A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért!

2016. december 17., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Egészség




A veszettséggel kapcsolatos tudnivalókat bemutató figyelemfelhívó kampányt indított a NÉBIH. Videóval!



Az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló program célja, hogy bővítse a lakosság betegséggel kapcsolatos ismereteit. Az információkat változatos eszközökkel, többek között szórólapokon, a közösségi médiában közzétett reklámfilmmel és informatív weblapon is terjeszti a hivatal.

 

A veszettség agy- és gerincvelő-gyulladással járó, halálos betegség, mely az Európai Unió területén, a tagállamok sikeres mentesítési programjainak köszönhetően, egyre inkább visszaszorul. Az Európai Bizottság célkitűzése, hogy 2020-ra az EU valamennyi tagállamában felszámolják a betegséget. A NÉBIH – Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló – kommunikációs kampányának célja, hogy a lakosság ismereteinek bővítésével is segítse a mentesítési program sikerét.

 

 

 

A veszettség mentesítési program számos kommunikációs eszközt igénybe vesz, hogy az információkat eljuttassa a lakossághoz: a NÉBIH szórólapokat helyez el többek között iskolákban, ifjúsági- és turistaszervezeteknél és kulturális intézményekben. A közösségi médiában társadalmi célú reklámfilm formájában találkozhatnak majd a témával az emberek és informatív weboldal (www.veszettsegmentesites.hu) is készült.

 

Veszettség mentesítés

 

Veszettség mentesítés szórólap

 

A kampány célkitűzése, hogy a lakosság felismerje a betegségre utaló tüneteket és jelentse a veszettségre gyanús állatokat az állategészségügyi hatóság felé, ugyanakkor a városokban is egyre gyakrabban megjelenő, egészséges rókák ne okozzanak felesleges riadalmat.

 

A kampány fő üzenete: „Ha olyan rókát vagy egyéb vadállatot lát, amelyhagyja magát néhány lépésre megközelíteni, vagy támadó magatartást mutat, esetleg róka, vagy más vadállat tetemét találja meg, értesítse a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot, vagy hívja a NÉBIH Zöld számát, a +36 80 263 244 telefonszámot!”

 

 

Forrás: portal.nebih.gov.hu
Indexkép forrás: Today.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat! Kutyasétáltatók figyelem – kezdődik a tavaszi ebzárlat!
Ahogy a rutinos kutyások már számítanak is rá, a tavasz közepe nem csak a jó időt jelenti, hanem a kutyásokat érintő korlátozásokat is: 2024 tavaszán is ebzárlatot rendelnek el több megyében is. Mutatjuk a tudnivalókat és az érintett településeket!

Nébih: soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Nébih: soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
Soron kívül vakcinázzák a rókákat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye egész területén 2024. február 24-25. között a veszettség magas kockázata miatt, az érintett térségben ebzárlat és legeltetési tilalom lép majd életbe - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatala (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Veszett macska miatt ebzárlatot rendeltek el Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma január 26-án ismét veszettség esetet igazolt, ezúttal egy kóbor macskánál. A fertőzött állatot Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, az ukrán határ közelében találták. Mielőtt elhullott, emberre is rátámadt a veszett macska.

Korlátozások a kutyasétáltatásban – kezdődik az őszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája Korlátozások a kutyasétáltatásban – kezdődik az őszi ebzárlat! Íme, az érintett települések listája
A rókák veszettség elleni őszi immunizálása 2023. szeptember 30-án kezdődik Magyarország déli és keleti vármegyéiben, ezzel párhuzamosan ebzárlat és legeltetési tilalom is lesz az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé? Tényleg tisztább a kutya szája, mint az emberé?
Hányszor, de hányszor hallhattuk már e szavakat, de valóban így lenne? Honnan tudhatjuk, hogy a tisztasági skálán hol helyezkedik el kutyánk szájának állapota? És mi a helyzet a kutyanyállal?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta MTI Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Budapesti fogvatartottak dolgoztak a Rex kutyáiért Hírek - Címlapon
Budapesti fogvatartottak dolgoztak a Rex kutyáiért
Négylábú szeretetfutár Hírek - Címlapon
Négylábú szeretetfutár