A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sétáltatni csak szabályosan!

Ellenőrzik a kutyasétáltatókat


2015. április 12., 19:15


Szerző: RSM


Kategória: Jó tudni!
A jó idő hosszabb sétára invitálja a kutyatartókat. Érdemes szabályosan közlekedni a kutyánkkal, mert komoly bírságot kaphatunk, ha vétünk a törvény ellen.Az utcánkban élő fehér puli és gazdája még sosem tartotta be a szabályszerű kutyasétáltatást. Hiába kopogtunk be erélyesen hozzájuk, amikor nekitámadt a kutya a bicikliző gyerekemre, és hiába büntetik meg rendszeresen, akkor sem hajlandó a gazda pórázon sétáltatni a pulit. Jogaszabályok, rendeletek, szabályszegések repkedhetnek körülöttük a levegőben, de nem változik semmi. Ez a gazda az, aki kifizeti inkább a büntetést, mintsem megkösse, a szelídnek egyáltalán nem mondható négylábút. 

 

séta1
Mindegy a méret, a póráz a lényeg
Fotó: http://www.moneymagpie.com/

 

Akik némileg  szabálykövetőbbek a fent említett esetnél, azoknak elmondjuk, hogy fokozottan számíthatnak ebben az időszakban a közterület felügyelet dolgozóinak, valamint rendőröknek az ellenőrzésére. Ők azt figyelik, hogy szabályosan sétáltatjuk-e a kutyánkat, valamint az állatvédelmi kormányrendelet betartását kérik számon rajtunk.

A kutyafuttató területek kivételével kizárólag pórázzal, illetve a magatartásában kiszámíthatatan egyedeket lehet csak szájkosárral sétáltathatunk. Néhány településen önkormányzati rendeletben meghatározhatják a szájkosárra ítélt fajtákat is. Szabadon engedni kizárólag a kijelölt helyeken lehet az ebeket.

 

séta2
Szabadság a (rendeleti) korlátok között
Fotó: http://livingrural.net/

 

Ha szabálytalanságon kapnak bennünket, akkor helyszíni bírságot kapunk, mely húszezer forint is lehet. Ismételt esetben egy tizessel még emelkedik a befizetni való. Ugyanúgy megbírságolhatnak a rend őrei akkor is, ha a kutyakakit magunk után hagyva tovább megyünk kedvencünkkel. 

 

A pénztárcánkhoz mérten eldönthetjük, hogy kockáztatunk, vagy kibírjuk a rendelet betartását. 

 

A közeljövőben Budapesten a XVI.-ik kerületben, illetve az ország számos pontján lehet számítani fokozott ellenőrzésekre.
 

KÉRJÜK, amennyiben tudomása van még olyan településről, ahol ellenőrzéseket rendeltek el, írja meg nekünk a cikk alatt KOMMENTBEN,  hogy ki tudjuk egészíteni a listánkat! KÖSZÖNJÜK!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Témába vág

Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak Senkinek sem kellett az öreg kutyus – mígnem egy 100 éves néni jelentkezett örökbefogadónak
„Olyanok ők ketten, mint a borsó meg a héja.”

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Buktak az állatvédők? Hírek - Címlapon
Buktak az állatvédők?
Csontot a rosszcsont ebeknek! Hírek - Címlapon
Csontot a rosszcsont ebeknek!