A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Az év kutyás fotói 2022

Nehéz dolga volt a zsűrinek: 50 országból több mint 1400 fénykép érkezett „Az év kutyás fotója” pályázatra 2022-ben.


2023. január 19., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Az Év Nemzetközi Kutyafotósa versenyen évről-évre megmérettetheti magát minden profi és amatőr fotós az egész világról. Ez a kezdeményezés az első olyan, amin kizárólag kutyás fotókkal lehet nevezni és a nyertesek pénzdíjazásban is részesülnek.A Kutyafotózás Verseny szervezői havonta adnak lehetőséget profi, amatőr és diák fotósoknak, hogy zsűriztessék képeiket. Valamint megrendezik az „Év Kutyafotósa” versenyt is. Céljuk, hogy lehetőséget adjanak a tehetséges fotósoknak a bemutatkozásra és segítsék fejlődésüket a tapasztalt és kiváló zsűri visszajelzései által.
 

A versenyeken bármilyen fotós háttérrel lehet nevezni, a képek száma nincs limitálva, csupán azt kérik, hogy egy képet csak egyszer indítson a résztvevő.
A következő kategóriákban lehet indulni: portré és tájkép; akció; stúdió fotó; kutyák és emberek kapcsolata.
Minden résztvevőnek nevezési díjat kell fizetnie az indulásért. A befolyt összegekből a nyertesek fejlődését támogatják, valamint a verseny életben tartását segítik.
A négy kategória nyertesei fejenként €500 pénzjutalomban részesülnek.
 

A zsűri a következő neves fényképészekből áll össze:

 

 

Zsűritagok: Audrey Bellot, Claudio Picolli, Anne Geier
Zsűritagok: Audrey Bellot, Claudio Picolli, Anne Geier 
Forrás: www.dogphotographyawards.comAudrey Bellot – A tehetséges 24 éves fotós 2018-ban specializálódott kutyaportrék készítésére. Világszerte vezet fotós workshop-okat és egyéni mentoráltakkal is foglalkozik, amellett, hogy egyéni fényképezést is vállal gazdik és kutyusaik számára.

 

Claudio Picolli – Az olasz fényképész 4 kutyussal osztja meg az életét. Név szerint: Leep, Tris, Chester és Jill. Ő Nikon nagykövete és a Nikon fényképésziskolájában a „kutyák akcióban” téma oktatója. Ezen kívül világszerte vezet fotós workshop-okat és egyéni mentoráltakkal is foglalkozik. Számos díjat elnyert az évek folyamán a legrangosabb fotós versenyeken.
 

Anne Geier – Osztrák fotós, 10 éve fordította figyelmét a kuyafotózásra, azóta számos tapasztalattal lett gazdagabb. Imádja a kutyusokat a természetben fotózni. Szenvedélye átjön képein, amik különleges atmoszférát sugároznak. A téma iránti szenvedélyét első kutyusa Cindy ébresztette fel benne. Jelenleg két négylábúval osztja meg életét. Ők Yuri és Finn, akiket Romániában talált kóborként. A mai napig ők a legnagyobb inspiráció Anne számára.

 

Zsűritagok: Travis Patenaude, Iza Łyson, Heike Willers
Zsűritagok: Travis Patenaude, Iza Łyson, Heike Willers
Forrás: www.dogphotographyawards.com

 

Travis Patenaude – Amerikai stúdió fotós, aki lélekteli, érzelmes, drámai fotóiról híres, amiknek fő témái a spanyol vadászkutyák. Első Galgoját, Leena-t örökbefogadta. Vele kezdődött a fotózás iránti rajongása. Feleségével, Amandával 2013 óta örökbefogadó csoportot vezetnek Galgo-k számára.
Küldetésének tekinti, hogy képeivel felhívja a figyelmet a Galgo-k nehéz sorsára. Erről a témáról bővebben ide kattintva olvashattok.
 

