A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

140 menhelyi kutya karácsonya

Maroknyi önkéntesekből álló csapat vállalkozott, hogy megsétáltat 140 menhelyi kutyust karácsony napján, az Estepona város fölötti dombokon, Spanyolországban.


2023. január 18., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat.
Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket. 

Az ADANA Állatmenhely csapata nem kisebb célt tűzött ki maga elé mint, hogy mind a 140 gondozásukban lévő kutyát elvigyék egy karácsonyi sétára, amíg a csapat másik fele kitakarítja a kenneleket, hogy a visszatérőket tiszta kuckó és ünnepi lakoma várja.

Ian Ryles és önkéntestársa, amint megérkeztek egyből kedvenc kenneljük felé vették az irányt, amiben a legnagyobb, legcsibészebb kutyák laknak. Név szerint: Ramon, Sasha, Ding, és Lucky.

 

 

Ramon, Sasha, Ding, Lucky
Ramon, Sasha, Ding, és Lucky
Forrás: www.boredpanda.com

 

 

Ahogy lefelé sétálnak a dombról észrevehető, hogy más önkéntesek kitérnek a gondjukra bízott négylábúakkal ennek a négy félelmetes szörnynek az útjából. Abszolút helyes lépés, de ugyanakkor nagyrészt szükségtelen is, mivel szinte egyikben sincs agresszió. Ramon játszani akar, Sasha és Ding barátkozni, és Lucky… nos, Lucky valószínűleg csak több alattvalóra vágyik, hogy előadja a társadalom végét, és bevezesse az anarchiát, amelyet annyira élvez.

 

Miután a négytagú bandát megsétáltatták, megetették, visszaviszik őket a kennelbe. De ekkor még nem ér véget a munkájuk. Wolfy-n és Janell-en a sor, akik a hatalmas és gyönyörű kutyák további példái.

 

 

Wolfy
Wolfy
Forrás: www.boredpanda.com

 

 

Az ADANA legtöbb kenneljében barátságos és kiválóan szocializált kutyák sokasága él összezárva. Az önkéntesek egymást között azzal viccelődnek, hogy sétánál a trükk az, hogy nem kell megcélozni egy kutyát, hanem egyszerűen be kell dugni a pórázt és a nyakörvet a szőrös testek közé, amelyek boldogan és izgatottan zsonganak körül, és meglátod, hogy aznap ki akad a horgodra.

 

Ian és önkéntestársai tudják, hogy mennyire fontos a szolgálat, amit teljesítenek. Éppen ezért újév napján is mennek sétáltatni pont úgy, ahogy megannyi más alkalommal is, amikor csak idejük engedi.

 

 

Janell
Janell
Forrás: www.boredpanda.com

 

 

A kutyusok számára a látogatók érkezése mindig hatalmas esemény. Hát még, amikor olyan valakik érkeznek, akik haza is szeretnék vinni az egyik bentlakót. Olyankor mindenki felsorakozik a kennelrácsokhoz és onnan üdvözölik az érdeklődőket.

 

Az ADANA-nál is az a szomorú tapasztalat, hogy minél nagyobb testű egy kutya annál nehezebb neki új otthont találni, függetlenül a természetétől. Pedig sokszor a legnagyobb termetű kutyák rendelkeznek a legszebb belsővel. 
Az önkéntesek feladata, hogy jóllakottan, biztonságban és egészségben tartsák őket, és annyi szeretet adjanak nekik, amennyit csak lehetséges a rövidek ott töltött idő alatt. Egészen addig amíg meg nem találják számukra az igazi családot, vagy az ő szívük el nem vezeti őket  a menhely egyik lakójához.

 

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Kedves és hűséges kisugárzásának köszönhetően szívből átérezzük a bennünket összekötő, ősidőktől eredő szeretetet.

Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz? Kutyakennel – isteni találmány vagy ördögi eszköz?
Az alapvető probléma szerintem ott van, hogy mi humanoidok emberként gondolkozunk. Nekünk persze gondot jelentene, ha egy relatív picike helyre bezárva kellene órákat eltöltenünk. Bár ezt is inkább úgy gondolom, hogy a hozzáállásunkon múlik az egész.

14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya 14 sikertelen örökbeadás után találta meg álmai otthonát Ronny, a nagyra nőtt kölyökkutya
Az imádnivaló melák mindenkinek belopta magát a szívébe, mégis időbe telt, mire rátalált az Igazi Gazdi.

Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket Itt az újabb bizonyíték, miért szeretjük jobban kedvenceinket, mint az embereket
Egy kutatás szerint mélyebben együtt érzünk azokkal, akik nem tudják megvédeni önmagukat, és az irántuk érzett szeretetünk is erősebb.

Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra? Honnan tudhatom, hogy itt az idő a búcsúra?
Számtalan állattartótól hallani, hogy kedvencük halála rosszabb volt, mint saját szüleié. Ez egyesek számára istenkáromlónak hangzik, de sokak számára ez a hideg valóság. Úgy dönteni, hogy elaltatunk egy szeretett kicsi állatot, zsigerbe vágó, gyilkos és erkölcstelen érzés lehet. A családok úgy érezhetik, hogy cserbenhagyják kedvencüket, vagy a legjobb barátjuk halálát okozzák. Megfeledkeznek arról, hogy az eutanázia olyan ajándék, amely megfelelő időben történő alkalmazásával megakadályozható házi kedvence testi, valamint a család érzelmi szenvedése. Ennek a folyamatnak a legnehezebb része a tényleges döntés meghozatala, éppen ezért naponta hangzik el a kérdés: „Doki, honnan fogom tudni, mikor jön el az idő?”

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel? Hírek - Címlapon
Fagyálló mérgezés kutyáknál – Miről ismerhetjük fel?
A kutyák szívférgességének elterjedését mérik fel a kutatók, melyhez a lakosság segítségét kérik Hírek - Címlapon
A kutyák szívférgességének elterjedését mérik fel a kutatók, melyhez a lakosság segítségét kérik