A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit

2023. január 06., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az állatkínzó nőt a Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – ezután a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat tíz évre tiltsák el az ebtartástól, ezért polgári úton folytatódik az ügy. 

Súlyosan elhanyagolta, majd magára hagyta kutyáit egy lakatlan ingatlanon a nő, emiatt bíróság elé került. A büntetőbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség közjogi szakága keresetet nyújtott be, hogy a bíróság az alperest tiltsa is el tíz évre az ebtartástól, így az ügy polgári úton folytatódik.

 

Az alábbiakban olvasható az Ügyészség közleménye:

 

A nővel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség emelt vádat ez év szeptemberében, miszerint 2019 júliusában két már meglévő kutyája mellé örökbe fogadott még egy ebet. Bátonyterenyei családi házában gondozta őket, ahonnan 2020-ban elköltözött és a kutyákat az üresen álló ingatlanban hagyta. Egy ideig napi rendszerességgel visszajárt hozzájuk, majd egyre ritkábban és 2021 októberétől az állatokat élelem és víz nélkül végleg sorsukra hagyta.

 

A magukra maradt, alultáplált kutyákat a vádlott szomszédja alkalmanként megetette, mindaddig, míg az örökbe fogadott kutya vissza nem került az örökbefogadást figyelemmel kísérő alapítványához, a másik kutyát állatbarátok fogadták be. A vádlott harmadik kutyája korábban öreg koránál fogva elpusztult.

 

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat két rendbeli, elhagyással elkövetett állatkínzás vétsége miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

A járásbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség keresetet nyújtott be a nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság az alperest tíz évre tiltsa el az ebtartástól, mert az állatokkal szemben olyan bánásmódot alkalmazott, ami alkalmas volt arra, hogy azoknak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást okozzon, vagy pusztulásukhoz vezessen. A szabadon kóborló, oltatlan kutyáknál fennállt a megbetegedés vagy baleset bekövetkezésének reális esélye is.

 

Az ügy polgári jogi úton folytatódik, mely során felperesként az ügyészség jár el a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

 

 

A közérdekvédelmi szakterületen dolgozó ügyészek munkájáról közérthetően ide kattintva olvasható.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság Kölyökkutyákat kivégző férfi ellen ítélt a bíróság
A férfi négy kölyökkel végzett – az ötödik kiskutya csodával határos módon menekült csak meg. Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélt a Siklósi Járásbíróság az állatkínzót.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntették a férfit, aki drónokkal segít megtalálni az elveszett kutyákat Hírek - Címlapon
Kitüntették a férfit, aki drónokkal segít megtalálni az elveszett kutyákat
Miért van nagyobb követőtábora a kis kedvenceknek manapság? Hírek - Címlapon
Miért van nagyobb követőtábora a kis kedvenceknek manapság?