Iza Łyson – Noha még csak alig 25 éves, élete felében már kutyákat fotózott. Az elmúlt 6 évben elsősorban tájképeken mutatott be kutyusokat. A Sony World Photography Awards versenyen „Mozgás” kategóriában egyik képével elnyerte a fődíjat.
3 kutyussal osztja meg életét: egy Golden Retriever-rel és két Border Collie-val. Amikor csak ideje engedi fogja a kameráját és kutyáit, hogy beutazza velük Európát és mindenhol csodás képeket készítsen róluk és társaikról.
 

Heike Willers – 1994-ben kezdődött fotós pályafutása Németországban. Kutyafotós karrierje 2011-ben indult, természetesen saját kutyusa – Molly - inspirálásra. Kedvenc témái: „Kutyák a városban” és „Kutyák a studióban”.
Munkáit több neves versenyen is elismerték már.
 

2022-ben a kategóriák legjobb fotóinak a következőket ítélték:
 

Portré, tájkép:

 

Portré, tájkép kategória: Dalia Fichmann: A lavina-mentőkutya
Portré, tájkép kategória: Dalia Fichmann: A lavina-mentőkutya 
Forrás: www.dogphotographyawards.com

 

 1. helyezett: Dalia Fichmann: A lavina-mentőkutya
 2. helyezett: Sophia Hutchinson: Első sétám Amber-rel
 3. helyezett: Joannie Liu: Grönland-i kutyák
   

Akció:

 

Akció kategória: ifj Francesco Mura: Ő Bagheera
Akció kategória: ifj Francesco Mura: Ő Bagheera
Forrás: www.dogphotographyawards.com

 

 1. helyezett: ifj Francesco Mura: Ő Bagheera
 2. helyezett: Kjara Kocbek: Szlovéniai tréning napkeltekor
 3. helyezett: Julia Haßelkuß: Norvégiai vakáció
   

Stúdió:

 

Studió kategória: Su Kaye: Szép kilátás
Studió kategória: Su Kaye: Szép kilátás
Forrás: www.dogphotographyawards.com

 

 1. helyezett: Su Kaye: Szép kilátás
 2. helyezett: Jane Thomson: Mimi háttere
 3. helyezett: Daniela Schmid: Új élet
   

 

Kutyák és emberek:

 

Kutyák és emberek kategória: Sabrina Theden: Határtalan szertet
Kutyák és emberek kategória: Sabrina Theden: Határtalan szertet
Forrás: www.dogphotographyawards.com

 

 1. helyezett: Sabrina Theden: Határtalan szertet
 2. helyezett: Sarah Ebner: Jóbarátok
 3. helyezett: Russell Charters: Együtt a strandon

Forrás: dogphotographyawards.com
Indexkép forrás: dogphotographyawards.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra? Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra?
Számtalan állattartótól hallani, hogy kedvencük halála rosszabb volt, mint saját szüleié. Ez egyesek számára istenkáromlónak hangzik, de sokak számára ez a hideg valóság. Úgy dönteni, hogy elaltatunk egy szeretett kicsi állatot, zsigerbe vágó, gyilkos és erkölcstelen érzés lehet. A családok úgy érezhetik, hogy cserbenhagyják kedvencüket, vagy a legjobb barátjuk halálát okozzák. Megfeledkeznek arról, hogy az eutanázia olyan ajándék, amely megfelelő időben történő alkalmazásával megakadályozható házi kedvence testi, valamint a család érzelmi szenvedése. Ennek a folyamatnak a legnehezebb része a tényleges döntés meghozatala, éppen ezért naponta hangzik el a kérdés: „Doki, honnan fogom tudni, mikor jön el az idő?”

Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni 6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni
Lusták, nem valami eszesek és könnyen elhíznak? Csupán néhány feltételezés a termetes bundásokról, amit bárki megcáfolhat, aki kicsit is ismeri őket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Praktiker MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Megosztotta takaróját az örökbefogadott kutya egy kóborkával Hírek - Címlapon
Megosztotta takaróját az örökbefogadott kutya egy kóborkával
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket Hírek - Címlapon
Újra tesztelte a NÉBIH a kullancsok elleni nyakörveket