A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Budapesti fogvatartottak dolgoztak a Rex kutyáiért

2016. december 19., 13:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Közérdekű




Szakadt a hó Budapesten szombat reggel, de a Rex Kutyaotthon Alapítványnál fontos munka folyt a kinti hidegben. A Budapesti Fegyház és Börtönből érkezett fogvatartottak “Jóvátétel” keretében, a menhely kinti bútorain dolgoznak, takarítanak, és a kutyákat gondozzák.



 

Orosz Zoltán őrnaggyal beszélgettünk, erről a különleges együttműködésről:

 

- Pontosan mi a Jóvátétel, aminek a keretében ma itt is dolgoznak a fogvatartottak a Rexnél?

- 29 magyar büntetésvégrehajtó intézet csatlakozott az országos jóvátétel programhoz, a fogvatartottak pedig önkéntes alapon jelentkezhetnek. A programok sokszínűek, az óvoda felújítástól a szemétszedésen át, az állatvédő szervezeteknél végzett munkáig, sokféle program közül választhatnak. Rendezvényeken is részt vesznek, ahol előadásokban szerepelnek, de adományokat is gyűjtenek, például rászoruló vagy beteg gyerekeknek. A jóvátétel lényege, hogy a fogvatartottak visszaadjanak egy keveset a társadalomnak, és a kárt, amit okoztak tetteikkel, munkával enyhítsék.

 

A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottai munka közben a Rex Kutyaotthon Alapítványnál
A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottai munka közben a Rex Kutyaotthon Alapítványnál
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Hány fogvatartott érkezett ma ide dolgozni a Rexhez?

- Jelenleg 6 fogvatartott dolgozik itt, mindannyian állatbarátok, ezért nagy örömmel jöttek.

 

- Ez már-már terápia? Hiszen a kutyák és az állatok közelsége nagyon jó hatással lehet az emberekre.

- Igen, tekinthető annak is, és ez látszik is az itt lévő fogvatartottakon, mert immár 4 órája dolgoznak az állatok körül, és kölcsönösen örülnek egymásnak.

 

Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz őrzik a rendet munka közben
Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz őrzik a rendet munka közben
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Kállay Rita, a Rex Kutyaotthon Alapítvány ügyvezetője is nyilatkozott nekünk:

 

- Honnan ered az együttműködés ötlete a Budapesti Fegyház és Börtönnel?

- Körülbelül egy évvel ezelőtt vették fel velünk a kapcsolatot. Tavaly mi mentünk ki a Kozma utcai fegyházba a kutyusainkkal, bemutattuk az alapítványt és beszélgettünk a felelős állattartásról a fogvatartottakkal. Lehetőségük nyílt kutyázni, simogatni, aminek nagyon örültek. Így kezdődött az együttműködés, és így adódott az ötlet, hogy minket is bevonjanak a Jóvátétel programba.

 

- Milyen munkálatokban vesznek részt a fogvatartottak?

- Most az Állatsziget lakóinak helyeit takarították, ez volt az elsődleges cél. A lovakat, szamarakat, kecskéket, birkákat, és a nyuszikat is rendbe tették. És persze volt lehetőségük kutyázni, simogatni, barátkozni.

 

- Lesz még a jövőben hasonló együttműködés?

- Mi nyitottak vagyunk rá, és úgy gondolom nagyon jól sikerült ez a mai közös munka, köszönhetően a hosszas előkészületi munkának a Budapesti Fegyház és Börtön részéről, és persze mi is sokat készültünk a mai napra.

 

Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz
Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

“Szeretem az állatokat, szeretem a természetet, szívesen jöttem. Találkoztam egy nagyon nagy kutyával Bumival, akivel összebarátkoztunk, ő nagyon tetszett nekem, kicsit egymásra is találtunk.” - Mondta a ma itt dolgozó Mészáros László fogvatartott.

 

A közös munka tehát sikerrel és nyugalomban zajlott a hóesésben a Rexnél. Mi pedig reméljük, hogy sokszor láthatunk még ilyen összefogást a jövőben!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com JULIUS-K9 AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutya, két kutya, három kutya...jaj! De mennyi az ideális? Hírek - Címlapon
Egy kutya, két kutya, három kutya...jaj! De mennyi az ideális?
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért! Hírek - Címlapon
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért!