A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Hontalan állatok országa - ivartalanítási akciót hirdet az Orpheus Állatvédő Egyesület

2022. október 13., 11:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Állatvédelem
Százezres nagyságrendű a gazdátlan állatok száma Magyarországon jelenleg. És hiába az – elméletben – egyre szigorodó jogszabályok, a számuk évről-évre egyre csak nő.Az állatvédők régóta vívják szélmalomharcukat a szaporulatok csökkentése érdekében – hangsúlyozza az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője Seres Zoltán. Napjainkra sajnos egyre több állatmenhely és gyepmesteri telep működése lehetetlenül el. Egyszerűen nem bírnak már több kóbor állatot befogadni, mert nincs már egy talaplatnyi hely sem, ahova tehetnék őket. Ráadásul a költségek növekedése ezeket a helyeket is kíméletlenül érinti. Így az állatok ellátása is egyre nagyobb anyagi terhet jelent.

 

 

Csak az ivartalanítás segíthet a hazai állapotokon
Csak az ivartalanítás segíthet a hazai állapotokon
www.zug.hu

 

 

2022 januártól az állatok szaporítása ugyan büntethető cselekmény, a falvakban és a városok peremkerületein azonban még mindig szabadon szaporodhatnak az állatok.


Az egyetlen megoldás a tömeges ivartalanítás.


Éppen ezért az Orpheus Állatvédő Egyesület 2022 év 2. felében 300 állat ivartalanítását támogatja. Aminek köszönhetően több ezer potenciálisan túlszaporított állattal lehet kevesebb országszerte.

 

 

Százezres nagyságrendű a gazdátlan állatok száma
Százezres nagyságrendű a gazdátlan állatok száma
Foto: www.zug.huAlacsony jövedelemmel rendelkezők, nyugdíjasok, állataikat udvaron tartók lehetnek jogosultak az ivartalanítási költségek támogatására. Jelentkezni 2022. november 10-ig (vagy a támogatási keret kimerüléséig) a +36209298181 telefonszámon (munkanapokon 9-11 óra között) név, pontos cím, email megadásával lehet.
Az állatvédelmi támogatásról bővebben a www.zug.hu Állatbarát Web Kuckó oldalon lehet.

 

 

Forrás: https://zug.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Ebugatta MOL Nyrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
„Vigyük haza!” - nyüszítette a yorkie, amikor meglátta az óriási kutyát az autópályán Hírek - Címlapon
„Vigyük haza!” - nyüszítette a yorkie, amikor meglátta az óriási kutyát az autópályán
Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját Hírek - Címlapon
Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki agyonverte a szomszédja kutyáját