A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Négylábú szeretetfutár

Rex Állatsziget – ahonnan a szeretet négylábon érkezik


2016. december 17., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A Rex a karácsonyi ünnepek közeledtével idén is különleges kezdeményezéssel keres gazdát védencei számára. Az alapítvány újpesti állatotthonában a Rex Állatszigeten sok szeretettel várják mindazokat, akik szívesen töltenék a szeretet ünnepét egy négylábú családtag befogadásával, megismerésével.A Mikulás és Karácsony közötti időszak során befogadott kutyák és cicák mellé az újdonsült gazdik még hasznos ajándékokat is kapnak, sőt a hazaszállításban is segítenek nekik, hogy az ünnep felejthetetlen közös élménnyé váljon.

 

A Rex Kutyaotthon Alapítvány idén is meghirdeti „Négylábú szeretetfutár” akcióját, melynek keretében az elmúlt öt évben eddig több mint 100 kutya és macska talált gazdára. A kezdeményezés célja, hogy menhelyi állatok segítségével örömet csempésszenek olyan emberek életébe, akik szívesen osztják meg otthonukat egy új négylábú családtaggal. December folyamán gazdira váró menhelyi kutyákat és macskákat juttatnak el azokhoz az örökbefogadókhoz, akik idén karácsonytól életüket egy szeretetéhes négylábú társaságában szeretnék tölteni.

 

"Tapasztalataink szerint a menhelyre került felnőtt kutyáknak és macskáknak télen még kevesebb esélyük van az örökbefogadásra, annak ellenére, hogy rendkívül barátságosak, és sokan közülük kiképzésben is részesültek. Akciónk ezeknek a kedves  „négylábú szőrös szeretet-kazánoknak” szeretne lehetőséget adni arra, hogy minél többen otthonra leljenek, és meghódítsák az emberi szíveket" –  mondta Dr. Király Péter, a Rex Kutyaotthon Alapítvány alapítója.

 

Négylábú szeretetfutár

 

A „Négylábú szeretetfutár” akció keretében az alapítvány idén egy hasznos Mikuláscsomaggal kedveskedik az újdonsült gazdiknak, és igény esetén gondoskodik a cicák és kutyák hazaszállításáról a Rex Állatsziget 25 km-es körzetében. Annak érdekében, hogy az új jövevény mihamarabb a család teljes jogú tagjává válhasson, az örökbefogadókat ráadásul egy Rex Kutyaiskola bérlet is várja.

 

„Az idén 6. éve meghirdetett Négylábú szeretetfutár kampányunk egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mely révén az elmúlt években számtalan állatnak találtunk végleges otthont. A feladatunk egyszerű: csupán abban közvetítünk, hogy a szeretetre váró ember- és állatszívek egymásra találjanak. A szeretet ünnepe tökéletes időszak a kölcsönös egymásra hangolódásra, ráadásul ilyenkor több idő kínálkozik arra is, hogy a szőrös családtag megszokja új környezetét” emelte ki Dr. Király Péter.

 

Jelenleg több mint 150 szebbnél-szebb kutya és cica várja a Rex Alapítvány állatotthonában, az újpesti Rex Állatszigeten, hogy gazdára találhasson. Az alapítvány munkatársai az alábbi elérhetőségeken e-mailben, telefonon vagy személyesen fogadják a leendő gazdik jelentkezését, és előre köszönik a gondoskodást az otthonra váró állatok nevében!

 

 


A kampány keretében gazdira váró állatok fényképes, és szöveges bemutatkozása megtekinthető az alapítvány honlapján a www.rex.hu oldalon, a kiválasztott állatokról bővebben a email címen lehet érdeklődni.


 

Többek között ők is keresik álomgazdijukat:

 

Négylábú szeretetfutár

 

Miki, a kölyök

4 hónap körüli husky keverék, kedves, játékos, bohókás kölyökkutyus. Csak a játékon jár az esze, így egy igazi négy lábon járó energia bomba. 

 

 

Brumi is gazdikereső

 

Brumi

Bruminak nem csak a termete, de a szíve is hatalmas. Igazi bújós mackó, aki imádja a nagy sétákat és a baráti pacsikat. 

 

 

Tigris is gazdikereső

 

Tigris

Tigris képzett, okos kutya, de önfejű is. Kézben kell tartani, hiszen ha nem következetes a gazdi, akkor hajlamos „elkanászodni”. Igazi falkavezér.

 

 

Fibi is gazdikereső

 

Fibi

Fibi 2 éves, keverék, ivartalanított szuka kutya. Holt határában találtak rá állatvédők. Kedves és barátságos, kissé félénk. Imád nagyokat sétálni, olyan helyre vágyik, ahol kert is van, így kedvére szaladgálhat. 

 

 

 

 

Forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány
Indexkép forrás: Rex Kutyaotthon Alapítvány - Farkas Márton

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért! Hírek - Címlapon
Ne habozz! Te is tehetsz a veszettség megfékezéséért!
Fagyos iszapba ragadt berni pásztort mentettek Hírek - Címlapon
Fagyos iszapba ragadt berni pásztort mentettek