A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Botrány: egy feljelentés után rendőrök vitték el a Futrinka Egyesület kutyáit

2017. május 11., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A feljelentő szerint a kutyák folyamatos ugatása mellett nem lehet nyugodtan élni, a lakóközösséget zavarja a “folyamatos csaholás és nyüszítés”. Az erőszakkal elvitt kutyákat azóta sikerült biztonságba helyezni, a határozatot pedig természetesen megtámadja az Egyesület.



A Futrinka Egyesület által bérelt lovardában összesen 20 kutya számára van hely: az Egyesülethez került mentett, gazdátlan kutyusok itt biztonságos menedékre találnak, ivartalanításon esnek át, és innen kerülnek új, szerető családhoz. A területen a kutyák zárt, fedett helyen lehetnek, nincsenek kitéve a zord időjárásnak, ugyanakkor az elkerített futtatókban elegendő mozgás is biztosítva van számukra. Ezen felül az önkénteseknek hála nagy sétákra is mehetnek: az erdei sétaösvény közel van, így kutya és ember együtt élvezheti a természetet (természetesen a szabályoknak megfelelően: pórázon és bekészített zacskókkal a piszok eltakarítása végett).

 

Ez így leírva már-már idilli: a hatalmas terület, a sok foglalkozás, a nagy séták, a biztonságos menedék… Az ördög azonban nem alszik.

Szerda délelőtt jelentek meg a lovardában a rendőrség, a közterületfenntartók és a budaörsi sintértelep munkatársai - tudta meg a 24.hu. A lovardában elhelyezett 18 kutya közül 8-at azonnal magukkal vittek - az Egyesület állítása szerint semmilyen hivatalos papírt nem mutattak fel, amely a kutyák elszállítására jogosította volna fel őket. Azt ígérték, hogy a maradék 10 kutyáért hamarosan jönnek, így azokat még gyorsan biztonságos helyre tudták vinni az Egyesület munkatársai. Szerda estére pedig az elvitt nyolc kutyát is el tudták helyezni ideiglenes befogadóknál.

 

A bérelt területen tanítják is a kutyákat
A bérelt területen tanítják is a kutyákat
Fotó: facebook.com/magyarvizslasos/

 

Az egész előzménye az, hogy a lovardától 60 méterre fekvő lakóparkban élő lakók egy részét zavarja a folyamatos, egész napos csaholás és nyüszítés, ezért márciusban az egyik lakó birtokháborítás miatt a település jegyzőjéhez fordult, 45 lakó által aláírt támogató papírral. Állítása szerint éjjel-nappal, folyamatosan hallani az ugatást, ami miatt nem lehet pihenni. A másik panasz az volt, hogy a kutyaséták után a hátrahagyott kutyapiszok is rendkívül zavaró, ráadásul közegészségügyi veszélyt is jelent… azt is sérelmezték, hogy a területre folyamatosan érkeznek idegenek - akik valójában az Egyesület önkéntesei, támogatói, vagy éppen örökbefogadók.

 

Az Inforadio.hu kérdésére Mosó Adrienn, az Egyesület elnöke cáfolta az ellenük felhozott vádakat: „A kutyák ugatnak, mert a kutya ugat. Ám mivel a kutyáink zárt épületben vannak, az tompítja a hangjukat, és nem is ugatnak állandóan. Ezzel szemben a lakóparkban – ahol a kutyákat a kertben tartják – körülbelül negyven kutya van, akik éjjel-nappal csaholnak, ha például valaki elsétál előttük, vagy vadjárás van. Az övéikhez képest a mi kutyáink jóval halkabbak, mert mi hat órakor bezárjuk az ajtót, és nyugalomban alszanak reggelig, így éjszaka például egyáltalán nincs ugatás”. Azt is elmondta, a kutyákat nem viszik a lakópark fele, hanem éppen az ellenkező irányba, az erdei ösvényre mennek velük sétálni. Mindig van náluk zacskó, amivel fel is szedik a kutyák után a piszkot.

 

Az Egyesület természetesen nem hagyja annyiban a dolgot: a feljelentést megtették és bírósági eljárást indítottak az önkormányzat eljárása ellen.



 

 

 

 

Forrás: 24.hu, inforadio.hu, facebook.com/magyarvizslasos/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen Állatkínzás miatt vádat emeltek egy kutyákat tartó gyöngyösi nő ellen
Állatkínzás miatt vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy kutyákat tartó helyi nő ellen - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak Egyszerűen átdobott nyolc vizslát a menhely kerítésén valaki – sérüléseket és sokkos állapotot okozott a kutyáknak
Nyolc rémült kutya fogadta a Halasi Állatotthon dolgozóit – a kutyákat valaki egyszerűen átdobta a kerítésen, így szabadult meg tőlük.

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.

Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére Szobrot emeltek Baja város kutyájának emlékére
Béla kutya hivatalosan is megkapta a „Város Kutyája” címet Baja városától még a 90-es években. A vizslát rengetegen ismerték és szerették a városban – halála után 25 évvel készült el szobra, melyet a Tóth Kálmán téren helyeztek el.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Praktiker AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A magyar társkeresők egyértelműen „kutyások” Hírek - Címlapon
A magyar társkeresők egyértelműen „kutyások”
Ha június, akkor Hard Dog Race! Hírek - Címlapon
Ha június, akkor Hard Dog Race!