A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Egészség

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért!

2016. december 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség
A veszettséggel kapcsolatos tudnivalókat bemutató figyelemfelhívó kampányt indított a NÉBIH. Videóval!

Humac - huminsav - immunerősítő

hirdetés (X)Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló program célja, hogy bővítse a lakosság betegséggel kapcsolatos ismereteit. Az információkat változatos eszközökkel, többek között szórólapokon, a közösségi médiában közzétett reklámfilmmel és informatív weblapon is terjeszti a hivatal.

 

A veszettség agy- és gerincvelő-gyulladással járó, halálos betegség, mely az Európai Unió területén, a tagállamok sikeres mentesítési programjainak köszönhetően, egyre inkább visszaszorul. Az Európai Bizottság célkitűzése, hogy 2020-ra az EU valamennyi tagállamában felszámolják a betegséget. A NÉBIH – Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló – kommunikációs kampányának célja, hogy a lakosság ismereteinek bővítésével is segítse a mentesítési program sikerét.

 

 

 

A veszettség mentesítési program számos kommunikációs eszközt igénybe vesz, hogy az információkat eljuttassa a lakossághoz: a NÉBIH szórólapokat helyez el többek között iskolákban, ifjúsági- és turistaszervezeteknél és kulturális intézményekben. A közösségi médiában társadalmi célú reklámfilm formájában találkozhatnak majd a témával az emberek és informatív weboldal (www.veszettsegmentesites.hu) is készült.

 

Veszettség mentesítés

 

Veszettség mentesítés szórólap

 

A kampány célkitűzése, hogy a lakosság felismerje a betegségre utaló tüneteket és jelentse a veszettségre gyanús állatokat az állategészségügyi hatóság felé, ugyanakkor a városokban is egyre gyakrabban megjelenő, egészséges rókák ne okozzanak felesleges riadalmat.

 

A kampány fő üzenete: „Ha olyan rókát vagy egyéb vadállatot lát, amelyhagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy támadó magatartást mutat, esetleg róka, vagy más vadállat tetemét találja meg, értesítse a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot, vagy hívja a NÉBIH Zöld számát, a +36 80 263 244 telefonszámot!”

 

 

Forrás: portal.nebih.gov.hu
Indexkép forrás: Today.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ebzárlat 2018 őszén - településlistával és időpontokkal frissítve! Ebzárlat 2018 őszén - településlistával és időpontokkal frissítve!
Ősz derekán megkezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása - ezzel együtt az ebzárlat és legeltetési tilalom is. Ez időszak alatt olyan szabályokat kell betartanunk kutyatartóként, amik az év többi időszakában nincsenek érvényben.

5 kutyajó barátság 5 kutyajó barátság
Mindenkinek kell egy jóbarát, egy legjobb barát. Akire mindig számíthat, akivel játszhat, akivel együtt töltheti az idejét. Nincsenek ezzel másképp a kutyák sem. Ez a jó barát lehet egy másik kutya, egy falkatag, vagy a gazda. Ám megesik, hogy nem egy kutya-társ, vagy a gazda lesz a legjobb barát.

Ebzárlat 2017 őszén - itt a teljes településlista időpontokkal Ebzárlat 2017 őszén - itt a teljes településlista időpontokkal
Szeptember végétől kezdődik a rókák őszi immunizálása. ez idő alatt, mint rendszeresen, ezúttal is ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelnek el. Mutatjuk a pontos időpontokat és a településlistát.

Kezdődik a 2017-es tavaszi ebzárlat - íme a teljes lista, mely településeket érinti! Kezdődik a 2017-es tavaszi ebzárlat - íme a teljes lista, mely településeket érinti!
Itt a tavasz, így elérkezett a rókák veszettség elleni vakcinázásának ideje is. Mutatjuk a teljes országos listát, mely településeket milyen időtartamban érint a tavaszi ebzárlat!

Ebzárlatot rendeltek el egy veszett róka miatt! - Frissítve! Ebzárlatot rendeltek el egy veszett róka miatt! - Frissítve!
Az egyik legveszélyesebb állatról emberre is terjedő betegséget, a veszettséget mutatta ki a NÉBIH egy rókában - a területen ezért ebzárlatot rendeltek el!

Ebzárlat 2016 őszén - az érintett települések listájával Ebzárlat 2016 őszén - az érintett települések listájával
Október elsejével kezdődik hazánkban a rókák őszi veszettség elleni vakcinázása. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől számított 21 napig az illetékes járási főállatorvos ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el. A csalétekszórás a lakott területeket és belterületeket nem érinti.

Rókák az otthonomban Rókák az otthonomban
"Hálásak vagyunk nekik, hiszen minden napunkat bearanyozzák." - A két virgonc róka, Myra és Rusty gazdijával, Szigetvári Alexandrával beszélgettünk.

Ebzárlat 2016 tavaszán - íme a teljes lista! Ebzárlat 2016 tavaszán - íme a teljes lista!
Magyarország nagy részét érinti a tavaszi ebzárlat: íme az országos lista a tilalom által érintett városokról, régiókról. Összegyűjtöttük az ebzárlat és legeltetési tilalom alatt érvényes szabályozásokat is, melyet szem előtt kell tartanotok.

Kezdődik a tavaszi ebzárlat! Kezdődik a tavaszi ebzárlat!
Közeledik a rókák tavaszi veszettség elleni immunizálásának ideje - az ország több területén ismét a kutyák elzárását előíró ebzárlatra számíthatunk.

Ebzárlat Szerencsen! Ebzárlat Szerencsen!
Szerencs teljes közigazgatási területére azonnali hatállyal ebzárlatot rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal veszettség (Lyssa) betegség hatósági megállapítása miatt - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Budapesti fogvatartottak dolgoztak a Rex kutyáiért Hírek - Címlapon
Budapesti fogvatartottak dolgoztak a Rex kutyáiért
Négylábú szeretetfutár Hírek - Címlapon
Négylábú szeretetfutár