A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kitüntették a férfit, aki drónokkal segít megtalálni az elveszett kutyákat

Kiemelkedő elismerést kapott annak a Facebook-csoportnak az alapítója, amely drónokkal segített több ezer elveszett kutyát visszajuttatni gazdáikhoz. Graham Burton volt sajtófotóst a Nemzetközi Állatjóléti Alapítvány díjával tüntették ki.


2023. január 07., 08:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű




A 66 éves pontypriddi férfi hozta létre a Drone SAR-t (Drone Search and Rescue) elveszett angliai kutyák megsegítésére, amiben önkéntesek és drónok segítségével keresik az eltűnt állatokat. Aki a gazdik újraegyesítését kedvenceikkel "a legjobb érzésnek" nevezte.



Burton Úr azt nyilatkozta a BBC Wales reggeli rádióadásában, hogy „csodálatos, amikor segítesz egy kutyusnak és gazdájának újra egymásra találni”. „Annak ellenére, hogy nem az én vagy az adminisztrátorok kutyáiról van szó, újra és újra átélhetjük ezt az örömöt, mivel nagyon sikeresek vagyunk abban, amit csinálunk.”

 

Drónokkal keresik az elveszett állatokat
Drónokkal keresik az elveszett állatokat
Kép forrása: Instagram

 

A csoport önkéntesekből és drónokból álló hálózatot használ állatok felkutatására. Amikor a tulajdonos tudomást szerez arról, hogy kedvence eltűnt, közzéteszi a csoportban, és az egyik adminisztrátor felveszi vele a kapcsolatot, hogy minél több információt szerezzen a kutyáról. Ezután elkezdik összeszervezni a drónüzemeltetőket és a földi önkénteseket, hogy csatlakozzanak a kereséshez.

 

A csoport létrehozója elmondta: „Drónnal 20 perc vagy fél óra alatt át lehet kutatni azokat a hatalmas területeket, amik az emberek számára járhatatlanok, de legalábbis órákba telne átnézni.”

 

Sok megtalált kutyus köszönheti a csoportnak az életét
Sok megtalált kutyus köszönheti a csoportnak életét
Kép forrása: Instagram

 

A mára közel 64 000 tagot számláló csoport több mint 2750 bajba jutott kutyát egyesített már gazdáival.
Az Egyesült Királyságban és Írországban tevékenykedő hálózat jelenleg több mint 3000 drónpilótából és 2500 földi kutatóból áll.

 

Graham Burton szerint a kitüntetés
Graham Burton szerint a kitüntetés "kiváltság és megtiszteltetés"
Kép forrása: https://www.bbc.com  

 

Burton úr – akinek tavaly októberben adták át a díjat a Lordok Házában – az elismerésre reagálva hozzátette: "Őszintén szólva először azt hittem, ez valami tréfa. De nagyon meghatódtam, ez igazi kiváltság és megtiszteltetés. A fellegekben járok a boldogságtól."

Forrás: bbc.com
Indexkép forrás: Thetimes.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja 3 játék otthonra, mely kutyádat is szórakoztatni fogja
A kutyák imádnak játszani, és mi is lehetne izgalmasabb, mint a gazdival együtt mókázni? Mutatunk néhány olyan játékot, melyet a négy fal között is bátran kipróbálhatunk.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját Örömében vonyított az idős kutyus, amikor megpillantotta az utcán rég nem látott barátját
Megható videón a két öregecske kutyus, akik már 9 éve igaz barátok!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez Hírek - Címlapon
Hogyan adjuk be kutyánknak a gyógyszert? 12 tipp a cél eléréséhez
Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit Hírek - Címlapon
Bíróság előtt a nő, aki súlyosan elhanyagolta és egy lakatlan házban magára hagyta kutyáit