A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Betlehemi jászolban keresett menedéket egy kóbor kutya

2019. december 19., 14:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Megható jelenet egy dél-olaszországi kisvárosban: egy közterületre kihelyezett kis betlehemben talált menedékre egy kóbor kutya.



A szeret ünnepéhez közeledve jelentéssel bíró díszek, jelképek is kikerülnek a városokban, mint a kisebb-nagyobb betlehemek is. Sok helyen klasszikus megjelenésű a jászol: a szereplőket megformáló szobrok alá szalma kerül, egy kis féltető alatt húzódik meg a jelenet, az egész istállócska pedig legalább egy, de több helyen akár három oldalról is zárt.

 

Nem csoda hát, hogy egy-egy állat meglátja benne a tökéletes "otthont". Nem először válik szívmelengető (ugyanakkor végtelenül szomorú) jelent helyszínévé a közterekre felállított betlehem: jó pár évvel ezelőtt egy brazíliai kisváros kóbor kutyája a Jézuska jászlában lelt menedékre karácsony előtt.

 

Ezúttal Dél-Olaszországban kaptak lencsevégre egy betlehemi istállócskában pihenő kóbor kutyát. Ahogy a történet szerint Mária és József menedékre leltek az istállóban, úgy lelt most búvóhelyre a kóbor kutya is a szobrok mellett, a puha szalmában.

 

 

Betlehemi jászolban keresett menedéket a kóbor kutya
Betlehemi jászolban keresett menedéket a kóbor kutya
Fotó: lastampa.it

 

 

Sajnos arra vonatkozóan nem áll rendelkezésre pontos információ, mi lett a kóbor kutyával: az interneten vírusként terjedő fotó alatt sokan jelentkeztek, hogy befogadnák, ám egyelőre még nem sikerült befogni a kóborló ebet. Bízunk benne, hogy talán már szerető családra lelt, és egy igazi otthont kaphatott karácsonyra!

 

 

 

A megható jelenet emlékeztet minket, miről is szól valójában a karácsony. Álljunk meg a nagy készülődésben, rohanásban egy pillanatra, és gondolkodjunk el ezen…

 

 

 

Forrás: lastampa.it

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

„Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog „Szeretnék otthonra találni...” Csak ennyit kért karácsonyra a beteg bulldog
Szívéből szólt a kívánság. Megható videó!

Karácsonyfadíszítés kutyussal – a kutyatréner tippjei Karácsonyfadíszítés kutyussal – a kutyatréner tippjei
Kutyás díszekkel ékítem az ágakat? Vagy együtt díszítem kutyatársammal szenteste a plafonig érő, gyantaillatú fát (jó, műfenyőt, ami mellett természetesen illatgyertya adja a gyerekkorunkból jól ismert finom illatot)? Bármelyikről is legyen szó, van néhány sarkalatos pont, amiknél előzetes átgondolás hiányában a díszítés minimum komédiába fulladhat vagy könnyen nem várt fordulatot vehet.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Karácsonyi veszedelmek a kutyáink számára - Egy állatorvos tanácsai Karácsonyi veszedelmek a kutyáink számára - Egy állatorvos tanácsai
Milyen veszélyek leselkednek kedvenceinkre a karácsonyi készülődés és az ünnep ideje alatt? És ami még fontosabb: hogyan védhetjük ki ezeket a veszélyeket, és előzhetjük meg a baleseteket? Dr. Piller Pálma állatorvos osztja meg velünk tapasztalatait és tanácsait!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Beagle Club Online Hírstart Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n! Hírek - Címlapon
Mutasd meg legjobb kutyás képed és nyerj! Fotópályázat a Kutyabarathelyek.hu-n!
Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak Hírek - Címlapon
Karácsonyi rohanás - ajándékötletek kutyáknak