A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Jótékonysági futás az árva kutyákért

2018. szeptember 08., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Egy könnyed futóverseny teszi igazán sportossá a jövő hétvégét - amellett, hogy egy gyönyörű erdőben kocoghatunk, vagy mindent beleadva futhatunk az első helyért, még az árva kutyákat és macskákat is támogathatjuk a részvételünkkel!



Most igazán a részvétel lesz a fontos, nem pedig a győzelem, hiszen minél többen vesznek részt a jövő hétvégére szervezett futóversenyen, annál több adomány jut a gazdátlan állatoknak.

 

A verseny ráadásul inkább amolyan örömfutás lesz, egy könnyed, sportos hétvégi délután, amit nem csak profi futóknak szerveznek, hanem mindenkinek, aki kedvet érez egy kis mozgáshoz. “Nem csak a napi szinten aktívan sportolókat szeretnénk hívni a futásra, hanem mindenkit, aki kedvet érez egy kis közös mozgásra. Éppen ezért nem lesz meghatározott nevezési díj sem, hanem egy becsületkasszát helyezünk ki: ebbe mindenki tetszőleges nevezési összeget tud majd bedobni. A becsületkasszába befolyt összeg teljes egészét a Fekete István Állatvédő Egyesület árva állatai számára ajánljuk fel.” - mondta el kérdésünkre Békei Norbert, a jótékonysági futás szervezője.

 

A gyönyörű őszi erdőben vezet majd a futóverseny
A gyönyörű őszi erdőben vezet majd a futóverseny - Képünkön a fekete keverék, Joy is a Fekete István Állatvédő Egyesület mentettkéje volt. Ma már boldog gazdis kutya!
Fotó: Hornyak Photo

 

 

A szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület idén ünnepli tízedik évfordulóját: egy évtizede állnak készen éjjel-nappal a négylábúak számára. Mindegy, hogy szakad a hó, vagy épp 40 fokos kánikula van odakint: ha egy kutyának, macskának, vagy bármilyen más állatnak szüksége van a megmentő kezekre, ők azonnal indulnak. A mindennapos munka mellett még jut idejük a kóborkákat begyűjteni és ivartalanítani is. Hosszú órákat töltenek a nem egyszer életveszélyes állapotban megtalált kis állatok mellett, éjjeleket virrasztva át, vigyázva rájuk, aggódva értük. Nem egyszer az önkénteseik válnak egy-egy elárvult alom pótmamájává - mindezt természetesen bármilyen ellenszolgáltatás nélkül teszik, csupán az állatok szeretetéért.

 Áldozatos munkájuknak hála rengeteg kutya és cica talált már biztonságot nyújtó, szerető otthonra. Azonban mint minden nonprofit szervezetnek, nekik is nagy szükségük van az állatbarátok támogatására.

 

A futóversenyen egyébként az Egyesület mentettjeivel is találkozhatunk. A kutyusok mindenkitől szívesen vesznek egy kis simogatást, vagy játékot. Még az is lehet, hogy valaki szívét úgy el tudják bűvölni, hogy gazdisodás lesz a délután vége!

 

A verseny útvonala a szombathelyi Parkerdő futóösvényén vezet keresztül, így nem csak egyszerűen átmozgathatjuk a testünket, de tüdőnket megtölthetjük friss levegővel és az őszi erdő egyedi illatával, nem beszélve a színes levelek látványáról!

 

A szombathelyi Parkerdő ősszel
A szombathelyi Parkerdő ősszel
Fotó: Schmidt Zsófia

 


Jótékonysági futás az árva állatokért

 

Időpont: 2018. szeptember 16.
Gyülekező: 16:30-tól a Parkerdei Büfével szemben lévő nagy parkolónál.
Indulás: 17:00

Helyszín: Szombathely, Parkerdő (Szombathely, Mákvirág u. 21, 9700)


Nevezés: Becsületkassza - a befolyt összeg teljes egésze a Fekete István Állatvédő Egyesület számára kerül felajánlásra.


Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/520700625039685/

 


 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás Edzés kutyával - 10 tipp, hogy mindkettőtök számára élvezetes legyen a testmozgás
A rendszeres testmozgás fontos része a kutya életének: hozzájárul fizikai egészségéhez, elősegíti, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyen. Ha pedig kutyánkkal együtt végezzük, kapcsolatunk is erősebbé válik. Milyen szempontokra figyeljünk, ha belevágunk a közös edzésbe?

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Miért fut álmában a kutyám? Miért fut álmában a kutyám?
Előfordult már, hogy kedvenced dünnyögött, morgott és mocorgott, miközben az igazak álmát aludta? Vajon hova szalad? Álmodik talán vagy valami komolyabb zajlik le a testében?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Praktiker MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fogsort lopott a kiskutya Hírek - Címlapon
Fogsort lopott a kiskutya
Mentett kutyák döntöttek Guinness rekordot Hírek - Címlapon
Mentett kutyák döntöttek Guinness rekordot