A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Botrány: egy feljelentés után rendőrök vitték el a Futrinka Egyesület kutyáit

2017. május 11., 13:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A feljelentő szerint a kutyák folyamatos ugatása mellett nem lehet nyugodtan élni, a lakóközösséget zavarja a “folyamatos csaholás és nyüszítés”. Az erőszakkal elvitt kutyákat azóta sikerült biztonságba helyezni, a határozatot pedig természetesen megtámadja az Egyesület.



A Futrinka Egyesület által bérelt lovardában összesen 20 kutya számára van hely: az Egyesülethez került mentett, gazdátlan kutyusok itt biztonságos menedékre találnak, ivartalanításon esnek át, és innen kerülnek új, szerető családhoz. A területen a kutyák zárt, fedett helyen lehetnek, nincsenek kitéve a zord időjárásnak, ugyanakkor az elkerített futtatókban elegendő mozgás is biztosítva van számukra. Ezen felül az önkénteseknek hála nagy sétákra is mehetnek: az erdei sétaösvény közel van, így kutya és ember együtt élvezheti a természetet (természetesen a szabályoknak megfelelően: pórázon és bekészített zacskókkal a piszok eltakarítása végett).

 

Ez így leírva már-már idilli: a hatalmas terület, a sok foglalkozás, a nagy séták, a biztonságos menedék… Az ördög azonban nem alszik.

Szerda délelőtt jelentek meg a lovardában a rendőrség, a közterületfenntartók és a budaörsi sintértelep munkatársai - tudta meg a 24.hu. A lovardában elhelyezett 18 kutya közül 8-at azonnal magukkal vittek - az Egyesület állítása szerint semmilyen hivatalos papírt nem mutattak fel, amely a kutyák elszállítására jogosította volna fel őket. Azt ígérték, hogy a maradék 10 kutyáért hamarosan jönnek, így azokat még gyorsan biztonságos helyre tudták vinni az Egyesület munkatársai. Szerda estére pedig az elvitt nyolc kutyát is el tudták helyezni ideiglenes befogadóknál.

 

A bérelt területen tanítják is a kutyákat
A bérelt területen tanítják is a kutyákat
Fotó: facebook.com/magyarvizslasos/

 

Az egész előzménye az, hogy a lovardától 60 méterre fekvő lakóparkban élő lakók egy részét zavarja a folyamatos, egész napos csaholás és nyüszítés, ezért márciusban az egyik lakó birtokháborítás miatt a település jegyzőjéhez fordult, 45 lakó által aláírt támogató papírral. Állítása szerint éjjel-nappal, folyamatosan hallani az ugatást, ami miatt nem lehet pihenni. A másik panasz az volt, hogy a kutyaséták után a hátrahagyott kutyapiszok is rendkívül zavaró, ráadásul közegészségügyi veszélyt is jelent… azt is sérelmezték, hogy a területre folyamatosan érkeznek idegenek - akik valójában az Egyesület önkéntesei, támogatói, vagy éppen örökbefogadók.

 

Az Inforadio.hu kérdésére Mosó Adrienn, az Egyesület elnöke cáfolta az ellenük felhozott vádakat: „A kutyák ugatnak, mert a kutya ugat. Ám mivel a kutyáink zárt épületben vannak, az tompítja a hangjukat, és nem is ugatnak állandóan. Ezzel szemben a lakóparkban – ahol a kutyákat a kertben tartják – körülbelül negyven kutya van, akik éjjel-nappal csaholnak, ha például valaki elsétál előttük, vagy vadjárás van. Az övéikhez képest a mi kutyáink jóval halkabbak, mert mi hat órakor bezárjuk az ajtót, és nyugalomban alszanak reggelig, így éjszaka például egyáltalán nincs ugatás”. Azt is elmondta, a kutyákat nem viszik a lakópark fele, hanem éppen az ellenkező irányba, az erdei ösvényre mennek velük sétálni. Mindig van náluk zacskó, amivel fel is szedik a kutyák után a piszkot.

 

Az Egyesület természetesen nem hagyja annyiban a dolgot: a feljelentést megtették és bírósági eljárást indítottak az önkormányzat eljárása ellen.



 

 

 

 

Forrás: 24.hu, inforadio.hu, facebook.com/magyarvizslasos/

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com JULIUS-K9 MTI EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A magyar társkeresők egyértelműen „kutyások” Hírek - Címlapon
A magyar társkeresők egyértelműen „kutyások”
Ha június, akkor Hard Dog Race! Hírek - Címlapon
Ha június, akkor Hard Dog Race!