A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Budapesti fogvatartottak dolgoztak a Rex kutyáiért

2016. december 19., 13:00


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Közérdekű




Szakadt a hó Budapesten szombat reggel, de a Rex Kutyaotthon Alapítványnál fontos munka folyt a kinti hidegben. A Budapesti Fegyház és Börtönből érkezett fogvatartottak “Jóvátétel” keretében, a menhely kinti bútorain dolgoznak, takarítanak, és a kutyákat gondozzák.



 

Orosz Zoltán őrnaggyal beszélgettünk, erről a különleges együttműködésről:

 

- Pontosan mi a Jóvátétel, aminek a keretében ma itt is dolgoznak a fogvatartottak a Rexnél?

- 29 magyar büntetésvégrehajtó intézet csatlakozott az országos jóvátétel programhoz, a fogvatartottak pedig önkéntes alapon jelentkezhetnek. A programok sokszínűek, az óvoda felújítástól a szemétszedésen át, az állatvédő szervezeteknél végzett munkáig, sokféle program közül választhatnak. Rendezvényeken is részt vesznek, ahol előadásokban szerepelnek, de adományokat is gyűjtenek, például rászoruló vagy beteg gyerekeknek. A jóvátétel lényege, hogy a fogvatartottak visszaadjanak egy keveset a társadalomnak, és a kárt, amit okoztak tetteikkel, munkával enyhítsék.

 

A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottai munka közben a Rex Kutyaotthon Alapítványnál
A Budapesti Fegyház és Börtön fogvatartottai munka közben a Rex Kutyaotthon Alapítványnál
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

- Hány fogvatartott érkezett ma ide dolgozni a Rexhez?

- Jelenleg 6 fogvatartott dolgozik itt, mindannyian állatbarátok, ezért nagy örömmel jöttek.

 

- Ez már-már terápia? Hiszen a kutyák és az állatok közelsége nagyon jó hatással lehet az emberekre.

- Igen, tekinthető annak is, és ez látszik is az itt lévő fogvatartottakon, mert immár 4 órája dolgoznak az állatok körül, és kölcsönösen örülnek egymásnak.

 

Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz őrzik a rendet munka közben
Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz őrzik a rendet munka közben
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

 

Kállay Rita, a Rex Kutyaotthon Alapítvány ügyvezetője is nyilatkozott nekünk:

 

- Honnan ered az együttműködés ötlete a Budapesti Fegyház és Börtönnel?

- Körülbelül egy évvel ezelőtt vették fel velünk a kapcsolatot. Tavaly mi mentünk ki a Kozma utcai fegyházba a kutyusainkkal, bemutattuk az alapítványt és beszélgettünk a felelős állattartásról a fogvatartottakkal. Lehetőségük nyílt kutyázni, simogatni, aminek nagyon örültek. Így kezdődött az együttműködés, és így adódott az ötlet, hogy minket is bevonjanak a Jóvátétel programba.

 

- Milyen munkálatokban vesznek részt a fogvatartottak?

- Most az Állatsziget lakóinak helyeit takarították, ez volt az elsődleges cél. A lovakat, szamarakat, kecskéket, birkákat, és a nyuszikat is rendbe tették. És persze volt lehetőségük kutyázni, simogatni, barátkozni.

 

- Lesz még a jövőben hasonló együttműködés?

- Mi nyitottak vagyunk rá, és úgy gondolom nagyon jól sikerült ez a mai közös munka, köszönhetően a hosszas előkészületi munkának a Budapesti Fegyház és Börtön részéről, és persze mi is sokat készültünk a mai napra.

 

Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz
Prumek Krisztián főtörzsőrmester és Zeusz
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

“Szeretem az állatokat, szeretem a természetet, szívesen jöttem. Találkoztam egy nagyon nagy kutyával Bumival, akivel összebarátkoztunk, ő nagyon tetszett nekem, kicsit egymásra is találtunk.” - Mondta a ma itt dolgozó Mészáros László fogvatartott.

 

A közös munka tehát sikerrel és nyugalomban zajlott a hóesésben a Rexnél. Mi pedig reméljük, hogy sokszor láthatunk még ilyen összefogást a jövőben!

 

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Egy kutya, két kutya, három kutya...jaj! De mennyi az ideális? Hírek - Címlapon
Egy kutya, két kutya, három kutya...jaj! De mennyi az ideális?
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért! Hírek - Címlapon
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért!