A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját

2022. október 12., 10:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Berettyóújfalui Járásbíróság 2022. október 10-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki végzetesen bántalmazott egy kutyáját egy hajdú-bihari településen.



 

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit állatkínzás bűntettében, ezért őt 1 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés-büntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – írja az ügyészség közleménye.

 

Az ítélet szerint a vádlott 2021. november 21-én 17 óra 30 perc körül otthonában egy körülbelül két és fél hónapos keverék kutyát kézzel fejen csapta, majd kidobta az ebet az udvarra. A férfi ezután az állatot indokolatlanul tovább bántalmazta és nagy erővel hasba is rúgta. A kutya hátsó két lábát ezután a vádlott megfogta, felemelte és az ebet a betonjárdához vágta.

 

A vádlott cselekménye miatt a négylábú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a bántalmazást követően egy óra múlva elpusztult.  Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a férfi az állatnak az átlagosat lényegesen meghaladó, különös szenvedést okozott.  A vádlott a bírósági tárgyaláson elismerte a tettét, elmondása szerint azért rúgta agyon a szomszéd kutyát, mert idegesítette, hogy az állat férges, bejárt a házba és odament a gyerekhez.

 

Dr. Budai Szabolcs bíró az ítélet szóbeli indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a többszörös visszaeső minőségét megalapozó elítélésein túl is többszörösen büntetett előéletű. Ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

 

A bíró hangsúlyozta, hogy a férfi embertelen, állatias cselekedete nem elfogadható semmilyen formában. Amennyiben zavarta a szomszéd kutyájának az egészségügyi állapota akkor elvihette volna állatorvoshoz a féregtelenítés miatt.

 

 

A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete nem jogerős, a döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit Próbára bocsátotta a bíróság az állatkínzással vádolt férfit
A Tapolcai Járásbíróság – nem jogerősen – egy év hat hónapra próbára bocsátotta azt a 63 éves férfit, akivel szemben állatkínzás vétsége miatt folyik büntetőeljárás. Kötelezte továbbá a bíróság a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.

Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság a férfit, aki Pesterzsébeten megkéselt egy kutyát
A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2023. október 4-én 6 hónap fogházbüntetésre ítélt egy férfit, akit állatkínzás vétségével vádolt az ügyészség.

Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó Végrehajtandó börtönt kapott két huszonéves állatkínzó
Még csak első fokon, de végrehajtandó börtönre ítélte a Jászberényi Járásbíróság, azt a két fiatal férfit, akik halálra verték haragosuk kiskutyáját.

Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt Vádat emeltek a férfi ellen, aki olyan súlyosan bántalmazta kutyáját, hogy az belehalt
Kiszökött a kutya, ezért büntetésül addig verte a gazdája, míg az belehalt a sérüléseibe. A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt.

Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért Börtönbe megy a kölyökkutyát földhöz vágó ózdi férfi állatkínzás vétségéért
Szándékosan vágott földhöz egy kölyök kutyát az a férfi, akit az Ózdi Járási Ügyészség állított bíróság elé.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak AEGON Magyarország Zrt. MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület Hírek - Címlapon
Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület
Egy kutya közelsége nemcsak a stresszt csökkenti, de általa barátságosabbá is válunk Hírek - Címlapon
Egy kutya közelsége nemcsak a stresszt csökkenti, de általa barátságosabbá is válunk