A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit

2023. január 06., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Az állatkínzó nőt a Salgótarjáni Járásbíróság 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte – ezután a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat tíz évre tiltsák el az ebtartástól, ezért polgári úton folytatódik az ügy. 

Súlyosan elhanyagolta, majd magára hagyta kutyáit egy lakatlan ingatlanon a nő, emiatt bíróság elé került. A büntetőbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség közjogi szakága keresetet nyújtott be, hogy a bíróság az alperest tiltsa is el tíz évre az ebtartástól, így az ügy polgári úton folytatódik.

 

Az alábbiakban olvasható az Ügyészség közleménye:

 

A nővel szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség emelt vádat ez év szeptemberében, miszerint 2019 júliusában két már meglévő kutyája mellé örökbe fogadott még egy ebet. Bátonyterenyei családi házában gondozta őket, ahonnan 2020-ban elköltözött és a kutyákat az üresen álló ingatlanban hagyta. Egy ideig napi rendszerességgel visszajárt hozzájuk, majd egyre ritkábban és 2021 októberétől az állatokat élelem és víz nélkül végleg sorsukra hagyta.

 

A magukra maradt, alultáplált kutyákat a vádlott szomszédja alkalmanként megetette, mindaddig, míg az örökbe fogadott kutya vissza nem került az örökbefogadást figyelemmel kísérő alapítványához, a másik kutyát állatbarátok fogadták be. A vádlott harmadik kutyája korábban öreg koránál fogva elpusztult.

 

A Salgótarjáni Járásbíróság a vádlottat két rendbeli, elhagyással elkövetett állatkínzás vétsége miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

 

A járásbíróság jogerős ítéletét követően a Nógrád Vármegyei Főügyészség keresetet nyújtott be a nő ellen, melyben indítványozta, hogy a bíróság az alperest tíz évre tiltsa el az ebtartástól, mert az állatokkal szemben olyan bánásmódot alkalmazott, ami alkalmas volt arra, hogy azoknak fájdalmat, szenvedést, maradandó egészségkárosodást okozzon, vagy pusztulásukhoz vezessen. A szabadon kóborló, oltatlan kutyáknál fennállt a megbetegedés vagy baleset bekövetkezésének reális esélye is.

 

Az ügy polgári jogi úton folytatódik, mely során felperesként az ügyészség jár el a Balassagyarmati Törvényszék előtt.

 

 

A közérdekvédelmi szakterületen dolgozó ügyészek munkájáról közérthetően ide kattintva olvasható.

 

 

 

Forrás: ugyeszseg.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit Elzárással sújtott a bíróság egy állatkínzással vádolt férfit
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2023. június 7-én 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját.

Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják Nyolc kutyát tartott embertelen körülmények között egy kaposvári pár - enyhe büntetéssel megúszhatják
A Kaposvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik olyan körülmények között tartották kutyáikat, amely alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kitüntették a férfit, aki drónokkal segít megtalálni az elveszett kutyákat Hírek - Címlapon
Kitüntették a férfit, aki drónokkal segít megtalálni az elveszett kutyákat
Diszplázia? 12 tünet, ami arra utalhat, hogy gond van a kutya csípőjével Hírek - Címlapon
Diszplázia? 12 tünet, ami arra utalhat, hogy gond van a kutya csípőjével