A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sétáltatni csak szabályosan!

Ellenőrzik a kutyasétáltatókat


2015. április 12., 19:15


Szerző: RSM


Kategória: Jó tudni!
A jó idő hosszabb sétára invitálja a kutyatartókat. Érdemes szabályosan közlekedni a kutyánkkal, mert komoly bírságot kaphatunk, ha vétünk a törvény ellen.Az utcánkban élő fehér puli és gazdája még sosem tartotta be a szabályszerű kutyasétáltatást. Hiába kopogtunk be erélyesen hozzájuk, amikor nekitámadt a kutya a bicikliző gyerekemre, és hiába büntetik meg rendszeresen, akkor sem hajlandó a gazda pórázon sétáltatni a pulit. Jogaszabályok, rendeletek, szabályszegések repkedhetnek körülöttük a levegőben, de nem változik semmi. Ez a gazda az, aki kifizeti inkább a büntetést, mintsem megkösse, a szelídnek egyáltalán nem mondható négylábút. 

 

séta1
Mindegy a méret, a póráz a lényeg
Fotó: http://www.moneymagpie.com/

 

Akik némileg  szabálykövetőbbek a fent említett esetnél, azoknak elmondjuk, hogy fokozottan számíthatnak ebben az időszakban a közterület felügyelet dolgozóinak, valamint rendőröknek az ellenőrzésére. Ők azt figyelik, hogy szabályosan sétáltatjuk-e a kutyánkat, valamint az állatvédelmi kormányrendelet betartását kérik számon rajtunk.

A kutyafuttató területek kivételével kizárólag pórázzal, illetve a magatartásában kiszámíthatatan egyedeket lehet csak szájkosárral sétáltathatunk. Néhány településen önkormányzati rendeletben meghatározhatják a szájkosárra ítélt fajtákat is. Szabadon engedni kizárólag a kijelölt helyeken lehet az ebeket.

 

séta2
Szabadság a (rendeleti) korlátok között
Fotó: http://livingrural.net/

 

Ha szabálytalanságon kapnak bennünket, akkor helyszíni bírságot kapunk, mely húszezer forint is lehet. Ismételt esetben egy tizessel még emelkedik a befizetni való. Ugyanúgy megbírságolhatnak a rend őrei akkor is, ha a kutyakakit magunk után hagyva tovább megyünk kedvencünkkel. 

 

A pénztárcánkhoz mérten eldönthetjük, hogy kockáztatunk, vagy kibírjuk a rendelet betartását. 

 

A közeljövőben Budapesten a XVI.-ik kerületben, illetve az ország számos pontján lehet számítani fokozott ellenőrzésekre.
 

KÉRJÜK, amennyiben tudomása van még olyan településről, ahol ellenőrzéseket rendeltek el, írja meg nekünk a cikk alatt KOMMENTBEN,  hogy ki tudjuk egészíteni a listánkat! KÖSZÖNJÜK!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van Ezért ne engedd oda más kutyákhoz a kedvencedet, ha pórázon van
Ha kutyusunk a barátságosabbak közé tartozik, elgondolkozhatunk azon, miért is nem szabad engedni, hogy másokat köszöntsön, amikor pórázon sétál. Mi baj lehet belőle? Elvégre a kutyák szeretnek ismerkedni, nem?

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

JULIUS-K9 Hírstart Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Buktak az állatvédők? Hírek - Címlapon
Buktak az állatvédők?
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!