A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betlehemi jászolban keresett menedéket egy kóbor kutya

2019. december 19., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Megható jelenet egy dél-olaszországi kisvárosban: egy közterületre kihelyezett kis betlehemben talált menedékre egy kóbor kutya.A szeret ünnepéhez közeledve jelentéssel bíró díszek, jelképek is kikerülnek a városokban, mint a kisebb-nagyobb betlehemek is. Sok helyen klasszikus megjelenésű a jászol: a szereplőket megformáló szobrok alá szalma kerül, egy kis féltető alatt húzódik meg a jelenet, az egész istállócska pedig legalább egy, de több helyen akár három oldalról is zárt.

 

Nem csoda hát, hogy egy-egy állat meglátja benne a tökéletes "otthont". Nem először válik szívmelengető (ugyanakkor végtelenül szomorú) jelent helyszínévé a közterekre felállított betlehem: jó pár évvel ezelőtt egy brazíliai kisváros kóbor kutyája a Jézuska jászlában lelt menedékre karácsony előtt.

 

Ezúttal Dél-Olaszországban kaptak lencsevégre egy betlehemi istállócskában pihenő kóbor kutyát. Ahogy a történet szerint Mária és József menedékre leltek az istállóban, úgy lelt most búvóhelyre a kóbor kutya is a szobrok mellett, a puha szalmában.

 

 

Betlehemi jászolban keresett menedéket a kóbor kutya
Betlehemi jászolban keresett menedéket a kóbor kutya
Fotó: lastampa.it

 

 

Sajnos arra vonatkozóan nem áll rendelkezésre pontos információ, mi lett a kóbor kutyával: az interneten vírusként terjedő fotó alatt sokan jelentkeztek, hogy befogadnák, ám egyelőre még nem sikerült befogni a kóborló ebet. Bízunk benne, hogy talán már szerető családra lelt, és egy igazi otthont kaphatott karácsonyra!

 

 

 

A megható jelenet emlékeztet minket, miről is szól valójában a karácsony. Álljunk meg a nagy készülődésben, rohanásban egy pillanatra, és gondolkodjunk el ezen…

 

 

 

Forrás: lastampa.it

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében Újra lehet állatot befogadni a négylábú szeretetfutár akció keretében
A Rex Kutyaotthon Alapítvány a karácsony közeledtével idén is meghirdeti a négylábú szeretetfutár elnevezésű kezdeményezését, amelynek keretében december végéig gazdátlan kutyákat és macskákat fogadhatnak be egyedül élő emberek.

Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában Sorban állnak a kutyák az eledelért Ukrajnában
Szokatlan látványra lett figyelmes egy állatvédő önkéntes: a kutyák sorban álltak az utcán. Egymás mögött várakoztak nyugodtan, türelmesen – a négylábúak a kihelyezett etetőállomás előtt várták, hogy sorra kerüljenek.

Fantasztikus átalakuláson ment keresztül a mentett kutya – most ő kampányol a kóbor társai megsegítéséért Fantasztikus átalakuláson ment keresztül a mentett kutya – most ő kampányol a kóbor társai megsegítéséért
Állatok világnapja alkalmából Spoti kutya kóbor társaira hívja fel a figyelmet! Sajnos rengeteg kutya és macska az utcán tölti a hideg őszi és fagyos téli napokat. Nincs gazdájuk. Nekik szeretne segíteni Spoti.

Elveszett kutya: 5 tipp, mit tegyél, ha még nem lett meg! Elveszett kutya: 5 tipp, mit tegyél, ha még nem lett meg!
Szilveszterkor sajnos ugrásszerűen megnő a kóbor kutyák száma, sokuk menekülni próbál a tűzijátékok, petárdák hangja elől. Sok állat nem kerül meg az elkövetkező pár napban: feladni azonban nem szabad, többször is előfordult, hogy akár hónapok, vagy évek elteltével került meg az elcsatangolt kutya!

Karácsony este egy táskában dobtak ki öt kölyköt – megtalálóik fogadták örökbe őket Karácsony este egy táskában dobtak ki öt kölyköt – megtalálóik fogadták örökbe őket
A karácsony szelleme a négy rendőrt is magával ragadta, ahogy meglátták a táska alján lapuló öt apróságot.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n!
Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Hírek - Címlapon
Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak