A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűzoltók mentették meg a kutyát, miután felkergetett egy mókust a fára, és nem tudott lejönni

2023. január 20., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




„Hogy kerültem én ide?” - pislogott lefelé a kutya a faágak rejtekéből...



 

„Hát ez tutira nem egy macska a fán...” - írták az idaho-i tűzoltók, miután egy nagyon nem mindennapi esethez riasztották őket. El sem hitték először, amikor meghallották a vonal másik végén, hogy mit, vagyis kit kellene leszerkeszteni egy fa tetejéről. Igen, egy kutyát...

 

Történt ugyanis, hogy Izzy, a husky-bull keverék észrevett egy mókust (egy MÓKUST!), és a benne rejlő ragadozó azonnal feléledt; a vadászat eredménye azonban még őt is meglepte. Akkora igyekezettel száguldott a rágcsáló után – aki hogy hogy nem, a legközelebbi fán keresett menedéket -, hogy pillanatok alatt a fa tetején találta magát.

 

 

Hogy kerültem én ide? - Kérdezhette a kutya a fa tetején
Hogy kerültem én ide? - Kérdezhette a kutya a fa tetején
Fotó: Facebook/CaldwellFireIdaho

 

 

A kiérkező rendőrök és tűzoltók is győzték elrejteni mosolyukat, amikor meglátták a kétségbeesett ebet. Ilyen esettel még ők sem találkoztak eddig, az évek során persze már szép számmal mentettek meg fán rekedt macskákat, de hogy egy kutya?

 

Egyáltalán hogy jutott fel oda? Mindenesetre megkezdték a szokásos eljárást, feltámasztották a létrát, elindultak a kutyáért, miközben gazdája odalentről kedvesen biztatta Izzyt. Kellett hozzá némi bátorítás és jó adag szerencse is, mire megmoccant, és hagyta, hogy a tűzoltó lehozza, hiszen eléggé meg volt szeppenve odafent.

 

 

Tűzoltók hozták le a kutyát a fa tetejéről
Tűzoltók hozták le a kutyát a fa tetejéről
Fotó: Facebook/CaldwellFireIdaho

 

 

„Legközelebb talán nem lesz ennyire kitartó” - írták reménykedve a mellékelt képekhez a tűzoltók. Tévedtek... Miután jóízűen elropogtatott egy adag eledelt, Izzy készen állt az újabb kalandra. Indult volna vissza, látszott rajta, hogy végig az járt a buksijában: „csak meg kellene fogni azt a mókust”.

 

„Már az alomban is kitűnt testvérei közül, ő volt a legnagyobb bajkeverő. Most sem tanulta meg a leckét, másnap reggel ott nyüszített az ajtónál, hogy engedjük ki mókust kergetni” - tette hozzá a kommentek között Izzy gazdája, Christina Danner.

 

 

Izzy kutya evett egy kis tápot, aztán ment volna vissza mókust kergetni
Izzy kutya evett egy kis tápot, aztán ment volna vissza mókust kergetni
Fotó: Facebook/CaldwellFireIdaho

 

 

A mókusok, madarak, kisállatok és mozgó dolgok sok kutyából ösztönösen is előhozzák a vadászt. Izzy esete szerencsésen végződött, de ugyanígy kirohanhatott volna az útra is, ahol baleset éri. Ha tudjuk, hogy kedvencünk is szívesen kergetne bármit, amit megpillant (lehet az egy biciklis is), kérjünk tanácsot szakembertől, hogy megelőzhessük a bajt.

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/CaldwellFireIdaho

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Hogyan járul hozzá a szimatolás kutyád egészségéhez? Hogyan járul hozzá a szimatolás kutyád egészségéhez?
Egy kutatás szerint nemcsak szellemileg és érzelmileg fontos a kutya számára, hogy szimatolhasson, de még fizikai egészségét is segít megőrizni. Tudj meg többet!

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog? Hogyan válasszak olyan játékot a kutyámnak, amilyet ő is szeretni fog?
Gömbölyű, pattogós, csipogós vagy sípolós, rágcsálható… Bármilyen is legyen a kedvenc játékszere, látványára kutyánk tekintete egyből felcsillan. Mire figyeljünk, amikor a megfelelőt keressük?

Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat? Miért szeretik olyan nagyon a kutyák a különféle hangokat adó, sípolós, csipogós játékokat?
Elég egyetlen csippanás, és kedvencünk teljesen odáig lesz a játéktól? Vajon mi lehet a titka?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker Ebugatta Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Veszélyes a túrázás a havas hegyekben: Lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában Hírek - Címlapon
Veszélyes a túrázás a havas hegyekben: Lezárják a Kékestetőre vezető mellékutakat a Mátrában
Az év kutyás fotói 2022 Hírek - Címlapon
Az év kutyás fotói 2022