A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Buktak az állatvédők?

Ki van még rajtuk kívül?


2015. április 14., 17:00


Szerző: RSM


Kategória: Állatvédelem




A Vas megyei Fekete István Állatvédő Egyesület pénze is bent ragadt a Quaestornál. Most hónapokig várhatnak azért, hogy újra számíthassanak a lekötött pénzükre. Reméljük, hogy az országban ők az egyetlenek, akiket érint a brókercégek bedőlése!



A vasi állatvédők adományokat és az egy százalékos felajánlásokat tartották a brókercégnél lekötött betétek formájában. Pénzüket zárolták, talán hónapok is eltelnek, mire újra számolhatnak ezekkel az összegekkel. 

 

Az egyesület a gazdátlan állatok etetésére, ellátására, egészségügyi vizsgálatokra, a tárgyi feltételek biztosítására költik az adományba érkezett pénzeiket. A legjobb megoldásnak az tűnt, ha a pénzt nem a kispárnába varrva tartják a kutyák alatt, hanem a brókercégnél. 

 

Annyi szerencséjük van, hogy másik banknál is vezetnek folyószámlát, így a költségeiket most innét fedezik. 

- Továbbra sem hagyunk segítségre szorzuló állatot az utcán, de az állatorvosi költségek fedezése nagyon gondot jelent. - mondta el Csollányné Horváth Krisztina, az egyesület elnöke. - Jelenleg egy hónapra való pénzünk van. Sajnos, konkrétan csak töredékét tudjuk fizetni a költségeknek és az állatorvosaink így is ellátják a rászoruló állatokat,amelyért hálás köszönet nekik.

 

Támogatási lehetőség az 1%-os felajánlás
Támogatási lehetőség az 1%-os felajánlás
Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

 

Az olyan állatvédő egyesületek esetében, ahol az anyagi helyzet külső forrásokra támaszkodik - köztük az adományozó kedvre, a célközönség elérésére, a népszerűségre -, különösen megnehezíti a helyzetet, hogyha önhibájukon kívül kerülnek lehetetlen pénzügyi helyzetbe. 

 

démont nekik köszönhetjük
Démont nekik köszönhetjük

 

A Fekete István Állatvédő Egyesület Vas megye legnagyobb ilyen típusú nonprofit szervezete. Ismertsége miatt anyagi gondokkal ma már nem kell(ene) küzdenie. Szerencsére előrelátóak voltak annyiban, hogy több helyről biztosították be magukat, és ebben a nehéz helyzetben is számíthat az adományokra. 

- Nagyon köszönjük mindenkinek,aki ebben a nehéz helyzetben mellénk áll és valamilyen formában segít. - folytatta Krisztina. - Sokan vállalták,hogy utalnak nekünk rendszeresen, illetve Török Gábor fotóművész felajánlotta, hogy a szombathelyi Cafe Frei-ben látható kiállításon eladott képeinek az árát az egyesületnek ajánlja fel.

 

Reméljük, hogy más állatmentő civil szerveződést nem érint a pénzintézetek csődje, és tovább tudják folytatni áldozatos munkájukat!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

 

Témába vág

Így lopják a kutyákat Budapesten! Így lopják a kutyákat Budapesten!
Az egyik újbudai állatvédő személyes tapasztalatait osztotta meg a közösségi médiában, amikor beszámolt az esetről, aminek szemtanúja volt.

Megalakult a Magyar Állatvédők Szövetsége Megalakult a Magyar Állatvédők Szövetsége
Egyre több a bajba került állat, egyre több feladat hárul az állatvédőkre - nem egy esetben pedig csak összefogva tudnak igazán hatékonyak lenni. Ezt felismerve és szervezett keretek közé terelve a közös munkát jött létre 46 állatvédő szervezet részvételével a Magyar Állatvédők Szövetsége.

Jótékonysági futás az árva kutyákért Jótékonysági futás az árva kutyákért
Egy könnyed futóverseny teszi igazán sportossá a jövő hétvégét - amellett, hogy egy gyönyörű erdőben kocoghatunk, vagy mindent beleadva futhatunk az első helyért, még az árva kutyákat és macskákat is támogathatjuk a részvételünkkel!

Díjazták a magyar állatvédőket Díjazták a magyar állatvédőket
13 állatvédő civil szervezet részesült elismerésben a Civil Díj 2018 által. Díjat nem csak az egyik kategória legjobbjaként vehették át, de a közönségdíjat is nekik ítélték.

Magyar vizsla kerülhet 2019-en az emlékérmére Magyar vizsla kerülhet 2019-en az emlékérmére
Nyilvános konzultáció indul a 2019-es emlékérme-kibocsátási program tematikájáról. Az egyik javaslat szerint az egyik kutyafajtánk, a magyar vizsla képe kerülhetne az ezüst emlékérmékre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor MOL Nyrt. Praktiker Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Drazsé a világ legjobbjai között! Hírek - Címlapon
Drazsé a világ legjobbjai között!
Sétáltatni csak szabályosan! Hírek - Címlapon
Sétáltatni csak szabályosan!