A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Mentett kutyák döntöttek Guinness rekordot

2018. szeptember 07., 13:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Jó tudni!




Két menhelyről mentett kutya került be a 2019-es Guinness rekordok könyvébe. A jövő évi kiadásban ezek ugróbajnokok már biztosan szerepelni fognak!



Olvashattunk már Purinról, a 2016-os rekorderről, aki mancsaival kapta el a labdákat, valamint a 2017-es bajnokokról, akik vagy nagyságukkal vagy tehetségükkel érdemelték ki az elismerést. Most a két 2019-es bajnokkal ismerkedhetünk meg. Featherrel, a magasugró agárral és Geronimoval, az ugrókötelező ausztrál pásztorkutyával. Mindkettejüket Samantha Walle, kutyakiképző fogadta örökbe és az első pillanattól elkezdte őket edzeni.

 

 

 

 

Ebben a megható videóban Samantha mesél mindkét kedvencéről, hogy hogyan kezdte el őket tanítani, és hogy mennyire élvezik ezt ők maguk is. 15 éves kora óta foglalkozik kutyák oktatásával, tanításával és minden trükköt saját maga fejlesztett ki. Nagyon büszke arra, hogy mindezt elérték kutyusai és kihangsúlyozza, hogy egy menhelyi kutya is épp annyira jó, mint egy tenyésztőtől vásárolt társa.

 

A Guinness rekordok oldala szerint, Geronimo két rekordot is felállított. Az egyik, a legtöbb kutya által elvégzett ugrás egy perc alatt; a másik a legtöbb „double dutch” stílusú ugrás egy perc alatt - melynek lényege, hogy ketten tartják a kötelek végeit és a harmadik fél (ez esetben a kutya) középen ugrál. Az első versenyszámban Geronimo 91, a másodikban 128 ugrást tudott teljesíteni. Mindezt hat hét gyakorlás után. Samantha az első pillanattól rájött, kutyája mennyire energikus, ugyanis örökbefogadása után, hazafele menet ki akart szökkenni az autó ablakán. Ekkor döntötte el, hogy átnevezi Cricketről Geronimonak (az ugrások előtt használatos „Gernonimo” felkiáltás után).

 

Geronimo gyakorlás közben
Geronimo gyakorlás közben
Fotó: guinnesworldrecords.com

 

 

Gazdája szerint Feather imádja szórakoztatni az embereket, egy igazi bohóc. Neve utal (Feather = madártoll, tollpihe) légiességére, könnyedségére és emellett rendkívül energikus. Az agár a kutyák magasugrási rekordját döntötte meg 191,7 cm-rel. Samantha azt mondja, minden nap sikerül kutyájának lenyűgöznie őt és minden akadályt könnyedén vesz. Heti háromszor edzenek, hogy Feather egyre jobb és jobb legyen.

 

Feather minden akadályt könnyedén vesz
Feather minden akadályt könnyedén vesz
Fotó: guinnesworldrecords.com

 

 

Samantha az ő példájuk alapján is szeretné eltörölni azt az előítéletet, hogy egy kutyát azért hagynak magára, mert valami baj van vele. Mint láthatjuk, ezek a kutyák is csodálatos csiszolatlan gyémántok is lehetnek.

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: guinnesworldrecords.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Jótékonysági futás az árva kutyákért Hírek - Címlapon
Jótékonysági futás az árva kutyákért
Idén is vár az év legjobb kutyás családi napja Hírek - Címlapon
Idén is vár az év legjobb kutyás családi napja