A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

140 menhelyi kutya karácsonya

Maroknyi önkéntesekből álló csapat vállalkozott, hogy megsétáltat 140 menhelyi kutyust karácsony napján, az Estepona város fölötti dombokon, Spanyolországban.


2023. január 18., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




Ritkán szoktunk így belegondolni, de egy menhelyi kutyusnak, - akinek egész napja a rácsok mögött telik arra várva, hogy végre valaki a kennel előtt elsétálva meglátja benne a csodát – bizony a nap fénypontja, amikor kiszabadulva önfeledten szaglászhat, sétálhat.
Érthető hát a négylábúak izgatottsága, amikor az önkéntesek megjelentek, hogy sétálni vigyék őket.



 

Az ADANA Állatmenhely csapata nem kisebb célt tűzött ki maga elé mint, hogy mind a 140 gondozásukban lévő kutyát elvigyék egy karácsonyi sétára, amíg a csapat másik fele kitakarítja a kenneleket, hogy a visszatérőket tiszta kuckó és ünnepi lakoma várja.

Ian Ryles és önkéntestársa, amint megérkeztek egyből kedvenc kenneljük felé vették az irányt, amiben a legnagyobb, legcsibészebb kutyák laknak. Név szerint: Ramon, Sasha, Ding, és Lucky.

 

 

Ramon, Sasha, Ding, Lucky
Ramon, Sasha, Ding, és Lucky
Forrás: www.boredpanda.com

 

 

Ahogy lefelé sétálnak a dombról észrevehető, hogy más önkéntesek kitérnek a gondjukra bízott négylábúakkal ennek a négy félelmetes szörnynek az útjából. Abszolút helyes lépés, de ugyanakkor nagyrészt szükségtelen is, mivel szinte egyikben sincs agresszió. Ramon játszani akar, Sasha és Ding barátkozni, és Lucky… nos, Lucky valószínűleg csak több alattvalóra vágyik, hogy előadja a társadalom végét, és bevezesse az anarchiát, amelyet annyira élvez.

 

Miután a négytagú bandát megsétáltatták, megetették, visszaviszik őket a kennelbe. De ekkor még nem ér véget a munkájuk. Wolfy-n és Janell-en a sor, akik a hatalmas és gyönyörű kutyák további példái.

 

 

Wolfy
Wolfy
Forrás: www.boredpanda.com

 

 

Az ADANA legtöbb kenneljében barátságos és kiválóan szocializált kutyák sokasága él összezárva. Az önkéntesek egymást között azzal viccelődnek, hogy sétánál a trükk az, hogy nem kell megcélozni egy kutyát, hanem egyszerűen be kell dugni a pórázt és a nyakörvet a szőrös testek közé, amelyek boldogan és izgatottan zsonganak körül, és meglátod, hogy aznap ki akad a horgodra.

 

Ian és önkéntestársai tudják, hogy mennyire fontos a szolgálat, amit teljesítenek. Éppen ezért újév napján is mennek sétáltatni pont úgy, ahogy megannyi más alkalommal is, amikor csak idejük engedi.

 

 

Janell
Janell
Forrás: www.boredpanda.com

 

 

A kutyusok számára a látogatók érkezése mindig hatalmas esemény. Hát még, amikor olyan valakik érkeznek, akik haza is szeretnék vinni az egyik bentlakót. Olyankor mindenki felsorakozik a kennelrácsokhoz és onnan üdvözölik az érdeklődőket.

 

Az ADANA-nál is az a szomorú tapasztalat, hogy minél nagyobb testű egy kutya annál nehezebb neki új otthont találni, függetlenül a természetétől. Pedig sokszor a legnagyobb termetű kutyák rendelkeznek a legszebb belsővel. 
Az önkéntesek feladata, hogy jóllakottan, biztonságban és egészségben tartsák őket, és annyi szeretet adjanak nekik, amennyit csak lehetséges a rövidek ott töltött idő alatt. Egészen addig amíg meg nem találják számukra az igazi családot, vagy az ő szívük el nem vezeti őket  a menhely egyik lakójához.

 

 

 

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: Facebook

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni? Miért szeret a kutyám a ruháimon aludni?
Hihetetlenül aranyosak tudnak lenni, ahogy kényelmes fekhelyet keresgélve egyszer csak felfedezik pólónkat, pulóverünket vagy nadrágunkat az ágyon, és már indulnak is, hogy odakucorodjanak. De miért is szeretnek a ruháinkon pihenni?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az év kutyás fotói 2022 Hírek - Címlapon
Az év kutyás fotói 2022
A kutyák szívférgességének elterjedését mérik fel a kutatók, melyhez a lakosság segítségét kérik Hírek - Címlapon
A kutyák szívférgességének elterjedését mérik fel a kutatók, melyhez a lakosság segítségét kérik