A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sétáltatni csak szabályosan!

Ellenőrzik a kutyasétáltatókat


2015. április 12., 19:15


Szerző: RSM


Kategória: Jó tudni!




A jó idő hosszabb sétára invitálja a kutyatartókat. Érdemes szabályosan közlekedni a kutyánkkal, mert komoly bírságot kaphatunk, ha vétünk a törvény ellen.



Az utcánkban élő fehér puli és gazdája még sosem tartotta be a szabályszerű kutyasétáltatást. Hiába kopogtunk be erélyesen hozzájuk, amikor nekitámadt a kutya a bicikliző gyerekemre, és hiába büntetik meg rendszeresen, akkor sem hajlandó a gazda pórázon sétáltatni a pulit. Jogaszabályok, rendeletek, szabályszegések repkedhetnek körülöttük a levegőben, de nem változik semmi. Ez a gazda az, aki kifizeti inkább a büntetést, mintsem megkösse, a szelídnek egyáltalán nem mondható négylábút. 

 

séta1
Mindegy a méret, a póráz a lényeg
Fotó: http://www.moneymagpie.com/

 

Akik némileg  szabálykövetőbbek a fent említett esetnél, azoknak elmondjuk, hogy fokozottan számíthatnak ebben az időszakban a közterület felügyelet dolgozóinak, valamint rendőröknek az ellenőrzésére. Ők azt figyelik, hogy szabályosan sétáltatjuk-e a kutyánkat, valamint az állatvédelmi kormányrendelet betartását kérik számon rajtunk.

A kutyafuttató területek kivételével kizárólag pórázzal, illetve a magatartásában kiszámíthatatan egyedeket lehet csak szájkosárral sétáltathatunk. Néhány településen önkormányzati rendeletben meghatározhatják a szájkosárra ítélt fajtákat is. Szabadon engedni kizárólag a kijelölt helyeken lehet az ebeket.

 

séta2
Szabadság a (rendeleti) korlátok között
Fotó: http://livingrural.net/

 

Ha szabálytalanságon kapnak bennünket, akkor helyszíni bírságot kapunk, mely húszezer forint is lehet. Ismételt esetben egy tizessel még emelkedik a befizetni való. Ugyanúgy megbírságolhatnak a rend őrei akkor is, ha a kutyakakit magunk után hagyva tovább megyünk kedvencünkkel. 

 

A pénztárcánkhoz mérten eldönthetjük, hogy kockáztatunk, vagy kibírjuk a rendelet betartását. 

 

A közeljövőben Budapesten a XVI.-ik kerületben, illetve az ország számos pontján lehet számítani fokozott ellenőrzésekre.
 

KÉRJÜK, amennyiben tudomása van még olyan településről, ahol ellenőrzéseket rendeltek el, írja meg nekünk a cikk alatt KOMMENTBEN,  hogy ki tudjuk egészíteni a listánkat! KÖSZÖNJÜK!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon? Ki lesz Az Év Hős Kutyája Magyarországon?
Szolgálati, terápiás, segítő és mentőkutyákat lehet nevezni Az Év Hős Kutyája díjra augusztus 15-ig. A munkakutyák számára meghirdetett verseny célja, hogy bemutassa, népszerűsítse és elismeréssel díjazza azon ebeket, amelyek áldozatos munkájukkal nap mint nap embereken segítenek. A hősies munkát végző kutyák jelöléséről a hoskutya.hu oldalon lehet részletesen tájékozódni.

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja Nagy-Britannia legrondább kutyája lett az idei Deadpool mozi sztárja
Peggy kutyus mindenkit levett a lábáról a forgatás során.

Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon Még több veszteség a mentőkutyásoknál – Rafi és Zulu is átkelt a szivárványhídon
Újabb két hőssel bővült az égi csapat: Rafitól és Zulutól is búcsúzunk.

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Irodakutya.com MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Buktak az állatvédők? Hírek - Címlapon
Buktak az állatvédők?
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!