A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentett kutyák döntöttek Guinness rekordot

2018. szeptember 07., 13:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Jó tudni!




Két menhelyről mentett kutya került be a 2019-es Guinness rekordok könyvébe. A jövő évi kiadásban ezek ugróbajnokok már biztosan szerepelni fognak!



Olvashattunk már Purinról, a 2016-os rekorderről, aki mancsaival kapta el a labdákat, valamint a 2017-es bajnokokról, akik vagy nagyságukkal vagy tehetségükkel érdemelték ki az elismerést. Most a két 2019-es bajnokkal ismerkedhetünk meg. Featherrel, a magasugró agárral és Geronimoval, az ugrókötelező ausztrál pásztorkutyával. Mindkettejüket Samantha Walle, kutyakiképző fogadta örökbe és az első pillanattól elkezdte őket edzeni.

 

 

 

 

Ebben a megható videóban Samantha mesél mindkét kedvencéről, hogy hogyan kezdte el őket tanítani, és hogy mennyire élvezik ezt ők maguk is. 15 éves kora óta foglalkozik kutyák oktatásával, tanításával és minden trükköt saját maga fejlesztett ki. Nagyon büszke arra, hogy mindezt elérték kutyusai és kihangsúlyozza, hogy egy menhelyi kutya is épp annyira jó, mint egy tenyésztőtől vásárolt társa.

 

A Guinness rekordok oldala szerint, Geronimo két rekordot is felállított. Az egyik, a legtöbb kutya által elvégzett ugrás egy perc alatt; a másik a legtöbb „double dutch” stílusú ugrás egy perc alatt - melynek lényege, hogy ketten tartják a kötelek végeit és a harmadik fél (ez esetben a kutya) középen ugrál. Az első versenyszámban Geronimo 91, a másodikban 128 ugrást tudott teljesíteni. Mindezt hat hét gyakorlás után. Samantha az első pillanattól rájött, kutyája mennyire energikus, ugyanis örökbefogadása után, hazafele menet ki akart szökkenni az autó ablakán. Ekkor döntötte el, hogy átnevezi Cricketről Geronimonak (az ugrások előtt használatos „Gernonimo” felkiáltás után).

 

Geronimo gyakorlás közben
Geronimo gyakorlás közben
Fotó: guinnesworldrecords.com

 

 

Gazdája szerint Feather imádja szórakoztatni az embereket, egy igazi bohóc. Neve utal (Feather = madártoll, tollpihe) légiességére, könnyedségére és emellett rendkívül energikus. Az agár a kutyák magasugrási rekordját döntötte meg 191,7 cm-rel. Samantha azt mondja, minden nap sikerül kutyájának lenyűgöznie őt és minden akadályt könnyedén vesz. Heti háromszor edzenek, hogy Feather egyre jobb és jobb legyen.

 

Feather minden akadályt könnyedén vesz
Feather minden akadályt könnyedén vesz
Fotó: guinnesworldrecords.com

 

 

Samantha az ő példájuk alapján is szeretné eltörölni azt az előítéletet, hogy egy kutyát azért hagynak magára, mert valami baj van vele. Mint láthatjuk, ezek a kutyák is csodálatos csiszolatlan gyémántok is lehetnek.

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: guinnesworldrecords.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája Röviddel a Guinness-rekord után átkelt a szivárványhídon Kevin, a Világ Legnagyobb Kutyája
A hatalmas német dog mindössze három éves volt.

Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák Bélyegekre kerültek a magyar vadászkutyák
Gyönyörű bélyegeket adott ki a Magyar Posta, melyek a magyar vadászkutyákat ábrázolják.

Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya! Új kutyás Guinness rekord született: ő a legnagyobb kutya!
„Nem hiszem, hogy tisztában lenne azzal, mekkora. Folyton megpróbálja magát belepasszírozni a kicsi fekhelyekbe, s ha ez nem sikerül neki, akkor ránk telepszik, mint egy öleb."

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH JULIUS-K9 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya, aki imádja a Disney filmeket Hírek - Címlapon
A kutya, aki imádja a Disney filmeket
Kutyával a vonaton egyszerűbben - itt a petíció! Hírek - Címlapon
Kutyával a vonaton egyszerűbben - itt a petíció!