A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntették a férfit, aki drónokkal segít megtalálni az elveszett kutyákat

Kiemelkedő elismerést kapott annak a Facebook-csoportnak az alapítója, amely drónokkal segített több ezer elveszett kutyát visszajuttatni gazdáikhoz. Graham Burton volt sajtófotóst a Nemzetközi Állatjóléti Alapítvány díjával tüntették ki.


2023. január 07., 08:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




A 66 éves pontypriddi férfi hozta létre a Drone SAR-t (Drone Search and Rescue) elveszett angliai kutyák megsegítésére, amiben önkéntesek és drónok segítségével keresik az eltűnt állatokat. Aki a gazdik újraegyesítését kedvenceikkel "a legjobb érzésnek" nevezte.



Burton Úr azt nyilatkozta a BBC Wales reggeli rádióadásában, hogy „csodálatos, amikor segítesz egy kutyusnak és gazdájának újra egymásra találni”. „Annak ellenére, hogy nem az én vagy az adminisztrátorok kutyáiról van szó, újra és újra átélhetjük ezt az örömöt, mivel nagyon sikeresek vagyunk abban, amit csinálunk.”

 

Drónokkal keresik az elveszett állatokat
Drónokkal keresik az elveszett állatokat
Kép forrása: Instagram

 

A csoport önkéntesekből és drónokból álló hálózatot használ állatok felkutatására. Amikor a tulajdonos tudomást szerez arról, hogy kedvence eltűnt, közzéteszi a csoportban, és az egyik adminisztrátor felveszi vele a kapcsolatot, hogy minél több információt szerezzen a kutyáról. Ezután elkezdik összeszervezni a drónüzemeltetőket és a földi önkénteseket, hogy csatlakozzanak a kereséshez.

 

A csoport létrehozója elmondta: „Drónnal 20 perc vagy fél óra alatt át lehet kutatni azokat a hatalmas területeket, amik az emberek számára járhatatlanok, de legalábbis órákba telne átnézni.”

 

Sok megtalált kutyus köszönheti a csoportnak az életét
Sok megtalált kutyus köszönheti a csoportnak életét
Kép forrása: Instagram

 

A mára közel 64 000 tagot számláló csoport több mint 2750 bajba jutott kutyát egyesített már gazdáival.
Az Egyesült Királyságban és Írországban tevékenykedő hálózat jelenleg több mint 3000 drónpilótából és 2500 földi kutatóból áll.

 

Graham Burton szerint a kitüntetés
Graham Burton szerint a kitüntetés "kiváltság és megtiszteltetés"
Kép forrása: https://www.bbc.com  

 

Burton úr – akinek tavaly októberben adták át a díjat a Lordok Házában – az elismerésre reagálva hozzátette: "Őszintén szólva először azt hittem, ez valami tréfa. De nagyon meghatódtam, ez igazi kiváltság és megtiszteltetés. A fellegekben járok a boldogságtól."

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: Thetimes.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából Igazi csoda – 7 év után került elő a kutya, akit elloptak otthonából
„Olyan ez, mint egy valóra vált álom. Csak ülünk együtt, babusgatjuk és nézzük, ahogy édesen alszik.” - Megható videón a nagy találkozás!

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát Napi kedvesség - Beengedte a buszsofőr a járműbe a szakadó eső elől menekülő kutyát
A vezetőülésen üldögélve várhatta meg a kutya, amíg megérkezett a további segítség. Közben hálásan fogadta a simiket a kedves sofőrtől.

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Hírstart Irodakutya.com JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Patkányméreg mérgezés kutyáknál – tények és tévhitek Hírek - Címlapon
Patkányméreg mérgezés kutyáknál – tények és tévhitek
Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit Hírek - Címlapon
Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit