A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sétáltatni csak szabályosan!

Ellenőrzik a kutyasétáltatókat


2015. április 12., 19:15


Szerző: RSM


Kategória: Jó tudni!




A jó idő hosszabb sétára invitálja a kutyatartókat. Érdemes szabályosan közlekedni a kutyánkkal, mert komoly bírságot kaphatunk, ha vétünk a törvény ellen.



Az utcánkban élő fehér puli és gazdája még sosem tartotta be a szabályszerű kutyasétáltatást. Hiába kopogtunk be erélyesen hozzájuk, amikor nekitámadt a kutya a bicikliző gyerekemre, és hiába büntetik meg rendszeresen, akkor sem hajlandó a gazda pórázon sétáltatni a pulit. Jogaszabályok, rendeletek, szabályszegések repkedhetnek körülöttük a levegőben, de nem változik semmi. Ez a gazda az, aki kifizeti inkább a büntetést, mintsem megkösse, a szelídnek egyáltalán nem mondható négylábút. 

 

séta1
Mindegy a méret, a póráz a lényeg
Fotó: http://www.moneymagpie.com/

 

Akik némileg  szabálykövetőbbek a fent említett esetnél, azoknak elmondjuk, hogy fokozottan számíthatnak ebben az időszakban a közterület felügyelet dolgozóinak, valamint rendőröknek az ellenőrzésére. Ők azt figyelik, hogy szabályosan sétáltatjuk-e a kutyánkat, valamint az állatvédelmi kormányrendelet betartását kérik számon rajtunk.

A kutyafuttató területek kivételével kizárólag pórázzal, illetve a magatartásában kiszámíthatatan egyedeket lehet csak szájkosárral sétáltathatunk. Néhány településen önkormányzati rendeletben meghatározhatják a szájkosárra ítélt fajtákat is. Szabadon engedni kizárólag a kijelölt helyeken lehet az ebeket.

 

séta2
Szabadság a (rendeleti) korlátok között
Fotó: http://livingrural.net/

 

Ha szabálytalanságon kapnak bennünket, akkor helyszíni bírságot kapunk, mely húszezer forint is lehet. Ismételt esetben egy tizessel még emelkedik a befizetni való. Ugyanúgy megbírságolhatnak a rend őrei akkor is, ha a kutyakakit magunk után hagyva tovább megyünk kedvencünkkel. 

 

A pénztárcánkhoz mérten eldönthetjük, hogy kockáztatunk, vagy kibírjuk a rendelet betartását. 

 

A közeljövőben Budapesten a XVI.-ik kerületben, illetve az ország számos pontján lehet számítani fokozott ellenőrzésekre.
 

KÉRJÜK, amennyiben tudomása van még olyan településről, ahol ellenőrzéseket rendeltek el, írja meg nekünk a cikk alatt KOMMENTBEN,  hogy ki tudjuk egészíteni a listánkat! KÖSZÖNJÜK!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról Albínó kutyák - 4 érdekesség a hófehér négylábúakról
Álomszép fehér bunda, igéző szemek, rózsaszín orr. Semmihez sem fogható megjelenésük mellett azonban különleges odafigyelést, törődést igényelnek az albínók. Mit érdemes tudni róluk?

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi? Kutyakönnyek - Tudnak úgy sírni kedvenceink, mint mi?
Előfordult már, hogy belenéztél kedvenced szemébe, és úgy tűnt, mintha éppen legördülne egy könnycsepp a pofiján? Azt gondolhatnánk, hogy sír, ám a jelenség hátterében az érzelmeken túl másra kell gyanakodnunk.

Segítség! Vakarózik a kutyám! Segítség! Vakarózik a kutyám!
Az a fránya viszketés... Míg mi könnyedén bekenhetjük száraz bőrünket hidratálókrémmel, addig kutyáink esetében trükkösebb megoldásokhoz kell folyamodnunk. Ehhez kínálunk most néhány hasznos tippet!

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Buktak az állatvédők? Hírek - Címlapon
Buktak az állatvédők?
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!