A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit

2023. január 06., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Az állatkínzó nőt a Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – ezután a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat tíz évre tiltsák el az ebtartástól, ezért polgári úton folytatódik az ügy.



 

Súlyosan elhanyagolta, majd magára hagyta kutyáit egy lakatlan ingatlanon a nő, emiatt bíróság elé került. A büntetőbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség közjogi szakága keresetet nyújtott be, hogy a bíróság az alperest tiltsa is el tíz évre az ebtartástól, így az ügy polgári úton folytatódik.

 

Az alábbiakban olvasható az Ügyészség közleménye:

 

A nővel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség emelt vádat ez év szeptemberében, miszerint 2019 júliusában két már meglévő kutyája mellé örökbe fogadott még egy ebet. Bátonyterenyei családi házában gondozta őket, ahonnan 2020-ban elköltözött és a kutyákat az üresen álló ingatlanban hagyta. Egy ideig napi rendszerességgel visszajárt hozzájuk, majd egyre ritkábban és 2021 októberétől az állatokat élelem és víz nélkül végleg sorsukra hagyta.

 

A magukra maradt, alultáplált kutyákat a vádlott szomszédja alkalmanként megetette, mindaddig, míg az örökbe fogadott kutya vissza nem került az örökbefogadást figyelemmel kísérő alapítványához, a másik kutyát állatbarátok fogadták be. A vádlott harmadik kutyája korábban öreg koránál fogva elpusztult.

 

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat két rendbeli, elhagyással elkövetett állatkínzás vétsége miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

A járásbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség keresetet nyújtott be a nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság az alperest tíz évre tiltsa el az ebtartástól, mert az állatokkal szemben olyan bánásmódot alkalmazott, ami alkalmas volt arra, hogy azoknak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást okozzon, vagy pusztulásukhoz vezessen. A szabadon kóborló, oltatlan kutyáknál fennállt a megbetegedés vagy baleset bekövetkezésének reális esélye is.

 

Az ügy polgári jogi úton folytatódik, mely során felperesként az ügyészség jár el a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

 

 

A közérdekvédelmi szakterületen dolgozó ügyészek munkájáról közérthetően ide kattintva olvasható.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek 107 macskát és egy kutyát tartott a lakásában: állatkínzás bűntettéért kell felelnie a budapesti nőnek
Az állatkínzás bűntettével vádolt nő az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét.

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egyetlen fotóddal is segítheted a menhelyi árva állatokat! Hírek - Címlapon
Egyetlen fotóddal is segítheted a menhelyi árva állatokat!
A földi mágneses mező segítheti a kutyákat a tájékozódásban Hírek - Címlapon
A földi mágneses mező segítheti a kutyákat a tájékozódásban