a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterületein,
  • a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,
  • az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek), továbbá
  • a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén.

A korlátozás nem érint több túraútvonalat, tanösvényt, kirándulóhelyet. Ezek listája, valamint a korlátozás által érintett területek térképe ide kattintva található.

 

 

Gemenc Zrt.

 

A  Gemenc Zrt. a vagyonkezelésében levő erdőterületeken 2022. augusztus 26-tól szeptember 30-ig délután 15:00 óra és másnap reggel 09:00 óra között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el.

A korlátozás az alábbi területeket érinti: Gemenc, Sötétvölgy, Gurovica, Bátaapáti, Mórágy, Karapancsa, Hajós, Lenes

Az érintett területek térképei és a korlátozás részletei ide kattintva találhatók.

 

 

VERGA Zrt.

 

A Keleti-, és a Déli-Bakony erdeiben gazdálkodó VERGA Zrt. erdőlátogatási korlátozást vezet be a  vadászterületeire. A korlátozás szeptember 1. és október 15. között kerül bevezetésre, délután 16 órától reggel 9 óráig. Az érintett területeket jelölő térkép ide kattintva érhető el.

 

 

Bakonyerdő Zrt.

 

A Bakonyerdő Zrt. által kezelt erdőterületeken is erdőlátogatási korlátozás várható az alábbiak szerint:

  • a Balatonfüredi és Bakonybéli Erdészet által kezelt területeken 2022. szeptember 01. és szeptember 30. között naponta 16.00 - 09.00 óra között
  • a Farkasgyepűi, Devecseri, Pápai, Bakonyszentlászlói Erdészet által kezelt területeken 2022. szeptember 01. és október 30. között naponta 16.00 - 09.00 óra között.

Kérik továbbá, hogy túrák, kirándulások során csak a kijelölt turistaútvonalakat használjuk.

 

 

VADEX Mezőföldi Zrt.

 

Erdőlátogatás korlátozás lép érvénybe 08.25. - 09.30. között a Sárszentágotai erdőtömbben. Részletek és térkép ide kattintva található.

 

 

Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

 

Erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. által kezelt erdőterületeken  2022. szeptember 1 – 29-ig délután 15:00 órától reggel 09:00 óráig.

A korlátozás által érintett településhatárok: Tapolca, Nyirád, Zalahaláp, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Sümeg, Uzsa.

 

 

Veszprém

 

Az alábbi poszt alapján szeptember 1. és szeptember 30. között naponta délután 15:00 és reggel 09:00 óra között erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe.

Az érintett településhatárok: Tótvázsony, Nemesvámos, Veszprém, Márkó, Bánd, Csatár-hegy.

 

 

 

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2022. augusztus 30.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre Kutyás barangolások - Varázslatos túra Pilisszentkeresztről Dobogókőre
Kétségtelenül beköszöntött az ősz, a hűvösebb levegővel végre megjelentek a sárga falevelek is. Az erdőnek kikelettől lombhullásig megvan a maga varázsa, a tavaszi rügyfakadás és az őszi aranyosan csillogó lombkoronák időszaka mégis kihagyhatatlan a repertoárból. Kellemes, beszélgetős túrára készülünk - és valóban, az útvonal, a színpompás erdő hatása lélekemelő.

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja Közönségsiker volt az idei Kéktúrázás napja
Hagyományosan október második szombatján tartják a Kéktúrázás napját - idén több mint 3300 kéktúrázó együtt, egy időben, szervezetten túrázott a hazai három kéktúrán.

2022 őszén is ebzárlatot rendelnek el – az összes tudnivaló és érintett település egy helyen! 2022 őszén is ebzárlatot rendelnek el – az összes tudnivaló és érintett település egy helyen!
2022 őszén sem marad el a rókák veszettség elleni vakcinázása: október 1-től kell számítani korlátozásokra az ország több területén is.

Őszi túrázás kutyával - erre figyelj! Őszi túrázás kutyával - erre figyelj!
Talán a legjobb időszak egy hosszabb séta vagy túra számára a kora ősz. Nincs már hőség, és ha szerencsénk van, kellemes napsütés kíséri utunkat. Nem érdemes otthon maradni, vár a természet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Hírstart AEGON Magyarország Zrt. Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül! Hírek - Címlapon
Boldog a kutyám? Íme 16 jel, melyből kiderül!
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat Hírek - Címlapon
Az a fránya kutyaszag... 7 tipp, hogy csökkentsük a kellemetlen szagokat